Kilo alırsam yağlanır mıyım?

17 yaşında 170 boyunda ve 54 kiloyum. Bir aydır Fitness ile ilgileniyorum. 4 gün full body ve idman sonu 10-15 dk kardiyo yapıyorum. Yavaş yavaş kilo almaya çalışarak uzun bir süreçte 65 kiloya çıkmayı hedefliyorum. Clean Bulk yapmaya bugün başladım. İçimde ufak bir yağlanma korkusu var; ömrümde gördüğüm en yüksek kilo 57 falandı. Şu an vücudum zayıf ama yüz hatlarım vs. gayet belirgin ve yüzüm epey yağsız. Ben yavaş yavaş bu 10 kiloyu alırken yüzümde veya vücudumda yağlanma olur mu? Vücudumu geliştireyim derken yüz çekiciliğimden olmak istemiyorum yani. Şeker, ekmek, tuz ve hiçbir paketli gıdayı tüketmiyorum yani tertemiz bir clean bulk yapacağım. Kısaca; temiz ve yavaş yapılan clean bulk yağ oranını arttırır mı? Yağ kütlesi de kazanırım tabii ama önemli olan oranının artmaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
17 yaşında 170 boyunda ve 54 kiloyum. Bir aydır Fitness ile ilgileniyorum. 4 gün full body ve idman sonu 10-15 dk kardiyo yapıyorum. Yavaş yavaş kilo almaya çalışarak uzun bir süreçte 65 kiloya çıkmayı hedefliyorum. Clean Bulk yapmaya bugün başladım. İçimde ufak bir yağlanma korkusu var; ömrümde gördüğüm en yüksek kilo 57 falandı. Şu an vücudum zayıf ama yüz hatlarım vs. gayet belirgin ve yüzüm epey yağsız. Ben yavaş yavaş bu 10 kiloyu alırken yüzümde veya vücudumda yağlanma olur mu? Vücudumu geliştireyim derken yüz çekiciliğimden olmak istemiyorum yani. Şeker, ekmek, tuz ve hiçbir paketli gıdayı tüketmiyorum yani tertemiz bir clean bulk yapacağım. Kısaca; temiz ve yavaş yapılan clean bulk yağ oranını arttırır mı? Yağ kütlesi de kazanırım tabii ama önemli olan oranının artmaması.

Yağlanma kaçınılmaz fakat makro ve yavaş kalori arttırma ile iyi bir sonuç alırsın.

Yağlanma kaçınılmaz fakat makro ve yavaş kalori arttırma ile iyi bir sonuç alırsın.
Benim korkum çene hattımı kaybetmek hocam. Sonuçta dışarıda üstsüz gezmiyoruz yüzümüzle ön plandayız. Günde 10dk çene hattı egzersizleri de yapıyorum. Yani vücut benim için ikinci planda ama 65 kilo civarına çıkmam lazım iyi bir fizik için. İlla da kilo almalı mıyım bilmiyorum ama almalıyım herhalde. 65 kiloya sporla çıkarkenki süreçte keskin çene hattımı kaybeder miyim acaba?

Çok kilo alırsan hen vucut olarak hem de kara ciger yağlanması yaşarsın.
Keşke içeriği de okusaydınız. Her türlü zararlı şeyi tıka basa yiyip günde 20 saat bilgisayar başında geçirmekten bahsetmedim.

Benim korkum çene hattımı kaybetmek hocam. Sonuçta dışarıda üstsüz gezmiyoruz yüzümüzle ön plandayız. Günde 10dk çene hattı egzersizleri de yapıyorum. Yani vücut benim için ikinci planda ama 65 kilo civarına çıkmam lazım iyi bir fizik için. İlla da kilo alınır mı? Bilmiyorum ama almalıyım herhalde. 65 kiloya sporla çıkarkenki süreçte keskin çene hattımı kaybeder miyim acaba?

Keşke içeriği de okusaydınız. Her türlü zararlı şeyi tıka basa yiyip günde 20 saat bilgisayar başında geçirmekten bahsetmedim.

Amaç hayvan gibi olmak değilse yani estetik olmaksa vücut kütle indeksinize göre ortalamaya çalışın.

Ben hayvan gibi olmak istiyorum diyorsanız: Bulk yapıp kas kütlesi kazandıktan sonra yağ oranınızı düşürmelisiniz.
Mesela benim amacım estetik olmadığı için bulk ile 109 kiloya çıkıp kütleden emin olduktan sonra kilomu 90 civarına indirmeye başladım. Şu an çene hattı öyle manken gibide değil açıkçası önemsemiyorum ben çenemi,
beğenen beğeniyor:hehehe:
1000003147.webp

Zaten 65 kilo olmalısınız. Bu süreçte minimum 120gr protein alıp bir güzel beslenmeniz gerekecek. Kas hücrelerinizin yapısını gün içinde yok edilebilmesini önlemeniz için bir miktar yağlanmanız da lazım. Uzun lafın kısası hayır, "kilolu" görünmeyeceksiniz.

Hocam sen kilo almıyorsun ki olman gereken kiloya çıkıyorsun. 80 kiloya çıkacağım falan desen işler değişirdi yüzünde yağlanırdı ufaktan ama öyle bir durumda yok. Yüzünüzü kaybetmezsiniz aniden kilo almadığınız sürece.

Bir anda yağlanmadığın sürece gerçek kilona çıkıyorsun. Yağlanmazsın. Hatta tam tersine toparlayıp kendine bile gelirsin.
Tamamdır hocam, süreçte istikrarlı bir şekilde ilerleyeceğim bakalım neler olacak. Sizce antrenman düzenim nasıl? Günde 10-15dk kardiyo yapmam yararlı olur mu yoksa bulkta olduğumdan yapmamalı mıyım?

Tamamdır hocam, süreçte istikrarlı bir şekilde ilerleyeceğim bakalım neler olacak. Sizce antrenman düzenim nasıl? Günde 10-15dk kardiyo yapmam yararlı olur mu yoksa bulkta olduğumdan yapmamalı mıyım?
Bu kısımdan emin değilim. Spor yapıp bilgisi olan arkadaşlar yanıtlasın bunu bence.

Geri
Yukarı Alt