Makaleler
1
9 Nisan gibi üniversiteden eve döneceğim ve hem işe hem de spora başlamayı planlıyorum. Yazın kendim için bir şeyler yapayım dedim boş durmaktansa.

Şu an 187 75-76 kilogram civarıyım, yüzümde sorun yok ama vücudumun ve kollarımın biraz daha büyük durmasını istiyorum. Düzenli spor salonuna gitsem ve sağlam bir beslenme planı uygulasam eylül ayına kadar 85-86 civarına çıkabilir miyim? Sırf yağ ile kilo almaktan bahsetmiyorum, orantılı ve sağlıklı duracak şekilde. Kilo alamıyorum sanki, ne yesem vücut yakıyormuş gibi geliyor. Bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim.

Alırsınız. Sporu düzgün ve hakkını vererek yapmak gerçekten iştahta artışa sebep oluyor. Aşırı yoğun dönemlerimde spora 1 2 hafta ara verdiğim gibi yemeden içmeden kesiliyorum. Ayrıca mutlaka kalori sayarak başlayın. Çok yiyorum kilo alamıyorum diyen çoğu insan alması gereken kalorinin yarısını anca alıyor. Ama halihazırda vücut tipiniz ''skinny fat'' dediğimiz şekilde görünüyorsa böyle bir kilo alımı tavsiye etmiyorum. Kilonuzu koruyarak da kaslanıp yağ yakabilirsiniz spora yeni başlayacak olduğunuz için. 1.5 ay kadar Fullbody antrenman tercih edip sonrasında spor salonuna kaç gün gideceğinize göre ayarlanmış bir split antrenman programına geçin.

Alırsınız. Sporu düzgün ve hakkını vererek yapmak gerçekten iştahta artışa sebep oluyor. Aşırı yoğun dönemlerimde spora 1 2 hafta ara verdiğim gibi yemeden içmeden kesiliyorum. Ayrıca mutlaka kalori sayarak başlayın. Çok yiyorum kilo alamıyorum diyen çoğu insan alması gereken kalorinin yarısını anca alıyor. Ama halihazırda vücut tipiniz ''skinny fat'' dediğimiz şekilde görünüyorsa böyle bir kilo alımı tavsiye etmiyorum. Kilonuzu koruyarak da kaslanıp yağ yakabilirsiniz spora yeni başlayacak olduğunuz için. 1.5 ay kadar Fullbody antrenman tercih edip sonrasında spor salonuna kaç gün gideceğinize göre ayarlanmış bir split antrenman programına geçin.
Skinny fat değilim, gram yağlı durmuyor. Ya aşırı zayıf gözükmüyorum ama ideal kiloda da değilim gibime geliyor. Bir 10 kg daha alsam vücut kaldırır sanki. Dikkate alacağım tavsiyelerinizi, teşekkür ederim.

Süt + gainer, Süt + cici bebe. Sabah aç karnına kardiyo. Spor programınız da düzgünse kütle arttırıp aldığınız yağları kasa çevirirsiniz bu şekilde. Zayıflamaya çalışıyor gibi sıkı, kıtlıktan çıkmış gibi çok yemeniz gerekiyor.

5 ay bile sürmez, 3 ay'da vücudunuz şekillenir.

Yüzüm de şekillenir mi peki? 63-64 kilo olduğum zamanlarda çenem bildiğin köşeliydi, V gibiydi. 76'ya çıkınca yuvarlanmış biraz hatları. Eski haline dönse çok sevinirdim.