İyi, en azından tanıdık birine gitmiş. Ben de EXPO dahi açmayan birinin eline düştüğünü sanıp üzülüyordum. 16 Gbit A-Die, evet. M-Die 7200 üzeri binlenmiyor. ZenTimings DIMM telemetri atarsın. Düz EXPO açmayın bu belleklerle. B850M-K kartında BIOS güncelleyip konu açın, ayarlarız.
@SalimBdk Nebi'yi bu konuya davet etsene bir de seni engellemezse eğer? MSI kart çökmez CL24 ayarladım demiş ya. Gelsin ayarlasın. Tüm rütbeleri ona devredeceğim. CL24 M-Die demiş ama elindeki RAM'in A-Die olduğundan bihaber daha. Yanlış ayar yaptığını söylemiş bir de. Artık gülünç olmaya başladı. Bakalım yeni çekeceği güncelleme videosunda sponsor kaybetmemek adına neler öne sürecek yine? Merakla bekliyoruz.
@SalimBdk Normal koşullar altında RAM OC bu şekilde de yapılmaz zaten, konu özelinde tekte ayarlamaya çalıştığın için tüm ayarları neticesinde instabilite kaynaklı BIOS donuyor. Nitro falan 2-3-1 bırakılması lazım ilk etapta mesela. Windows'ta da kısa vade hata almıyorsun, belki uzun testte hata üretebilir. Bu kartların çöp olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama. Kendisi 40 fırın ekmek yemesi lazım aynı seviyeye erişmek için daha. ZenTimings SS atmakla ve M-Die CL24 açtım demekle bu iş yürümez. Sazan avı peşinde tamamen.