mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
Merhaba.
Şu an kullandığım M3 çipli MacBook Air modelini, M1 Pro çipli bir MacBook Pro ile takas etme düşüncesindeyim.

Kullanım amacım ağırlıklı olarak Adobe programları (Photoshop, Premiere Pro vb.) Ve zaman zaman oyun oynamak. Bu iki model arasında, benim kullanım senaryolarıma göre hangisinin daha mantıklı bir seçim olacağı konusunda kararsız kaldım. Özellikle Adobe ve oyun performansını göz önünde bulundurarak, bu takasın avantaj ve dezavantajları hakkında tecrübelerinizi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Sizce bu geçişi yapmalı mıyım?

Şu an 8 RAM 256 hafızaya sahip bir Air kullanıyorum, geçmeyi düşündüğüm cihaz 16 RAM 512 hafızaya sahip.

Merhaba.
Şu an kullandığım M3 çipli MacBook Air modelini, M1 Pro çipli bir MacBook Pro ile takas etme düşüncesindeyim.

Kullanım amacım ağırlıklı olarak Adobe programları (Photoshop, Premiere Pro vb.) Ve zaman zaman oyun oynamak. Bu iki model arasında, benim kullanım senaryolarıma göre hangisinin daha mantıklı bir seçim olacağı konusunda kararsız kaldım. Özellikle Adobe ve oyun performansını göz önünde bulundurarak, bu takasın avantaj ve dezavantajları hakkında tecrübelerinizi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Sizce bu geçişi yapmalı mıyım?

Şu an 8 RAM 256 hafızaya sahip bir Air kullanıyorum, geçmeyi düşündüğüm cihaz 16 RAM 512 hafızaya sahip.
M1 hala kullanılacak halde ama düşmek mantıksız hocam eskidi sonuç olarak 16GB ram bir avantaj olabilir ancak işlemci değil.

Ne istediğine bağlı hocam, şimdi M1 Pro gerçekten güzel bir cihaz. Depolama, ram, işlemci çekirdekleri, ekran hızı ve aktif soğutma bunlar hep + yazar. Cihaz temizse neden olmasın. Yeni mimari mi yoksa eski ama daha güçlü cihaz mı? M3 için önde diyebileceğim tek şey pil performansı olabilir sanırım.

Ne istediğine bağlı hocam, şimdi M1 Pro gerçekten güzel bir cihaz. Depolama, RAM, işlemci çekirdekleri, ekran hızı ve aktif soğutma bunlar hep + yazar. Cihaz temizse neden olmasın. Yeni mimari mi yoksa eski ama daha güçlü cihaz mı? M3 için önde diyebileceğim tek şey pil performansı olabilir sanırım.

Hocam çok isabetli bir özet, teşekkür ederim. Eskiden Windows'ta yüksek performansa alışkın bir kullanıcı olarak, M3 Air'in Adobe programlarında ve oyunlarda yaşattığı takılmalar artık iş akışımı yavaşlatıyor resmen. M1 Pro'nun ham gücü ve soğutması bugünkü sorunlarımı kesin olarak çözecektir.

Ancak asıl kararsızlığım geleceğe dönük: Yeni mimariye sahip M3 Air mi değerini daha iyi korur, yoksa eski ama güçlü olan M1 Pro mu? Anlık performans artışı için bu takasın uzun vadedeki mantığını sorguluyorum.

Ancak asıl kararsızlığım geleceğe dönük: Yeni mimariye sahip M3 Air mi değerini daha iyi korur, yoksa eski ama güçlü olan M1 Pro mu? Anlık performans artışı için bu takasın uzun vadedeki mantığını sorguluyorum.
Arada bir para alışverişi olacak mı olacaksa ne kadar? Pro cihaz hazır mı? Pil döngüsü ve kozmetik ne durumda? Detaylandırabilir misin?

Arada bir para alışverişi olacak mı olacaksa ne kadar? Pro cihaz hazır mı? Pil döngüsü ve kozmetik ne durumda? Detaylandırabilir misin?

Pro cihaz için şuan kafa kafaya bir teklif ilettim, şu an karşı taraftan yanıt bekliyorum. Üste para isterse en fazla 5.000 TL vermeyi düşünüyorum.

Cihazların durumu birbirine oldukça yakın:
  • M1 Pro: Kozmetik olarak gayet temiz durumda. Pili 160 küsürat döngüde ve %92 sağlıkta.
  • Benim M3 Air: Pili 133 döngüde ve %95 sağlıkta.
Yani aslında kafa kafaya bir takas olacak gibi, sadece aradaki Pro farkı için cüzi bir miktar eklemiş olacağım. Teklifime olumlu dönüş olursa takası gerçekleştireceğim.