Kingston Fury 2x16 GB CL32 6000 MHz RAM'ler değiştirilmeli mi?

Anladım. Zarar verme ihtimalim var mı? Bu %kaç etki eder bilen hocam var mı? Değer mi? Veya başka BIOS ayar yapsam yeter mi? RAM iyi olduğu nasıl anladınız hocam bilmediğimden sordum?

Overclock potansiyeli var.

Düzgün ayarlar ile zarar vermezsiniz. Çok iyi değerler olur.

Düzgün ayarlar ile zarar vermezsiniz. Çok iyi değerler olur.

Yarın deneyeceğim inşallah. Hocalarım da bakarsa. Diğer verdiğiniz BIOS ayarlarını da yapayım mı?

Yarın deneyeceğim inşallah. Hocalarım da bakarsa. Diğer verdiğiniz BIOS ayarlarını da yapayım mı?
Önce diğer BIOS ayarlarını yapın. Kesmez ise buna başvurun.

Son düzenleyen: Moderatör:

@ggbye 'a uyguladığımız ve onun size ilettiği ayarları doğrudan geçirin.
iGPU'yu kapatın, Advanced-NB Configuration-Integrated Graphics Disabled kalsın.
Fan dayamanız önemli "Refresh İnterval = 65k" değeri testte patlayabiliyor sıcaklıktan. Oyunlarda sorun olmaz.
High voltage mod açın.
MCR-PDM stabillikten emin olana kadar disabled.
Bunların hepsi 1:1 mod bu arada. Onu atlamayayım.

Ayarları uyguladıktan sonra RTP ile teste alın.

Test esnasında da HWiNFO açık kalsın. Sıcaklık değerlerini kontrol ederiz.

@14381 Zaten benlik çok bir şey kalmamış, bildirim gelmediğinden mesajını ancak şimdi görebildim. @LH44 ve @Bandırmalı1965 hocalar bu işin piri sayılır. Onlarla ilerlemen uygun olur, gerekli yönlendirmeleri zaten yapmışlar. @ggbye da yine bu konularda bilgi sahibi kendi sistemi dolayısıyla. Sana yardımcı olacaktır. Onun ayarları fazla agresif, biraz daha gevşek halini girmen daha uygun olabilir. Aktif soğutma varsa zorlarsın RAM tarafını, aksi halde stabillik kayboluyor. Özellikle yaz aylarında iyi soğutamazsan BSOD yersin IMC+IO Die'yi.

Sadece testte aktif soğutma yapmak ya da kasa havalandırması yetersiz RAM OC için. 7/24 aktif soğutma lazım sıkı değerler gireceksen.

Ben çok zorlamak istemiyorum hocalarım. Zorsa hiç girmeyim, stabil nasıl yaparsam onu derseniz ben çok sesli fan sevmiyorum, rahatsız oluyorum.
Ne önerirsiniz bu durumda?

@LH44 @ggbye

Ben çok zorlamak istemiyorum hocalarım. Zorsa hiç girmeyim, stabil nasıl yaparsam onu derseniz ben çok sesli fan sevmiyorum, rahatsız oluyorum.
Ne önerirsiniz bu durumda?

@LH44 @ggbye

Bu iş zor, emek ister vakit ister. Benim ayarlar sağlam. Arka cebimde tornavida, masamda vantilatör uğraşıyoruz.

Bu iş zor, emek ister vakit ister. Benim ayarlar sağlam. Arka cebimde tornavida, masamda vantilatör uğraşıyoruz.

Uğraşırım dersen buyur, ayarlarımı paylaştım. Görselde mevcut, size BIOS ayarları da bırakayım.
Uclk dıv1 mode: [UCLK=MEMCLK]
Bank swap mode: [Swap APU] -- şu an [Disabled] test edeceğim.
Clock spread Spectrum: [Disabled]
Legacy USB Support: [Auto]
Native aspm: [Disabled]
CPU PCI-e aspm mode Control: [Disabled]
Pcıex16(G5) bandwidth bifurcation Configuration: [PCIE X16 Mode]
HD Audio Controller: [Disabled]
Wi-Fi Controller: [Disabled]
Bluetooth Controller: [Disabled]
When System is in working state: [Aura Off]
When System is in sleep, hibernate or soft off states: [Aura Off]
USB Power delivery in soft off state (S5): [Disabled]
Pcıex16(G5) link mode: [GEN 5]
Integrated Graphics: [Disabled]
Global C-state Control: [Disabled]
IOMMU: [Disabled]
Power Supply idle Control: [Typical Current Idle]
Smee: [Disabled]
Df cstates: [Disabled]
TS'me: [Disabled]
Auto ınstall ASUS utilities: [Disabled]
Download and ınstall ASUS driverhub: [Disabled]
Prochot VRAM thorting [Disabled]
Pss [Disabled]
App compality databese [Disabled]
ECC [Disabled]
PCI arı Support [Disabled]

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 59
  • vxT.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 51

Hocam deneyeceğim inşallah. Oyunda ms 2.4 ortalama 3'leri geçiyor fightlarda takılıyor gibi hissediyorum çünkü. İnşallah düzelir.

Hocam deneyeceğim inşallah. Oyunda ms 2.4 ortalama 3'leri geçiyor fightlarda takılıyor gibi hissediyorum çünkü. İnşallah düzelir. FPS 365 sabitledim monitör 365 diye bu düzeltir mi ki?

Hocam şimdi müsait oldum, bu ayarlar stabil mi aynısını yapsam sorun olur mu? MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi anakartım. Uyumlu mu?
Üstadım siz de bakar mısınız? @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:

BIOS güncellemen lazım son sürüme, sonrasında uygulayabilirsin. Aktif soğutma olmalı 7/24, @ggbye gibi.

iGPU kapatılacak, Nitro ve Bias 0-1 aktif. @LH44 @Bandırmalı1965 @ggbye detayları paylaşır.

Aynı sorunlarla karşı karşıyayım. hergün burada çözüm arıyorum @Ayhan Dönmez @ggbye hocalarımı takip ediyorum. Aynı öneriyi bana da yaptılar aktif soğutma konusunu çözemediğim için giremiyorum bu işlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…