Kızlardan utanmak normal, olağan bir durum. Fakat sağlıklı değil. Deli saçması niteliğinde bir şeyler söyleyecek olursam şunları söyleyebilirim, genelde olabilir eksenli bir konuşma yani kesin yargı bildirmiyor, amacım sadece sende bir şeyleri düşünmeyi tetiklemek: kendilik algında derin bir eksiklik yaşıyor olabilirsin. Bu eksiklik hepimizde olan bir durum. Fakat yaşantımız doğrultusunda derinleşebilir.
Erken çocukluk dönemindeki anne baba ilişkisi, kızlarla yaşadığın ilk temas/iletişim anındaki yaşadığın durumlar/duygular/düşünceler ve ekstra durumlar (kilolu olmak) bu eksiklik hissini derinleştirebilir.
Kızları bilinç dışı düzlemde ulaşılamaz görüyorsun -üstün cins olarak gördüğünü söyledin. Bunun temel dinamik düşüncesi şu olabilir: "Asla ulaşılamaz olana ulaşmaya çalışmam gerekmez.". Bu bir tür savunma mekanizması olabilir.
"Utanıyorum" kelimesini sıkça dillendiriyorsun. Bu konuyu sürekli dillendiriyorsun. Utanmak bir nevi şu olabilir: bir şeyler yapmak istiyorum, arzuluyorum ama çekiniyorum. İşte hem bu arzu hem de eksiklik sende gerilim yaratarak utanç olarak ortaya çıkıyor olabilir.
Eksikliğini kabul etmen önemli. Her insan eksiktir. Ulaşılamaz olanlar olarak gördüklerin de eksiktir. Tam bütün bir benlik yoktur.
Bu durumu kabul edip kendinle barışman senin için önemli bir başlangıç adımı olabilir. Eksikliğini kabul ettikten sonra eksikliğini derinleştiren şeyleri yok etmek yahut değiştirmek gerekiyor. Bunun için de başlangıç olarak spor yapabilirsin. Kilondaki azalma ve fiziksel bedenindeki iyileşme, kendilik algında da iyileşmeye gidebilir.
Spor yapamam deme, herkes haftada 3 saatini spora ayırabilir diye düşünüyorum. Sendeki bu ders aşkı da dikkatimi çekiyordu. Acaba ders çalışma noktasında gösterdiğin aşırı çaba, bir tür içsel eksikliğini telafi etme çabası mı? Ki eğer böyleyse sağlıklı değil bu da. Çünkü eksiklik asla dolmayan bir şeydir. Bu yüzden eksik olduğumuzu kabul etmeli ve bunla barışmalıyız.
Bilinç dışı düzlemde, sürekli tepende sopa ile bekleyen bir içsel yargı mekanizması var, bu içsel yargı sesin kime ait olduğunu bulmak senin için büyük bir adım olabilir. Bulduğun zaman onun hakkında düşünüp çarpık algı ve düşünceleri işlevsel olanlarla dönüştürmek sende yine iyileşmeye gidebilir.
Özetle durum sadece "kızlardan utanıyorum" değil de kendini bulunduğumuz dünyada, toplumda, diğer insanların gözünde nerede konumlandırdığına bağlı gelişen bir sağlıksız durum. Bu durum sadece sende kızlar ekseninde cereyan etmiş. Bir başkası için başka şekilde cereyan edebilirdi.