Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    322,4 KB · Görüntüleme: 50
@ggbye Bu 16 Gbit A-Die olduğundan tRP 32-34 falan denedin mi bu arada? A-Die genelde sorunsuz açar. Onu da denersin ekstra. Hepsini sırayla yap. Toptan yaparsan sorunu çözemezsin.

tRCD 36 olamıyor sende. VDD ister tRCD Hynix'te. 1.65-1.7 zorlamak lazım ama senin soğutma başarılı değil. tRCD 37 sabit kalacak o yüzden.

Kit sıcaklığı ile ters orantılı Hynix'te tRCD, VDD ile doğru orantılı.

DR'de 1.65 üzeri sana uygun olmaz. 1.62 senin durman gereken nokta. C26'yı tutuyor.

@ggbye bu 16 gbit a-die olduğundan tRP 32-34 falan denedin mi bu arada? A-die genelde sorunsuz açar. Onu da denersin ekstra. Hepsini sırayla yap. Toptan yaparsan sorunu çözemezsin.

tRCD 36 olamıyor sende. Vdd ister tRCD Hynix'te. 1.65-1.7 zorlamak lazım ama senin soğutma başarılı değil. tRCD 37 sabit kalacak o yüzden.

Kit sıcaklığı ile ters orantılı Hynix'te tRCD, vdd ile doğru orantılı.

Dr'de 1.65 üzeri sana uygun olmaz. 1.62 senin durman gereken nokta. C26'yı tutuyor.

15 dakikadır teste 64 derece.

Denemedimz.

3. kademeye al, gel. 1.28 SoC ile 1 saat teste al sonrasında.

tRP 32-34 de bakarsın. A-die açması lazım şanssız değilsen. tRCD = tRP yüksek oranda H16m sorunu.

Ben donuyom içerde hiç açamam. Hocam ne yapmam gekenleri yazın uykusuzum. Uyandığımda 1.28 SoC tRP 32 alırım. Fanı dayarım teste alırım.

Denemedimz.

Ben donuyom içerde hiç açamam. Hocam ne yapmam gekenleri yazın uykusuzum. Uyandığımda 1.28 SoC tRP 32 alırım. Fanı dayarım teste alırım.

Sıvı sogutmayı iptal ettim. Onun bir fanını çıkarıp RAM'e üflecek şekilde takayım. Reset tusunu clear CMOS alıp ugrasırım. 1 defa reset tusuna basmam yeter mi yoksa basılımı tutmam gerek?

Son düzenleme:
Denemedimz.

Sıvı sogutmayı iptal ettim. Onun bir fanını çıkarıp RAM'e üflecek şekilde takayım. Reset tusunu clear CMOS alıp ugrasırım. 1 defa reset tusuna basmam yeter mi yoksa basılımı tutmam gerek?

10-15 saniye basılı tutman yeterli. Tornavida mantığıyla aynı. I/O paneldeki tuş ile birebir aynı çalışmaz, onda 1 kere basman yeterli anakartta elektrik varken. Anakartta elektrik yoksa 10-15 saniye onda da öneriliyor yine.

Sen yine de Power Switch 0 konumuna alıp yaparsın onu. Guide'larda böyle öneriliyor. Elektrik olmasına gerek yok.

10-15 saniye basılı tutman yeterli. Tornavida mantığıyla aynı. I/O paneldeki tuş ile birebir aynı çalışmaz, onda 1 kere basman yeterli anakartta elektrik varken. Anakartta elektrik yoksa 10-15 saniye onda da öneriliyor yine.

Hocam RAM için bu soğutmayı hangi sokete takayım CPU OPT taksam sorun olur mu?

Hocam RAM için bu soğutmayı hangi sokete takayım CPU OPT taksam sorun olur mu?

Kule tipi sogutucu aldım coklayıcı ucu 2 soket ek olarak SYS fan için coklayıcı takılı 2 coklayıcı birleştirsem 1 fan takacak soket elde edebilirim bir sorun olur mu öyle.