zagor

Başarılı
Merhaba,

Hayatım boyunca hep Windows kullanmış birisiyim fakat iş gereği kompakt bir laptop almak istediğimde Windows laptop fiyatları MacBook ile aynı fiyata denk geliyor. MacBook'un daha taşınabilir, pilinin daha uzun dayanması ve daha sessiz çalışıyor olması beni MacBook seçeneğine yönlendirdi. Zaten macOS hep ilgimi çeken bir işletim sistemi idi fakat Windows'tan MacOS'a geçen birisi kendini "kısıtlanmış" hisseder mi acaba?

Almak istediğim model MacBook Air, bu modelin sogutma için bir sistemi olduğunu görmedim, sanırım tablet mantığı ile soğutma yapılıyor. Sürekli olmasa da arada sırada EU4, CS:GO oynamak istediğimde sıcaklıktan dolayı performans kaybı yaşar mıyım? Asıl amacım MacBook'ta oyun oynamak değil, zaten gaming laptop diye satılan cihazların bile oyun performansını beğenmiyorum ama MacBook'taki durumu merak ettim.

MacBook kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de Pro yerine Air tercihi doğru olur mu?

Teşekkürler.

Eğer hem Counter-Strike 2 gibi bir oyun oynayıp hem de iş yapacaksan MacBook almanı önermem. Ayrıca evet, ilk zamanlarda biraz kısıtlanmış hissedebilirsin ama alışıyorsun.

Merhaba,

Hayatım boyunca hep Windows kullanmış birisiyim fakat iş gereği kompakt bir laptop almak istediğimde Windows laptop fiyatları MacBook ile aynı fiyata denk geliyor. MacBook'un daha taşınabilir, pilinin daha uzun dayanması ve daha sessiz çalışıyor olması beni MacBook seçeneğine yönlendirdi. Zaten macOS hep ilgimi çeken bir işletim sistemi idi fakat Windows'tan MacOS'a geçen birisi kendini "kısıtlanmış" hisseder mi acaba?

Almak istediğim model MacBook Air, bu modelin sogutma için bir sistemi olduğunu görmedim, sanırım tablet mantığı ile soğutma yapılıyor. Sürekli olmasa da arada sırada EU4, CS:GO oynamak istediğimde sıcaklıktan dolayı performans kaybı yaşar mıyım? Asıl amacım MacBook'ta oyun oynamak değil, zaten gaming laptop diye satılan cihazların bile oyun performansını beğenmiyorum ama MacBook'taki durumu merak ettim.

MacBook kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de Pro yerine Air tercihi doğru olur mu?

Teşekkürler.

Günaydın şu anda bu yazıyı Pro'dan yazıyorum. Ben sigortacı olduğum için ofis dışına çıkınca eskiden tablet götürürdüm uzaktan ofis bilgisayarına bağlanırdım. Çok zor olurdu hem kopma olurdu hem de çok yavaşlıyordu şimdi hem ofis için de hem de dışarıya çıkınca inanılmaz rahatladım. Oyun kısmını bilemem ancak Pro inanılmaz performans var bir programın güncellemesi geldiğinde dolma çubuğunu görmüyorsun diğer masaüstünde çubuğu görüyordun. Air olarak da bilemem ben Pro kullanıyorum ancak tavsiyem MacBook videoları seyredip touch pad olan kısmının özellikleri harika hiç mouse kullanmana gerek kalmıyor. Yanlış anlama ben 43 yaşındayım. 2024 şubata kadar hep Windows ve Android kullanıyordum. Ayrıca ailen de öğrenci ya da öğretmen varsa da inanılmaz bir indirimle alabiliyorsun.

Merhaba,

Teşekkürler.

Oyun oynayan birisi değilseniz çok kısıtlanmış hissetmezsiniz. Fakat kullanacağınz programların desteği var mı diye önden kontrol sağlayın isterseniz. Ve yanılmıyorsam LoL Valorant Mac'ler açıyor fakat tavsiye edilmiyor pil ömrü yediğinden. İsterseniz windows cihazınıza sanal makine ile MACOS kurun ve kullanıp denemeye başlayın. Eğer size hitap ediyor ise satın alırsınız, ben öyle yaptım.

Eskiden CS:GO resmi desteği vardı ama kaldırdılar CS2 de crossover ile denedim ama m1Pro işlemci 16 GB RAM olmasına rağmen kasıyor donuyor.