Adonis

Uzman

Bu SSD'yi satın aldım fakat sisteme takıp test ettiğimde okuma yazma hızları düşük çıkıyor. Bir problem var sanırım bunun sebebi nedir?

Anakart: Asus Z170 Pro Gaming

İşlemci: i7 6700K

Ekran görüntüsü 2024-07-26 125042.webp

Son düzenleme:
SSD'yi direkt anakartinizdaki M.2 slotuna takiyorsunuz degil mi? Araya bir adaptor falan karismiyor yani?
Ya böyle bir şey olabilirdi, ki değilmiş, ya da SSD'nin bozuk veya sahte olma ihtimali değil aklıma. Başka bir şey gelmiyor aklıma.

Konuyu takipteyim. Merak ettim ben de.

Ürünü Vatan Bilgisayar'dan aldım sahte olma ihtimali var mıdır?

Ekran görüntüsü 2024-07-26 150104.webp

Ekran görüntüsü 2024-07-26 152933.webp

SSD Utility yazılımında bu şekilde bir uyarı olduğunu fark ettim, bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
SSD Utility yazılımında bu şekilde bir uyarı olduğunu fark ettim, bunu nasıl düzeltebilirim?
Eğer SSD'yi Gen3 portuna takarsan daha iyi performans alırsın diyor. Ancak senin anakartındaki SSD portu zaten Gen3.

Bir adaptör kullanmadığına emin misin? SSD anakarta takılı iken bir fotoğrafını çekebilir misin?

Eğer SSD'yi Gen3 portuna takarsan daha iyi performans alırsın diyor. Ancak senin anakartındaki SSD portu zaten Gen3.

Bir adaptör kullanmadığına emin misin? SSD anakarta takılı iken bir fotoğrafını çekebilir misin?

WhatsApp Image 2024-07-26 at 15.54.49.webp

Bu şekilde takılı hocam.

BIOS'tan bir ayar yapılması gerekiyor mudur acaba?

Son düzenleme:
İlk önce bilgisayar açılırken del veya F2 tuşu ile BIOS ekranına giriş yapın.
F7 tuşu ile gelişmiş moda girin.
Üst kısımda Advanced sekmesine basın.
Onboard devices Configuration ayarına girin.
M.2 PCI-e bandwith Configuration adlı ayarı bulduktan sonra en yüksek PCI-e sürümünü seçin.
Yüksek ihtimalle sorununuz çözülecektir.