squex

Başarılı
Arkadaşlar elim ayağım birbirine girdi, durduk yere monitörümden oldum. Bir talep oluşturdum Hepsiburada'ya, o talebi yapıştıracağım, okursanız derdimi anlayacaksınız. Ekstra ne yapmam lazım bilmiyorum.

"07.20.2026 tarihinde BDH Bilişim garanti kapsamında Lenovo Legion R27qe monitörümü teslim aldı. Şikayetim, monitörün günde 3-4 kez ekranı 5-10 saniyeliğine gidip geri gelmesiydi. Monitörü servise yolladım; servis, yurt dışından parça istedi, 2 hafta falan sürdü bu süreç. Sonra ‘'makinenizin onarımı tamamlandı ve size gönderilmek üzere hazırlanıyor. Güvenli paketleme yapıyoruz ve yakında takip bilgilerini içeren gönderi onayını alacaksınız." şeklinde güncelleme geldi ve kargoya verildi bilgisi verildi. Bana gelen kargoda ürünüm yoktu, sadece ürün değişim formu kağıdı çıktı kargodan. Yani bana bilgilendirme yapılmadan servis tarafından iade/değişim kararı verildi. Böyle bir karar verileceğini bilsem, ürünün tamirini istemem ve geri alırdım servisten monitörü.

Ürünü 27 Mayıs 2025'te Hepsiburada satıcısından aldım ve fiyatı 7.124 TL idi. Şu an ise sizin sitenizde 39.227,50 TL'ye Koçlar Grup Ticaret satıcısı tarafından satılıyor. En ucuz ise İdefix sitesinde Prime satıcısı tarafından 12.999 TL'ye satılıyor.

Benim talebim, elinizde varsa ya bu modelin aynısından ya da benzer kalitede (en az 2K çözünürlük, 180 Hz yenileme hızı olan) bir monitör ile değişimini istiyorum. İade kararı çıkarsa, güncel fiyat farkının karşılanmasını (12.999 TL) ya da benzer kalitedeki (2K, 180 Hz) monitörlerin fiyat ortalaması kadar iade yapılmasını istiyorum. 7.124 TL iade yapılacaksa, red ediyorum iadeyi çünkü bu fiyata benzer kaliteyi bırakın, 2K monitör bile alamam enflasyondan dolayı.

Lütfen karar vermeden önce bana danışın."

Düzeltmem gereken bir şey var mı talepte ya da farklı yapmam gereken bir şey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elim ayağım birbirine girdi, durduk yere monitörümden oldum. Bir talep oluşturdum Hepsiburada'ya, o talebi yapıştıracağım, okursanız derdimi anlayacaksınız. Ekstra ne yapmam lazım bilmiyorum.

"07.20.2026 tarihinde BDH Bilişim garanti kapsamında Lenovo Legion R27qe monitörümü teslim aldı. Şikayetim, monitörün günde 3-4 kez ekranı 5-10 saniyeliğine gidip geri gelmesiydi. Monitörü servise yolladım; servis, yurt dışından parça istedi, 2 hafta falan sürdü bu süreç. Sonra ‘'makinenizin onarımı tamamlandı ve size gönderilmek üzere hazırlanıyor. Güvenli paketleme yapıyoruz ve yakında takip bilgilerini içeren gönderi onayını alacaksınız." şeklinde güncelleme geldi ve kargoya verildi bilgisi verildi. Bana gelen kargoda ürünüm yoktu, sadece ürün değişim formu kağıdı çıktı kargodan. Yani bana bilgilendirme yapılmadan servis tarafından iade/değişim kararı verildi. Böyle bir karar verileceğini bilsem, ürünün tamirini istemem ve geri alırdım servisten monitörü.

Ürünü 27 Mayıs 2025'te Hepsiburada satıcısından aldım ve fiyatı 7.124 TL idi. Şu an ise sizin sitenizde 39.227,50 TL'ye Koçlar Grup Ticaret satıcısı tarafından satılıyor. En ucuz ise İdefix sitesinde Prime satıcısı tarafından 12.999 TL'ye satılıyor.

