10-15 saniye basılı tutman yeterli. Tornavida mantığıyla aynı. I/O paneldeki tuş ile birebir aynı çalışmaz, onda 1 kere basman yeterli anakartta elektrik varken. Anakartta elektrik yoksa 10-15 saniye onda da öneriliyor yine.

Sen yine de Power Switch 0 konumuna alıp yaparsın onu. Guide'larda böyle öneriliyor. Elektrik olmasına gerek yok.

Güç takılı Power basmayacağım. 15 saniye basılı tutarım.

Ayrı kontrol edebileceğin bir porta tak. Optional'de kontrol edemezsin hızını kendin. Ekran kartı üstüne bir tane dik, en kolayı o.

2 fan coklayıcı birbirine baglansa sorun olur mu?

Hocam RAM için bu soğutmayı hangi sokete takayım CPU OPT taksam sorun olur mu?

Kule tipi sogutucu aldım coklayıcı ucu 2 soket ek olarak SYS fan için coklayıcı takılı 2 coklayıcı birleştirsem 1 fan takacak soket elde edebilirim bir sorun olur mu öyle.

Çoklayıcıları birleştirsen sorun olmaz. Ama çoklayıcıda biri 3 Pin diğeri 4 Pin PWM sinyali alması için var. 4 Pin olanı boş bırakma, hız kontrolü için lazım. Amper hesabı yapman lazım normalde, ama yeni nesil kartlarda çok ihtiyaç yok. Hız kısıyor, maksimum RPM göremezsin. Anakart 1 Amper'de sınırlar. Senin portlar hepsi 1 Amper veriyor, TUF'ta en son öyleydi.

4 fandan fazla bağlama yine de tek sokete totalde. @ggbye

Çoklayıcıları birleştirsen sorun olmaz. Ama çoklayıcıda biri 3 Pin diğeri 4 Pin PWM sinyali alması için var. 4 Pin olanı boş bırakma, hız kontrolü için lazım. Amper hesabı yapman lazım normalde, ama yeni nesil kartlarda çok ihtiyaç yok. Hız kısıyor, maksimum RPM göremezsin. Anakart 1 Amper'de sınırlar. Senin portlar hepsi 1 Amper veriyor, TUF'ta en son öyleydi.

4 fandan fazla bağlama yine de tek sokete totalde. @ggbye
Hocam 1 gün ban yedim. Yazamadım tRP 32 çektim ve 1.28 SoC olarak ayarladım. Test yaptım 1 saat 15 dk sorun çıkarmadı. Tabi ilk 30dk geçti sıcaklık 60 dayandı. Bende fan dayamak zorunda kaldım. Test ettim bi önceki profil daha keskin hissetiriyordu oyun içersinde.

@Ayhan Dönmez hocam tekrar konu açmak istemedim. BIOS default yapsam, 6000MHz için CL24 deneyebilir miyiz?

Son düzenleme: