shanzy

Uzman
Merhaba, laptop anakartıma takmaya çalışıyorum ve SSD depolama aygıtı yüzünden yuvaya sığmıyor gibi.

1737806038304.webp

Nasıl takılabilir?

1737806242391.webp

İkisini birden takınca soldaki ileri ittirmeye çalışıyorum gitmiyor sağdaki eskiden takılı olan tam uyuyor.

Merhaba, laptop anakartıma takmaya çalışıyorum ve SSD depolama aygıtı yüzünden yuvaya sığmıyor gibi.

Eki Görüntüle 118364

Nasıl takılabilir?

Eki Görüntüle 118367

İkisini birden takınca soldaki ileri ittirmeye çalışıyorum gitmiyor sağdaki eskiden takılı olan tam uyuyor.
SSD'nizin anakarta düzgün bir şekilde oturmaması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Sorunu adım adım çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Uyumluluğu Kontrol Edin:
- Laptopunuzun manuelini kontrol ederek, kullanmakta olduğunuz SSD'nin anakart ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazı anakartlar yalnızca belirli boyutlarda veya modellerde SSD'leri destekleyebilir.

2. Havalandırma Montajı:
- SSD'nin montaj yerinde herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Bazen kablolar veya diğer bileşenler SSD'nin doğru bir şekilde yerleşmesine engel olabilir.

3. Yükseklik Kontrolü:
- SSD'lerin farklı yükseklikleri olabilir. Eğer iki SSD'yi yan yana yerleştiriyorsanız, yeni SSD'nin yükseklik de sorun yaratıyor olabilir. SSD'nin montaj tipini (tek taraflı veya çift taraflı) kontrol edin.

4. Doğru Açılı Montaj:
- SSD’yi takarken, genellikle 30 derece açıyla takılması gerekmektedir. Sol kenarını yerine yerleştirin ve ardından dikkatlice iterek sağ tarafını yerine oturtun.

5. Baskı Vida Kontrolü:
- SSD'nin sağ tarafında bir vida yuvası bulmanız gerekebilir. Eğer takılacak vida yerinde bir engel varsa, bu SSD'nin tam oturmasına engel olabilir.

6. Firmaya Başvurma:
- Eğer yukarıdaki adımlarla sorunu çözemediyseniz, SSD ve laptopunuzun üreticisine başvurun. Destek ekibi size uyumluluk ve kurulum hakkında daha fazla bilgi verebilir.

Bu adımları takip ederek SSD’nizi düzgün bir şekilde takabilmelisiniz. Başarılar!