Açık konuşmak gerekirse amma abarttığını düşünüyorum. Daha okul açılalı 2 gün oldu, 2 gündür konu açıyorsun. Dur bi' sakinleş, önce okulunu tanı ona göre nakil alırsın veya almazsın.
Bende şimdi öyle düşündüm o yüzden nakil şansımın ne zaman bittiğini sordum. Kusura bakmayın hocam tedirginim.

Ben şu anki arkadaşımla okul başladıktan 2 ay sonra falan tanıştım, daha öncesinde tek kelime bile laflaşmamıştık. Tanışana kadar sohbeti saracak birisi olduğunu bile düşünmüyordum ve kafamdan silmiştim. Yani daha 2 gün olmuş ne olacağı belli olmaz. Aceleye gerek yok.

Ben şu anki arkadaşımla okul başladıktan 2 ay sonra falan tanıştım, daha öncesinde tek kelime bile laflaşmamıştık. Tanışana kadar sohbeti saracak birisi olduğunu bile düşünmüyordum ve kafamdan silmiştim. Yani daha 2 gün olmuş ne olacağı belli olmaz. Aceleye gerek yok.
Nakil şansım ne zaman bitiyor hocam?

Bence biraz bekleyin ısınamazsanız değiştirirsiniz. Sınıf işi çok şans işi. Ben bayağı olaylı kötü bir meslek lisesine gitmiştim. Normal de berbat bir tecrübe beklersiniz ama tam aksi oldu sınıfta herkes full ders çalışan efendi tiplerdi teneffüslerde satranç falan oynardık ayrıca hocalarda iyiydi bayağı. Tercihini yap ama Türkiye şartlarında daha beter bir ortama da düşme şansın var. Belki bu günleri bile arayacaksın o yüzden iyice düşünmeni tavsiye ederin.

Lisede ilk dönem hiç arkadaşım yokken 2.sene itibarıyla bir sağlam arkadaş grubumuz oldu ve baya her sınıfta tanınan biri olmuştum.Ve ayriyeten okul iyi ve yakınsa değiştirmek mantıksız.Diğer lisede arkadaş bulacağınız ne malum.Ve bu yalnızlığı kafaya takmamak iyi olur.Çünkü önemsiz ve birgün birkaç kafa arkadaşınız illa ki olur.

9. sınıfa ilk başladığımda ben de öyle düşünmüştüm. Sonra gördüm ki kafa dengi kişi var mış aslında.

Fazla acele etmeyin. Gideceğiniz okulun daha kötü durumda olma riskini göze almak var bir de işin ucunda.