Outro

Başarılı
Merhaba. bu açtığım son konu, bugün ya da yarın laptop alacağım. İki model arasındayım:

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...1-ay-garantili-nokta-hatasiz-1137584465/detay

i7 Laptop HUAWEI MateBook D16 Uzay Grisi

16 GB+512 GB, 12. nesil Intel Core h-serisi, Windows Home, super device.

Yazılım (C, C#, Python, Java, JavaScript vs.) Ve günlük işler için kullanacağım. MacBook yazılım için bazı programlarda sıkıntı çıkarabilirmiş diye duydum ben de zaten yeni yeni öğreniyorum öğrenirken çok sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum. Ama bir yandan MacBook alırsam da uzun ömürlü olur bundan 5 yıl sonra rahatça satabilirim ama Matebook'u satabilir miyim bilemiyorum. Öte yandan biri 8-256 diğeri 16-512 modeli. Ne düşünüyorsunuz? Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım amacınıza göre yorum yapar isem Macbook derim ancak 8 RAM değilde 16 RAM almanız çok daha iyi olacaktır, bunun dışında Windows olsun derseniz Matebook da gayet iyi, size kalmış bir durum ben olsaydım Macbook alırdım.

MateBook'dan MacBook'a geçmiş bir yazılımcıyım. İkisinin de artıları ve eksileri var.

256GB depolama az, bir noktada harici depolamaya muhtaç olacaksın. Ayrıca HDMI çıkışı, USB tip A girişlerinden mahrumsun ki dönüştürücü kullanmaya da muhtaç olacaksın. 8GB RAM sana yetecektir. Pil ömrü olarak Mac fantastik. Performans olarak takılman gereken bir konu yok, ikisi de sana yetecektir. MateBook'u bırak 5 yıl sonra, şimdi bile satamazsın. Ben satamadım, Mac'den geçmek isteyen biriyle takasladım. Mac'in ikinci el pazarı kapış kapış gidiyor. Ömür olarak ikisi de hemen hemen aynı olur. Mobil yazılım işine gireceksen Mac Allah'ın emri, yoksa iOS konularında uğraşırsın. MateBook Windows olduğu için Linux işlerine girmen daha kolay olur. Dual boot kurabilirsin. Robotik gibi konularda işin kolaylaşır.

Yazılıma yeni başlayan birisi için çok da fark olmaz. Yukarıda hemen hemen asıl dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsettim. İkisi de pişman etmeyecektir. Birini seç, ilerledikçe zaten hangisi daha çok işine yarar anlamaya başlarsın.

Merhaba. bu açtığım son konu, bugün ya da yarın laptop alacağım. İki model arasındayım:

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...1-ay-garantili-nokta-hatasiz-1137584465/detay

i7 Laptop HUAWEI MateBook D16 Uzay Grisi

16 GB+512 GB, 12. nesil Intel Core h-serisi, Windows Home, super device.

Yazılım (C, C#, Python, Java, JavaScript vs.) Ve günlük işler için kullanacağım. MacBook yazılım için bazı programlarda sıkıntı çıkarabilirmiş diye duydum ben de zaten yeni yeni öğreniyorum öğrenirken çok sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum. Ama bir yandan MacBook alırsam da uzun ömürlü olur bundan 5 yıl sonra rahatça satabilirim ama Matebook'u satabilir miyim bilemiyorum. Öte yandan biri 8-256 diğeri 16-512 modeli. Ne düşünüyorsunuz? Sizce ne yapmalıyım?
MateBook daha iyi ANCAK ileride satacagim demissin. Bu yuzden MacBook al gec. Tabii hub vs. alman gerek MacBook kullanacaksan.

MacBook alıp dualboot Windows'la beraber kullanmak daha iyi gibi ama tabii "epılcım" 8 GB RAM koyarak gene kendisinden söz ettiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör: