TRFC'yi attığım ayarlarla dene. Gear tutabilir. 1.3 sorun olmaz ama relaxed iken 1.28 stabil olma şansı var. Gear açıp phy 34 iken bak. 3 tane ayar attım sana. tRFC 403 aslında boot etmesi lazımdı. 130 ns problem olmaz normal koşullarda.

34-34 olacak benim dediklerim ile. Şu anda 35-35.

tRFC belki vdd-vddq istiyor olabilir, denemeden bilinmez. Gear açıkken 403 tekrardan bak.

Dr kitlerde Gear kapalı zor. Voltaj ihtiyacı artıyor.

İlla tornavida aldıran elime rahat etmezsin. :D ben gidiyorum BIOS uğrayıp geleceğim.

1768236472632.webp

@ggbye Bellek kontrolcü elle RELAX moda çek. USB'den aktardığın için eski AGESA'daki ayarlar geçerli şu anda. Belki NORM'dadır. Bunu Manuel RELAX çek. Sonrasında 403 tRFC ile beraber attığım 3 ayarı geçirt.

İlla tornavida aldıran elime rahat etmezsin. :D ben gidiyorum BIOS uğrayıp geleceğim.

Bu tornavidalı hayatı sen seçtin. Ben sana aynı bütçeye tuşlu kart al demiştim. @LH44 gibi cebinde tornavidayla gezeceksin sen de. Ama onda Carbon var, tuş var onda.

Kasanın Reset SW bağlatısını CLRTC pinlerine bağlarsan onu kullanabilirsin ya da kasa Power ya da Reset SW alacaksın harici. Onu bağlayacaksın tuş niyetine. Tornavidayla hayat geçmez. @ggbye

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an SoC 1.3 kalmış. İlk onu 1.28 dene. RELAX iken 1.28 tutabilir. İkisi arasında fark yok ama 1.3 genelde 6400-6600'e lazım. Senin DR kit diye bu kadar zorluyor IMC'yi. @ggbye Bir de 2 DPC muhabbeti var. 4 RAM slotu var senin kartta, boştaki 2 slot parazit yaratıyor. 8 Layer olduğu için anakartın tolere ediyor bir miktar.

Bellek kontrolcü davranışı değişiyor. Bandwith artırıyor. 2:1 mod performansı artıyor yine ama DR 2:1 mod kullanamazsın. Unicorn çip lazım. Bir de Apex, Tachyon tarzında kartlar.

Şu an SoC 1.3 kalmış. İlk onu 1.28 dene. Relaks iken 1.28 tutabilir. İkisi arasında fark yok ama 1.3 genelde 6400-6600'e lazım. Senin dr kit diye bu kadar zorluyor ımc'yi. @ggbye bir de 2 DPC muhabbeti var. 4 RAM slotu var senin kartta, boştaki 2 slot parazit yaratıyor. 8 layer olduğu için anakartın tolere ediyor bir miktar.

1.3 için relaks açık olmasına gerek var mı?

1.3 için relaks açık olmasına gerek var mı?

Böyle gireyim mi teste?