Detaylar
Kim cevapladı?Değerli güzel insan efendi dürüst mekkuyin hocam çok geçmiş olsun sizi severim forumda iyi bir kişiliğiniz var sorunuza gelecek olursak, kuşunuzun psikolojisi bozulmuş olabilir veya zarar gördüğünden hastalanmış olabilir bir veterinere götürün bakalım onlar ne diyecek.Öncelikle merhaba,
Benim 1.5 yaşında bir muhabbet kuşum var. Bu kuş annemle sürekli oyun oynar anneme konuşur, yanağından öper, dans eder bir de kardeşi ile oyun oynardı. Ama annemler Mersin'e gidince kuşu yanında götüremediler kuş da teyzemlerde iken hep üstü örtülü bir şekilde kaldı ve teyzem kuşun kafesini temizlerken kuşun ayağını kafes kapısının arasında bırakmış. Kuş şu an bizim evimizde sadece annemin yanına gidiyor ama hiçbir şekilde konuşmuyor. Sadece düşünüyor ve tek gözü açık bir şekilde uyuyor. Kuşun eski neşesini nasıl geri getirebilirim?
Veterinere götür hocam.Yazmayı unuttum. Teyzemlerdeki dişi kuşu gördükten sonra bunlar başladı.
Değerli güzel insan efendi dürüst mekkuyin hocam çok geçmiş olsun sizi severim forumda iyi bir kişiliğiniz var sorunuza gelecek olursak, kuşunuzun psikolojisi bozulmuş olabilir veya zarar gördüğünden hastalanmış olabilir bir veterinere götürün bakalım onlar ne diyecek.
Veterinere götüreceğim ama bugün kapalıdır. Bu arada kuşu yanıma aldım beraber yemek masasına oturduk o dal darını bende yemeğimi yedim şu an iyi görünüyor kuş. Biraz da palyaçoluk yaptım mutlu yani.
Geraltın kılıcı 58
Üstün
Öncelikle merhaba,
Benim 1.5 yaşında bir muhabbet kuşum var. Bu kuş annemle sürekli oyun oynar anneme konuşur, yanağından öper, dans eder bir de kardeşi ile oyun oynardı. Ama annemler Mersin'e gidince kuşu yanında götüremediler kuş da teyzemlerde iken hep üstü örtülü bir şekilde kaldı ve teyzem kuşun kafesini temizlerken kuşun ayağını kafes kapısının arasında bırakmış. Kuş şu an bizim evimizde sadece annemin yanına gidiyor ama hiçbir şekilde konuşmuyor. Sadece düşünüyor ve tek gözü açık bir şekilde uyuyor. Kuşun eski neşesini nasıl geri getirebilirim?
Kuşunuz "Nihilist" olmuş bence.
Veterinere götüreceğim ama bugün kapalıdır. Bu arada kuşu yanıma aldım beraber yemek masasına oturduk o dal darını bende yemeğimi yedim şu an iyi görünüyor kuş. Biraz da palyaçoluk yaptım mutlu yani.
Efendim, depresyonda olabilir. Bu konu ile bağlantılı bir olay yaşandı mi?
Evet yaşadı ama 1-2 saat önce yemek ve su içirdim şu an bir yerlere dalma sorunu yok ve uyumuyor sadece gözlem yapıyor arada ses çıkarıyor.Efendim, depresyonda olabilir. Bu konu ile bağlantılı bir olay yaşandı mi?
Yok olmamış eminim eski haline yavaş yavaş dönüyor.
- Makaleler
- 1
Morali bozulmuştur. Sürekli karanlık ortamda kalan kuşlar normalde olduklarından daha fazla uyuklarlar. Ayağı konusunda endişeliyim, umarım bir sıkıntısı yoktur. Bunlar dışında öteki dişi kuştan ayırdığınız için üzgün olabilir.
Bunlar hastalıklara da davetiye çıkaracak belirtiler. Bu hafta dal darısı ikramı konusunda elinizi bol tutun. Diğer haftalarda dozunda verelim, sürekli olarak fazla fazla vermeniz kolayca yağlanmasına sebep olabilir.
Hassas tartıyla ölçtünüz mü? Kaç gramdan kaça düşmüş.
Yem tüketimini aza indirmesi ya da hiç yememesi. Kafesinin içinde hareket etmemesi, eski neşesinde ve canlılığında olmaması.
Bunlar hastalıklara da davetiye çıkaracak belirtiler. Bu hafta dal darısı ikramı konusunda elinizi bol tutun. Diğer haftalarda dozunda verelim, sürekli olarak fazla fazla vermeniz kolayca yağlanmasına sebep olabilir.
Yardımınız için teşekkür ederim kuşumla normalinden biraz daha ilgilendim ve elimle besledim şu an eski neşesinde.Morali bozulmuştur. Sürekli karanlık ortamda kalan kuşlar normalde olduklarından daha fazla uyuklarlar. Ayağı konusunda endişeliyim, umarım bir sıkıntısı yoktur. Bunlar dışında öteki dişi kuştan ayırdığınız için üzgün olabilir.