• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Kingston 2x32 GB Hynix A-die RAM'e 6000 MHz CL24 olması için timing ayarı önerisi

Swap APU yapmak işe yarıyor o ayarı, öyle kalsın. En performanslısı o şekilde.

Hocam biraz araştırdım. Bank swap mode disabled daha iyiymiş.

Sizce 2 ayar disabled olursa daha iyi olmaz mı? Biraz fazla bakınıyorum, (oyun oynamayı bıraktım, BIOS kurcalıyorum.) Denemekte fayda var mı?

Sizce 2 ayar disabled olursa daha iyi olmaz mı? Biraz fazla bakınıyorum, (oyun oynamayı bıraktım, BIOS kurcalıyorum.) Denemekte fayda var mı?

Yok, Swap APU AM5'te daha iyi. Hiç dokunma ona, stabil açabiliyorsun. Araştırmana gerek yok bu tarz şeyleri, ben ne dersem o.

Yok, swap APU AM5'te daha iyi. Hiç dokunma ona, stabil açabiliyorsun. Araştırmana gerek yok bu tarz şeyleri, ben ne dersem o.

Bgs bulamadım, gizli galiba. İçinden geçmek istedim. Başaramadık abi.

@Ayhan Dönmez 8000MTS için, konu açayım mı? Çıkar mı bu kit?

Son düzenleme:
Bgs bulamadım, gizli galiba. İçinden geçmek istedim. Başaramadık abi.

@Ayhan Dönmez 8000MTS için, konu açayım mı? Çıkar mı bu kit?

Dual Rank açamazsın şu anda 8000. Senin kartta hepten sıkıntı. 1 DPC kart gerekiyor, DR optimizasyonları ile beraber yavaştan 8000 2:1 mod yönelecekler ama 1 DPC kartları kapsıyor bu durum. 2 DPC'de açabilmek çok zor.

SR 2x16 8000 MT/s verebilir senin kart en fazla.

Sr diye diye, ömrümü yedin. Bir tuturamadık hocam.

Hem sr hem 1 DPC gerekiyor. Onun haricinde 2:1 mod zorlar seni. Dual Rank'ta bu anakartlarda 8000 MT/s açabilmen olası değil. 9800X3D için zaten gerek yok. Şu anda bellek kontrolcü limitindesin.

Bana az düzenleme daha lazım, voltaj galiba keskinlik hissini veren. Son ayar iyiydi, biraz daha yapabiliriz.

Bana az düzenleme daha lazım, voltaj galiba keskinlik hissini veren. Son ayar iyiydi, biraz daha yapabiliriz.

1.3 SoC verip deneyebilirsin. FCLK 2167 kalsın, daha garanti olur. O şekilde dene, kıyas et. Ama Cap FrameX kullanmayı öğrenip sonuçları buraya atarsan daha iyi yol kat edersin. Farazi konuşmak uygun olmaz sende şu aşamada. Bu program zor değil, kayıt almayı öğrenip buraya sonuçları, grafikleri paylaş. Hangi profilde nasıl performans verdiğini anlayalım. Yoksa çözemezsin sıkıntını. Arka plan hep boş kalsın, çerçöp kapatman lazım.

@ggbye Güncel olarak takip et burayı. 2002 ise 2003 güncellersin. Ayarları USB'ye kaydet kayıt kısmından BIOS'ta. Birebir aktar .CMO file olarak, hiç sıkıntı olmaz.

AGESA sürümü aynı çünkü, farklı AGESA'larda USB'den aktarmak genelde sıkıntı yapıyor. Optimize ediyorlar BIOS'ları, güncel kalman senin yararına OC profillerde.

Son düzenleme:

Cumartesi günü, detaylı ilgileneceğim. Hafta sonu musait olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…