Sorunların VRAM ve GPU gücünün yetersiz olması olabilir demiştim fakat sanırım dediğiniz gibi anlatamamışım. Neyse zaten artık tartışma yok. LSFG gamepad ile gerçekten de daha iyi oluyor. Ben 1050 Ti kullanıcısıyım ve çok rahat kullanıyorum, o yüzden 1050 Ti üstü ekran kartlarının kullanabileceğini düşünüyorum. Mesela neyde rahat kullanamıyorum dersek Minecraft çok iyi shaderlarda kullanamıyorum. Çünkü LSFG açmadan FPS zaten 30'a dayanıyor. X2 için Minimum 30 FPS ve bu FPS'nin sabit olması önemli. Yoksa LSFG'ye gerekli güç kalmaz ve FPS'niz düşmeye devam eder zaten.

Hocam burada sorun nasıl programda oluyor ki? Program açıklamasında minimum FPS şartı vs. koymuş. Düşük FPS'den kastınız 30'un altıysa zaten programı çalıştırmak işkence olur. 30 ve üstü için RTSS Reflex gibi şeylerle gecikme baya düşürülüyor zaten. Burada sorun kullanıcıda oluyor. Ya okuduğunu anlamıyor ya da okumuyor. Hangisi daha kötü siz karar verin.

Eki Görüntüle 114540
GTX 1080 ile rahat bir şekilde kullanamadım, rehberlerini de gayet detaylıca inceleyip uyguladım ama baktım çok uğraştırıyor direkt iadeyi bastım. Sizin algınıza göre sizin beğendiğiniz bir uygulamayı herkes beğenebilmeli ve sevmeli galiba, konudaki 20-30 tane mesajınızdan bu anlaşılıyor.

Diğer arkadaşlar da uygulamadan memnun kalmadığını belirtmiş neden hala üsteleyip duruyorsunuz? 40 tane bildirim aynı anda geldiği için mesajların hepsine bakmadım ancak detaylı bakınca bildirim çoğunluğunun size ait olduğunu gördüm.

Siz seviyorsanız kullanın, eleştirilere neden bu kadar kafa yoruyorsunuz ki? Gereksiz bir tribe girmişsiniz.

Atladığınız bir yer var. Programı kullanamayanlar ayrı bir kısım, hakaret eden ayrı bir kısım. Ben sert konuşmamı hakaret edene yapıyorum.
Sert konuşan biri olmamış ilk mesajlarda? Düzgün çalışmadığını belirten birine sert bir çıkış yapmışsınız ilk başta “Bir tek siz akıllısınız, herkes şöyle böyle” gibi.

Sert konuşan biri olmamış ilk mesajlarda? Düzgün çalışmadığını belirten birine sert bir çıkış yapmışsınız ilk başta “Bir tek siz akıllısınız, herkes şöyle böyle” gibi.
Düzgün çalışmadığını belirten bir kişiye derken? Sizi okuduğunu anlamama problemi olan biri olarak görüyordum, şimdi kesin emin oldum. Mesela ilk yorumunuzda da insanları ciddiye almıyorsunuz yazmıştınız, halbuki insanları ciddiye alıp tek tek çözüm önerileri veren bendim. Gerek yok, keriz kandırmaca yazan birine sert çıkış yaptım. Lütfen okumuyorsunuz veya anlamıyorsunuz bari daha fazla yazı yazmayın. Biz yazmadıkça gelip tekrar tekrar yazıyorsunuz, derdiniz nedir? Hayatınızda görmediğiniz ilgiyi burada mı görmek istiyorsunuz?

