Diğer fanlar şunlar. Olmaz derseniz duruma göre edebilirim problem olmaz.Özdeş ya da yakın değerlikte olmalı. Aşırı problem olmaz ama absürt bir senaryo doğmasın, diye belirtmek istedim. O kulak tırmalayan ses nahoş olacaktır.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Diğer fanlar şunlar. Olmaz derseniz duruma göre edebilirim problem olmaz.
@Riaki Sen karar ver, fark var. RPM zaten uyumlu değil, elle ayar çekmen gerekecek o ses yüzünden. Her neyse, P12 Pro Reverse varsa o uygun olur sana. Yoksa görselliği bozacaktır radyatör ön yüzde. Lian Li fanlar da uygun olabilir TL olanlar, ama onlar daha tuzludur muhtemelen. Arctic ile yakın değerlikteler.
@Riaki Bundan 3 adet çekin. Ön yüze monte edin, arka yüzde yine havayı kasa içerisine alacak şekilde, Intake monte edin. Bu diğer NZXT olanları alt panel ve arka egzoz olarak kullanın. Radyatör ya da kule tipine aşırı uygun değil dizaynı, Case Airflow için ideal. Statik ön plana çıkar radyatör ve kule tipinde.
NZXT kullanmama gerek yok 3 tane çekersem galiba hocam. Ben size elimdekileri yazayım siz direkt bana güzel gözükmesi ve doğru akış için takmam gerekenleri söyleyin.Eki Görüntüle 239682
Eki Görüntüle 239684
@Riaki Sen karar ver, fark var. RPM zaten uyumlu değil, elle ayar çekmen gerekecek o ses yüzünden. Her neyse, P12 Pro Reverse varsa o uygun olur sana. Yoksa görselliği bozacaktır radyatör ön yüzde. Lian Li fanlar da uygun olabilir TL olanlar, ama onlar daha tuzludur muhtemelen. Arctic ile yakın değerlikteler.
@Riaki Bundan 3 adet çekin. Ön yüze monte edin, arka yüzde yine havayı kasa içerisine alacak şekilde, Intake monte edin. Bu diğer NZXT olanları alt panel ve arka egzoz olarak kullanın. Radyatör ya da kule tipine aşırı uygun değil dizaynı, Case Airflow için ideal. Statik ön plana çıkar radyatör ve kule tipinde.
Aşağıdaki görsele ek, radyatördekiler var işte. Amacım hem dediğiniz gibi serin olması hem de estetik durması.
Anladığım kadarıyla, 2 normal fan egzoz olacak. 3 reverse aşağıya ve 6 tane de radyatör için takacağım. Push pull şekilde. Böyle olunca onlara da reverse mü olması gerekiyor kasada gözüken kısma?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
NZXT kullanmama gerek yok 3 tane çekersem galiba hocam. Ben size elimdekileri yazayım siz direkt bana güzel gözükmesi ve doğru akış için takmam gerekenleri söyleyin.
Aşağıdaki görsele ek, radyatördekiler var işte. Amacım hem dediğiniz gibi serin olması hem de estetik durması.
Arctic P12 Pro 3 adet fan zaten geliyor senin AIO ile beraber, onlar cepte. 3 adet Reverse Arctic sende varsa, radyatör ön yüze takacaksın bunu. Sonra radyatör arka yüze AIO ile birlikte gelen düz P12 Pro fanları monte et, onlar da yine Intake şekilde konumlandırılacak.
Alt panel, GPU'ya doğru hava üfleyecek 3 adet Intake fan. Oraya da görselliği bozmama açısından Reverse takman lazım. Arka egzoz kısma 2 adet düz fan takarsın, görsellikle onun işi yok zaten.
Burada radyatör ve alt panel önemli yani sende, estetiklik namına.
3 tane reverse sipariş geçiyorum o halde.Arctic P12 Pro 3 adet fan zaten geliyor senin AIO ile beraber, onlar cepte. 3 adet Reverse Arctic sende varsa, radyatör ön yüze takacaksın bunu. Sonra radyatör arka yüze AIO ile birlikte gelen düz P12 Pro fanları monte et, onlar da yine Intake şekilde konumlandırılacak.
