Kafein takviyesi alınmalı mı?

Uyku düzenim yerinde; gece 11.30'da yatıp sabah 07.00'de kalkıyorum. Buna rağmen uykumu alamıyorum, Gün içinde yaklaşık 4 tatlı kaşığı kahve tüketiyorum ama yine de uykum açılmıyor. Kullanan veya bilgisi olan var mı?

Kafein, uykusuzlugu ve uyku problemlerini cozmez. Gecici olarak adenozin reseptorlerine girerek burayi bloke eder, gercek adenozinin bu reseptorleri aktive etmesine engel olur. Bu da beynin "Yoruldum, dinlenmeliyim" sinyalini alamamasina neden olur. Altta yatan problem cozulmus olmaz. Hucresel olarak enerji almis da olmazsin.

Saglik acisindan doktora gitmelisin kisaca.

Vitamin eksikliği olabilir kafanıza göre takviye almayın önce dahiliyeden randevu alın bir tam kan tahlili yaptırın derdinizi doktora anlatın yardımcı olurlar.
Bu arada günlük 4 tatlı kaşığı kahve sağlıklı olsa da herkes için geçerli değildir yan etki olarak uykulu olmanızada sebep olabilir.

Uykunun süresi önemli ama kalitesi de önemli. Kendi uyku sürenizi bulmalısınız. 7 9 saat arası diyorlar genelde. Ayılamıyorum diyerek kahve takviyesi almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Sorunu net ortaya koymadan ve çözüm aramadan direk ilaca bağımlı olmak gibi bir şey. Ki o da işe yarar mı belli değil. Kahveyi bile belli saatten sonra almanın uykuyu kötü etkileyeceği söyleniyor.

Sorun uykuyu az almak mı? kalitesiz uyku uyuyup derin uykuya geçememek mi? başka bir şey mi?

Sürekli kafein de kullanan biri olarak, bu sizin sorununuzu çözmez. Hatta ilerleyen süreçte yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi tolerans yükseleceği için kafein de işe yaramayacaktır. Check-up yaptırın.

Çözümü yanlış yerde arıyorsun, uykunu açman değil uyku kaliteni arttırman gerekiyor. Bunun içinde başta magnezyum bisglisinat olmak üzere demir ve çinko gibi takviyelerde çok önemli. Sağlık ocağında kan verip vitaminlere bir baktırmanı tavsiye ederim.

Melatonin takviyesi daha mantıklı ille de takviye alınacaksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…