Benim talebim, elinizde varsa ya bu modelin aynısından ya da benzer kalitede (en az 2K çözünürlük, 180 Hz yenileme hızı olan) bir monitör ile değişimini istiyorum. İade kararı çıkarsa, güncel fiyat farkının karşılanmasını (12.999 TL) ya da benzer kalitedeki (2K, 180 Hz) monitörlerin fiyat ortalaması kadar iade yapılmasını istiyorum. 7.124 TL iade yapılacaksa, red ediyorum iadeyi çünkü bu fiyata benzer kaliteyi bırakın, 2K monitör bile alamam enflasyondan dolayı.

Sana sormadan zaten para iadesi/değişim/muadili ile değişim/üst model ile değişim yapamazlar.
Birebir değişim isteyin, yoksa muadili ile değişmek zorundalar; muadil de yoksa, bir üst modeli ile değiştirmek zorundalar.

Sana sormadan zaten para iadesi/değişim/muadili ile değişim/üst model ile değişim yapamazlar.
Birebir değişim isteyin, yoksa muadili ile değişmek zorundalar; muadil de yoksa, bir üst modeli ile değiştirmek zorundalar.
Benim şaşırdığım olay servisin hiç beni aramadan değişim iade kararı çıkarması. Ben de 30 gündür bekliyorum tamir edecekler diye. Tamiri bitince de sevindim. O zaman hepsiburadaya gönderiyorum bu talebi.

Asla ücret iadesini kabul etme. Bire bir aynı olayı yaşamış biri olarak yaşadığım süreci sana anlatayım.
Aynı model monitör geçen sene sonunda bozuldu. Servise gönderdim 3 hafta sürdü. Ürünün onarıldığı, kargolandığı şeklinde mail atmışlardı. Kargo geldiğinde ise sadece 1 kağıt :D hatta başta monitörün kaybolduğunu felan sandım. Kargocuya durumu anlatıp poşeti açtık. Orada raporu görünce anlaşıldı. Reziilll bir firma.

Gelelim hepsiburada sürecine.
Ürünü 7k ya almıştım o zamanlar 17-18k ya random birisi satıyordu. Fatura iadesini kabul etmediğimi, ürün değişimi veya muadil ürün tavsiyesi üzerinden yaklaşık 2 hafta da HB ile uğraştım. THH ye başvurabileceğimden felan bahsettim. İstediğiniz ürün varsa sepete ekleyin değerlendirim tarzında bir olay dönmüştü. Muadil ürün bakıyordum. G65B 15k civarı bişiydi. Övülen de model diye onu sundum. Günlerce de onun pazarlığını yaptık. İşin sonunda Fatura tutarı + fark kadar kupon tanımladılar öyle aldım.

Toplam 1.5 AY felan uğraştım.

Ama şuan pişmanım keşke kuponu kabul etmeseydim. Çünkü amaçları seni siteye bağlı bırakmak. Şuan ürün bozulsa iade alsam nakit+kupon olarak verecekler. Havuzları dar olduğu için gel de HB üzerinden monitör seç.

Absürt olmayacak şekilde şimdiden sen model araştır. Benim seçtiğim yolu kabul edip etmemek sana kalmış. Aksi halde THH ile devam edersin.

EK: Fatura tutarı dışında hiçbir türlü nakit iadesini kabul ettiremedim. Hatta verdikleri kuponun yarısını talep ettim ama işleyiş olarak mümkün değil gerekçesi kullanılmıştı.

Son düzenleme:
Yani faturadaki tutar + kupon mu teklif ediyorlar hocam
Hayır. Sence Türkiye'de müşteriye keyfi kucak açan olur mu? 2 hafta HB ile mücadele ettim. Ben muadil ürün olarak G65B seçmiştim. Aradaki farkı kupon olarak verdiler. Bu şekilde anlaştık. Bu dediğim hemen gerçekleşmedi. Israrlı konuşmalar ardından en son bu noktaya geldik. 2 felan HB ile uğraştım. Aksi halde fatura dışında ücret yatırmıyorlar. THH gitmen lazım. O zaman G65B cazip geldiği için ben kabul etmiştim.

Süreci hızlandırman için şimdiden ürün seç. Elinde hazır olsun. Kupon istemiyorsan , güncel nakit iade veya ürünü talep edeceksen THH şimdiden başvur. Buna karar ver ona göre talepte veya telefonda direkt seçeneklerini sun.
1-Ürün istiyorum aksi takdirde THH gideceğim
2-Ürün temin edemiyorsanız muadil sayabileceğim ..... ürünü sepete ekledim. Bu konuda yardım istiyorum vb.