Turkmen

Başarılı
Selam herkese,
M1 var. 8/256 GB ama bazen kasmalar yaşıyorum Xcode' IDE'de. Yeğenimde sat bana diyor.
Aktif olarak AÖF öğrencisi olduğum için PT, Troy ve Apple gibi yerlerden indirimli alabiliyorum.
Pro serisi işlemcide 2.El olabilir. Ancak M.2 veya M3 işlemcide sıfır almak daha mantıklı gibi. Sarı sitelerde ki fiyatlara göre.
Yine de deneyimleyen, kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum.

Kısaca şöyle bahsedecek olursam.
Bütçe kısıtlı O yüzden SSD olarsak 256 GB düşünüyorum mecburen Harici SSD ile elim bollaştığında alırım diyorum.
Henüz Swift dilini yeni yeni öğreniyorum. Prof değilim. Ama bir App fikrim var ve bunu Claude ile yaptırıp kodu Xcode üzerinde açtığımda biraz bekliyorum ve donmalar oluyor En azından beni bir yere getirsin istiyorum.
Hatta şöyle söylesem daha doğru olur.
PT üzerinden M3 ( yanlış hatırlamıyorsam ) Üstüne 20K ila alıyorum. Kendi PC'mi sattığımda + Öğrenci olarak.
Sarı sitede M1 Pro işlemcili cihaz için 20K istiyor kullanıcı.
Böyle bir durum olunca hem güncel işlemci, hem de uzun vadede ama M3 ne denli iyi olur diye kafamı karıştırmadı değil.

Bütçeme gelince o da 20K civarında.

Selam herkese,
M1 var. 8/256 GB ama bazen kasmalar yaşıyorum Xcode' IDE'de. Yeğenimde sat bana diyor.
Aktif olarak AÖF öğrencisi olduğum için PT, Troy ve Apple gibi yerlerden indirimli alabiliyorum.
Pro serisi işlemcide 2.El olabilir. Ancak M.2 veya M3 işlemcide sıfır almak daha mantıklı gibi. Sarı sitelerde ki fiyatlara göre.
Yine de deneyimleyen, kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum.

Kısaca şöyle bahsedecek olursam.
Bütçe kısıtlı O yüzden SSD olarsak 256 GB düşünüyorum mecburen Harici SSD ile elim bollaştığında alırım diyorum.
Henüz Swift dilini yeni yeni öğreniyorum. Prof değilim. Ama bir App fikrim var ve bunu Claude ile yaptırıp kodu Xcode üzerinde açtığımda biraz bekliyorum ve donmalar oluyor En azından beni bir yere getirsin istiyorum.
Hatta şöyle söylesem daha doğru olur.
PT üzerinden M3 ( yanlış hatırlamıyorsam ) Üstüne 20K ila alıyorum. Kendi PC'mi sattığımda + Öğrenci olarak.
Sarı sitede M1 Pro işlemcili cihaz için 20K istiyor kullanıcı.
Böyle bir durum olunca hem güncel işlemci, hem de uzun vadede ama M3 ne denli iyi olur diye kafamı karıştırmadı değil.

Bütçeme gelince o da 20K civarında.
Sorununuzu adım adım çözelim:

1. Mevcut Durum Analizi:
- Şu anda M1 işlemcinizle Xcode'da kasmalar yaşıyorsunuz. Bu, performans düşüklüğüne işaret edebilir.
- Hedefiniz, uygulama geliştirmek ve bu süreçte daha iyi bir performans almak.

2. İşlemci Seçenekleri:
- M1 Pro: Daha güçlü bir işlemcidir. Çoklu görev ve daha ağır uygulamalarda M1'den daha iyi performans gösterebilir.
- M3: Daha yeni ve geliştirilmiş bir işlemci. Genellikle daha yüksek verimlilik ve performans sunar, ancak fiyatı daha yüksek olabilir.

3. Bütçenizi Belirleyin:
- Bütçeniz 20K civarında. Bu, hem M1 Pro hem de M3 modellerini göz önünde bulundurmak için yeterli bir bütçe.

4. Ürün Seçerken Dikkat Edilecekler:
- Uzun Süreli Kullanım: M3 işlemcisi, daha yeni bir teknoloji olduğu için geleceğe dönük daha iyi bir yatırım olabilir. Ancak, M1 Pro da işinizi görebilir.
- Kullanım Yoğunluğu: Eğer bu kadar kasmalarla devam ederseniz, daha güçlü bir cihaza geçiş yapmanız mantıklı. Özellikle uygulama geliştiriyorsanız, daha iyi bir performansa ihtiyaç duyacaksınız.

5. Sonuç ve Öneri:
- Eğer bütçeniz ve fiyatlar uygunsa, M3 işlemcisini satın almak daha mantıklı bir seçenek olabilir. Daha uzun vadede sizi daha iyi performansla destekler.
- Ancak, eğer M1 Pro'yu daha uygun bir fiyatla alabiliyorsanız ve kullanacağınız yazılımlar için yeterli olacağını düşünüyorsanız, bu da iyi bir alternatif olacaktır.

Tavsiyem: Öncelikle kullanım ihtiyaçlarınıza göre düşünün; yeni bir cihaz almak için bekleyip daha güçlü bir işlemci almak daha iyi olabilir. Harici SSD de ileride disk alanınızı artırmanız için faydalı olacaktır.