Alt panel, GPU'ya doğru hava üfleyecek 3 adet Intake fan. Oraya da görselliği bozmama açısından Reverse takman lazım. Arka egzoz kısma 2 adet düz fan takarsın, görsellikle onun işi yok zaten.
Burada radyatör ve alt panel önemli yani sende, estetiklik namına.
- Makaleler
- 1
Push-Pull için fan çoklayıcı ihtiyacın olabilir, Arctic fanlar genelde PST olur. PST olmayan model ise fan çoklayıcı lazım, Daisy Chain desteklemez. Bilgin olsun, 3'lü fan çoklayıcı da gerekelebilir ekstra anakart fan portu için.
Tekno'nun sattığı model PST değil, o yüzden diyorum. @Riaki
Fan kontrolcü vs. işlerine girmiyorum, çok sevmem. Hep fan çoklayıcı ile hallettim bugüne dek, tek sorun yaşamadım. 10-15 fan takılacaksa, hepsi Arctic olacaksa belki işlevsel olur. Çok gerekli görmüyorum.
Ben de onu soruyordum.Push-Pull için fan çoklayıcı ihtiyacın olabilir, Arctic fanlar genelde PST olur. PST olmayan model ise fan çoklayıcı lazım, Daisy Chain desteklemez. Bilgin olsun, 3'lü fan çoklayıcı da gerekelebilir ekstra anakart fan portu için.
Tekno'nun sattığı model PST değil, o yüzden diyorum. @Riaki
Fan hub var, arctic yine. Aynı mantıkla oluyor mu yoksa çoklayıcı şart mı?
- Makaleler
- 1
Ben de onu soruyordum.
Fan hub var, arctic yine. Aynı mantıkla oluyor mu yoksa çoklayıcı şart mı?
Çoklayıcı bu olabilir. 10 adet Arctic fan vs. bağlayacaksan sorun olmaz, bende böyle bir senaryo olmadı. Gerek görmüyorum. Ayrı ayrı kontrol etmeyi seviyorum. Fan Hub çok haz etmem.
Tamamdır teşekkür ettim siparişleri geçiyorum.
Çoklayıcı bu olabilir. 10 adet Arctic fan vs. bağlayacaksan sorun olmaz, bende böyle bir senaryo olmadı. Gerek görmüyorum. Ayrı ayrı kontrol etmeyi seviyorum. Fan Hub çok haz etmem.
- Makaleler
- 1
@Riaki Ben sana düzeni anlatayım burada, radyatör ön yüze 3 tane Reverse takacaksın. Artic zaten önden monteli geliyor 3 fan ve PST fan bunlar muhtemelen. O üçünü birbirine bağlayıp CPU_Fan ya da CPU_Optional bağlayacaksın. Radyatör ön yüzdekileri de bu 3'lü fan çoklayıcı ile CPU_Fan takacaksın. Bunlar senkronize dönecek, problem yaşamazsın bu hususta.
Diğer kasaya takacağın 3 alta, 2 arkaya totalde 5 fan eğer özdeş ise, Fan Hub bağlamanda sakınca olmaz. Aynı RPM'de dönsünler. Tek elden kontrol sağlarsın, gücü SATA'dan alacaktır Hub. Kontrolü yine PWM üzerinden sağlarsın anakart SYS_Fan portundan. Mantık bu şekilde, bunları iyice özümse.
Diğer kasaya takacağın 3 alta, 2 arkaya totalde 5 fan eğer özdeş ise, Fan Hub bağlamanda sakınca olmaz. Aynı RPM'de dönsünler. Tek elden kontrol sağlarsın, gücü SATA'dan alacaktır Hub. Kontrolü yine PWM üzerinden sağlarsın anakart SYS_Fan portundan. Mantık bu şekilde, bunları iyice özümse.