Düzgün çalışmadığını belirten bir kişiye derken? Sizi okuduğunu anlamama problemi olan biri olarak görüyordum, şimdi kesin emin oldum. Mesela ilk yorumunuzda da insanları ciddiye almıyorsunuz yazmıştınız, halbuki insanları ciddiye alıp tek tek çözüm önerileri veren bendim. Gerek yok, keriz kandırmaca yazan birine sert çıkış yaptım. Lütfen okumuyorsunuz veya anlamıyorsunuz bari daha fazla yazı yazmayın. Biz yazmadıkça gelip tekrar tekrar yazıyorsunuz, derdiniz nedir? Hayatınızda görmediğiniz ilgiyi burada mı görmek istiyorsunuz?
Sizin de 10 mesajınızdan 9’u okuduğunu anlamama problemi olmuş, asıl ben anlıyorum siz anlamazdan gelip garip bir savunma biçimiyle aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.
Bu konu hakkında üstte 20 tane mesajınız varken bana tekrar tekrar yazdığımı söylemeniz ayrı bir komedi olmuş, neyseki mesajlar üstte duruyor 😀
Ben sizden alacağım ilgiyi ne yapayım? İlgi beklesem sizden mi beklerim kim oluyordunuz siz acaba 😀😀

Maalesef anlamıyorlar. Bu foruma daha fazla Lossless konusu açmayacağım, rehber de yapacaktım fakat değmezmiş. Büyük bir yelpazeyi kapsayan bir teknoloji forumu. Buradaki insanların bir kısmı tabii ki telefon ile ilgli olabilir yazılım olabilir fakat herkes bildiği konuda yazı yazmalı. Yukarıda bir örnek vermiştim. Ölüyü diriltmiyor, hastayı iyileştiriyor. Nvidia çıkardı ya aynısını, şimdi ona tapmaya başlarlar :D
Siz yine de rehberi yapın, faydalananlar var mutlaka.

Büyük ihtimal Performans modu kaldırıldığı için olabilir. Resolution Scale kısmını 90 ve altında dener misiniz?

30 yapıyorum fakat her türlü 2.3 sürümünden daha az FPS ve daha çok gecikme alıyorum.

@dararan,

@dararan, 2.3 sürümünde kullanılan GPU seçeneğini otomatik yapınca, GTX 1650 seçtiğimden daha fazla FPS alıyorum fakat 3.0 sürümünde GPU seçeneğini otomatik seçince ekran agırlasıyor FPS düşüyor oynanmaz hale geliyor, GTX 1650 seçincede gecikme artıyor ve 2.3 sürümü kadar FPS alamıyorum

Son düzenleme:
30 yapıyorum fakat her türlü 2.3 sürümünden daha az FPS ve daha çok gecikme alıyorum.

@dararan,

@dararan, 2.3 sürümünde kullanılan GPU seçeneğini otomatik yapınca, GTX 1650 seçtiğimden daha fazla FPS alıyorum fakat 3.0 sürümünde GPU seçeneğini otomatik seçince ekran agırlasıyor FPS düşüyor oynanmaz hale geliyor, GTX 1650 seçincede gecikme artıyor ve 2.3 sürümü kadar FPS alamıyorum
Steam'den betaya alıp beta sürümünü dener misiniz? Ekran ağırlaşma olayını RX 480'de Roblox'da yaşadım fakat çözemedim daha. GTX 1050 Ti Roblox'da sıkıntısız çalışıyor.

Lossless Scaling 2.13 sürümü ile lsfg 3.0 eklendi. Lsfg 3.0 büyük kalite ve gecikme iyileştirmeleri alırken, yeni bir arayüz ve X20'ye kadar kare oluşturma modu eklendi. Lossless Scaling kare oluşturmasının ekran kartına yükü %40 azaltılmış fakat yeni mimaride daha performans modu eklenmemiş. Güçsüz GPU'lar için FPS farkı yok, zaten performans moduna ihtiyaç duymayan kartlar için var. Çözünürlük ölçeği kısmından %90 ve altı önceki performans moduna eşit. Ben RDR2'de denedim ve gerçekten inanılmaz bir güncelleme.

Eki Görüntüle 113956

Eki Görüntüle 113957

Kaynak

Bende çok iyi çalıştı. Oyunlarda harita gibi HUD öğelerinde lfsg 2.3 ile kaymalar oluyor karakter dahil artık HUD lar sabit çok iyi.