Öncelikle merhaba sevgili Techolay halkı. Bugün size hiç memnun olmadığım bir olaydan bahsedip sizin de bilgilerinizi alacağım.
5 yıldır aralıksız spor yapıyorum ve 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen 2025 Türkiye Kempo Şampiyonasında Semi Kempo kategorisinde Türkiye Şampiyonuyum. Yani bunları söylerken böyle bir başarıya sahip olarak söylüyorum önden söylemek istedim.
Biliyorsunuz ki ülkemizde belli başlı sporlara hükümet ve milletimiz tarafından oldukça destek veriliyor. Futbol, voleybol ve basketbol bu sporların başında gelmekte. Hepsine gayet yeterli şekilde para desteği veriliyor ve bu milli takımların maçları hangi ülkede olursa olsun o ülkeye gönderiliyor. Fakat bu durum her spor için geçerli değil. Zaten aslında bu konuyu açmamın sebebi de budur.
Geçen günlerde Sayın Türkiye Kempo Federasyon başkanımız Halis Avşar bir gönderi paylaştı. Bu gönderide hükümetin kendilerine hiç destek vermediği, tüm gidecek kişilerin paralarını federasyondan çıkarıldığı söylendi ve 22 - 28 Nisan tarihlerinde Lizbon'da yapılacak Dünya Şampiyonasında 17 kişilik bir kafile ile gidileceği söylendi. Bu gönderiyi alta koyuyorum. Videonun altında yazan yazıyı okuyarak demek istediğim şeyi anlayabilirsiniz.
Gönderi:
Önceki Dünya Şampiyonamızda kafilemizin 120 kişi olduğunu da hatırlatmak isterim.
Yani bir federasyon başkanını nasıl bu gönderidekileri yazacak duruma getirirler aklım almıyor. Devlet fakir bir devlet olsa tamam derim susarım otururum. Devlet hazinesi gayet zengin.
Antalya'da yapılan Dünya Şampiyonasında nasıl 120 kişilik kafile ile gidiyordak Lizbon'da yapılan Dünya Şampiyonasına da aynı şekilde gitmeliyiz.
Burada devletten tek isteğim her spora eşit destek verilmesidir. Futbola, voleybola verilen destek neyse diğer sporlara verilen destek de aynı olmalıdır. Olması gereken budur arkadaşlar.
Sizin de bu konuda fikirlerinizi paylaşmanızı ister ve hepinize iyi sosyaller dilerim...