Makaleler
5
Yer
Winterfell
Selam ben evden çıkmayan biriyim okul dışında. Sürekli evde hareketsizim yani. Doyacak kadar yemeğimi yiyorum onu geçtim yağlı yiyecekler de çok tüketiyorum. Yani hani hareketli biri olsam anlarımda sürekli yağlı şeyler yiyip hareketsiz olmama rağmen kilo almıyorum. Var mı benim gibi olan?

Selam ben evden çıkmayan biriyim okul dışında. Sürekli evde hareketsizim yani. Doyacak kadar yemeğimi yiyorum onu geçtim yağlı yiyecekler de çok tüketiyorum. Yani hani hareketli biri olsam anlarımda sürekli yağlı şeyler yiyip hareketsiz olmama rağmen kilo almıyorum. Var mı benim gibi olan?

Var ya, sosyal hayatım neredeyse sıfır gibi bir şey; işten eve, evden işe. Ayda bir dışarı çıkarım. Neyse, geçenlerde daha iyi anlamanız adına anlatıyorum: Popeyes'dan 3 kişilik menü söyledim. Yemeden önce kiloma bakmadım ama yedikten sonra midem bulanacak derece tıkanmıştım. 😄 Neyse, kiloma bir baktım 84.3 kg falandı. Bir gün sonra tartıldım, 83.2 kg falan oldum. Yani, bende de sizin gibiyim.

Sindirim sistemiyle alakalı iyi bir şey mi acaba?

Genetik bence.

Vücudun belirlediği ideal kilo. Çoğu kişide var, o kiloda uzun süre kalırsan vücut o kiloyu sabit tutmaya çalışır. Benim için o kilo 80. Spor yaptığım zamanlarda az yağ fazla kas halimle 80 sabitti. Şimdi kaslar eridi 80 i korumak için yağlandı vücudum. (Dengeli besleniyorum)

Ne saçmalamışsınız? Metabolizma hızlıdır. Ben de aynı durumdam muzdaribim. Ama muhtemelen aşırı derecede obez gibi yemiyorsunuz. Zaten o şekilde kilo almak istemezsiniz. Aşırı sağlıksız ve çirkin gözükürsünüz.

Doygunluk hissiyatı ihtiyacınız kadar yediğinizde mi geliyor emin değilim, bilimsel bir dayanak bulamadım.

Fakat mideniz küçük olabilir, hareket edin iştah açın biraz. Akşama kadar oturmak olmaz.

Benimle birlikte spora başlayan bir arkadaşım da günde 3-4 bin kalori almasına rağmen çok zor kilo alıyordu. Geçenlerde doktora gitti ve midesinde mikrop olduğu ortaya çıktı. Kilo almasını o engelliyormuş.

Sen doktora gitmeden önce bir kalori hesabı yap ve bizle paylaş. Ondan sonra duruma göre doktora gidersin.

Tek derdim Techolay'da ilgi çekmek zaten. Konunun ilgi çekmekle alakalı olduğunu düşünüyorsan defolup gidebilirsin beni de göz ardı edersen görmezsin. Ucube derecedeki komik yorumlarınla da kendine sakla, insanları rahatsız etme.
Kendisini göz ardı etmiştim. Sizin de etmenizi öneririm. Foruma katkısı olmayan, boş bir üye.

Kilo almama diye bir şey yok bro bu tarz bahanelere sığınmaya gerek yok artık. Metabolizma hızlıysa birkaç kalori fazla alırsın her türlü alırsın o kiloyu.