Tamamdır, bunun için rehber var mı? Hangi değerleri seçeyim?ZenTimings ve HWiNFO indir ve SS at bakalım, ne olduklarını öğrenip. Ona göre yol çizerler.
Detaylar
Kim cevapladı?Tamamdır, bunun için rehber var mı? Hangi değerleri seçeyim?
Hocam HWiNFO indirip, bellekler bölümünden bir SS atın. Zentiming indirip açın SS attın, basit kullanımları.
Son düzenleme:
2x32, üstelik CL26 nerede 36.000 TL? Stok yapacağım.
EXPO/XMP ayrımı DDR5 platformunda yok gibi bir şey. RAM'ler SK Hynix a-die ise timing ayarlanır. Imc sağlamsa biraz daha zorlarız.
Hocam yardımcı olabilecek misiniz ne yapmam gerektiği hakkında? Arkadaşın bahsettiği değerleri bugün atacağım inşallah. Kötü mü benim RAM?
Hocam yardımcı olabilecek misiniz ne yapmam gerektiği hakkında? Arkadaşın bahsettiği değerleri bugün atacağım inşallah. Kötü mü benim RAM?
Değerleri atman lazım, ne olduğunu bilmeden bir şey denilmez.
Çipi bilmeden yorum yapmak doğru olmaz. İmkan bulduğunuz zaman ZenTimings SS'i ve HWiNFO tam menüden bellekleri seçip SS atın.
@Ayhan Dönmez hocam dönüş yaparsa o da yardımcı olur.
@Ayhan Dönmez hocam ne dersiniz bir şey yapmalı mıyım ufak tefek yoksa bu şekilde mi devam edeyim? İleride mi değişeyim RAM?
Ben bu uygulamaları kurdum üstadım şimdi sadece RAM ile ilgili mi SS atacağım? @LH44 @Ayhan Dönmez
Hocam hiç anlamıyorum, kusura bakmayın. Uğraştırıyorum ama? RAM'lerde sorun var mı? @ggbye
ZenTimings ve HWiNFO indir ve SS at bakalım, ne olduklarını öğrenip. Ona göre yol çizerler.
Ben bu uygulamaları kurdum üstadım şimdi sadece RAM ile ilgili mi SS atacağım? @LH44 @Ayhan Dönmez
Hocam hiç anlamıyorum, kusura bakmayın. Uğraştırıyorum ama? RAM'lerde sorun var mı? @ggbye
Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam ne dersiniz bir şey yapmalı mıyım ufak tefek yoksa bu şekilde mi devam edeyim? İleride mi değişeyim RAM?
Eki Görüntüle 219883
Eki Görüntüle 219884
Buradan görsel paylaşın.
Bu şekilde mi hocam?
İlettiğim görselde sol taraftaki gibi "Memory' kısmını seçip genişletin, bellektçlerden birine basın böylece RAM'in donanım özelliklerini görebiliriz.
İlettiğim görselde sol taraftaki gibi "Memory' kısmını seçip genişletin, bellektçlerden birine basın böylece RAM'in donanım özelliklerini görebiliriz.
2. RAM tüm hepsini atmadım ama oldu mu hocam? Var mı sorun veya iyileştirilebilecek bir durum?
Hocam? @Ayhan Dönmez @ggbye