Bu Reflex olayı nedir hocam böyle. Geri yükleyeceğimden sormuyorum ama.

Reflex oyunun Ms'ini düşüren bir teknoloji ancak FPS yüksek değilse sıkıntılı çalışıyor. Mesela, ben CS 2'de ortalama 180-250 arası bir FPS değeri alabiliyorum. Bu ani düşüş evresi sık yaşanıyor yani. Bu sebeple Reflex sorunumu katlıyor.

Tonlarca sebebi olabilir NVIDIA yuzunden olmak zorunda degil.

Reflex kapatınca düzeliyor.

Ek: Reflex'i CS2 tarzı rekabetçi oyunlarda kullanacaksan mecburen iyi bir işlemci lazım yoksa arada bir donma oluyor. Onu reflex daha fazla arttırıyor. R5 5500 ile RTX 4060 kullandığım için CS2'de küçük bir darboğaz yaşıyorum.

Yani Reflex ile sorun yasamanin sebebi NVIDIA'da bir problem olmasi olmayabilir makinanin BIOS ayarlariyla alakali olabilir, darbogaz olabilir, kullandigin dagitim iyi calismiyor olabilir. Dedigim gibi bende sikinti yok. 1200p cozunurlukte ben de darbogaz yasiyorum.

Reflex acinca FPS artiyormus galiba.

Screenshot_20241111_142241.webp

Windows'dan kesinlikle daha iyi performans veriyor.

Son düzenleme:
Yani Reflex ile sorun yasamanin sebebi NVIDIA'da bir problem olmasi olmayabilir makinanin BIOS ayarlariyla alakali olabilir, darbogaz olabilir, kullandigin dagitim iyi calismiyor olabilir. Dedigim gibi bende sikinti yok. 1200p cozunurlukte ben de darbogaz yasiyorum.

Reflex acinca FPS artiyormus galiba.

Eki Görüntüle 97671

Windows'dan kesinlikle daha iyi performans veriyor.
CS 2 zaten Native destekli bir oyun olduğundan dolayı Windows'a göre daha iyi performans veriyor. Şu anda Windows 11'e geçtim ortalama 50FPS fark var.

Oyundan oyuna, dagitimdan dagitima, surucu versiyonundan surucu versiyonuna degisen seyler bunlar genelde.
CachyOS ve Bore Kernel ile test ettim. Diğer Kernellere göre en iyisi kendisi. Bu testlerimde özellikle CS2 gibi oyunlarda çok uçuk FPS farkı attı ancak Witcher 3'te bu kadar fark olmadı. Mesela, Kingdome Come'da Windows'a göre 10FPS fark vardı.