Bu iki tablet arasında kaldım gönlüm Matepad'den yana ama bazı önemli eksileri var. Matepad'de hafıza kartı desteği yok ve sadece 128 GB depolama var bunun ileride biraz sıkıntı çıkartabilme ihtimali var diğer eksi ise Google servisleri. Google servislerinin Gbox ile halledildiğini biliyorum ama ne kadar verimli bilmiyorum. Xiaomi'de ise daha düşük donanım var, en nefret ettiğim arayüz MIUI'ye sahip ve bir tık daha pahalı ama 256 GB hafızası var.

Bazıları oyun için Xiaomi önermiş ama sırf Google hizmetleri için önerdiklerini düşünüyorum. Amaç sadece medya ve oyun. Sizce ne yapmalıyım?

Xiaomi antipatini yenip Mi Pad 6 almanı öneririm. Amaç oyunsa 144 Hz kaliteli ekranı işini görür. Google servislerini de rahatlıkla kullanırsın. Sırf Google hizmetleri için değil fiyatının en performanslı tableti olduğu için Pad 6 diyorum.

Xiaomi antipatini yenip Mi Pad 6 almanı öneririm. Amaç oyunsa 144 Hz kaliteli ekranı işini görür. Google servislerini de rahatlıkla kullanırsın. Sırf Google hizmetleri için değil fiyatının en performanslı tableti olduğu için Pad 6 diyorum.
Donanım olarak Matepad önde değil mi Xiaomi nasıl en performanslı?

Donanım olarak Matepad önde değil mi Xiaomi nasıl en performanslı?
888 Samsung üretimi ve oyunlarda daha çok ısınıyor. Sıcaklık dağıtımı 870'in biraz daha iyi. Maksimum clock hızı avantajı da olduğundan bazı oyunlarda daha performanslı oluyor. Matepad Air'in sadece 128 GB hafızası var. Oyun oynuyorsan 256 GB daha mantıklı olur.

Yani ben olsam Pad 6 alırdım. İstediğini seçmekte özgürsün.

Pad 6'nın yazılımı ileride sıkıntı çıkarır. Air'in yazılımı Samsung'dan bile iyi.
888 Samsung üretimi ve oyunlarda daha çok ısınıyor. Sıcaklık dağıtımı 870'in biraz daha iyi. Maksimum clock hızı avantajı da olduğundan bazı oyunlarda daha performanslı oluyor. Matepad Air'in sadece 128 GB hafızası var. Oyun oynuyorsan 256 GB daha mantıklı olur.

Yani ben olsam Pad 6 alırdım. İstediğini seçmekte özgürsün.
Arada hiç fark yok, tablet olduğu için ısı dağılımı güzeldir. Xiaomi yazılımdan kaybetmese alınacak ama ne yazıkki çok kötü yazılımı var. O yüzden Air daha uzun götürür.

Son düzenleme:
Pad 6'nın yazılımı ileride sıkıntı çıkarır. Air'in yazılımı Samsung'dan bile iyi.

Arada hiç fark yok, tablet olduğu için ısı dağılımı güzeldir. Xiaomi yazılımdan kaybetmese alınacak ama ne yazıkki çok kötü yazılımı var. O yüzden Air daha uzun götürür.
MIUI'den nefret ediyorum telefonumdan biliyorum ne kadar buglı dandik bir arayüz olduğunu. 128 GB yeter gibi sanırım bana full oyun oynamam 2-3 tane büyük oyun kurarım daha fazlasını yüklemem. Hafıza kartı desteği olmaması biraz sıkıntı ama. Xiaomi'deki 256 GB bellekle ekran biraz daha cezbediyor ama yazılımdan kaybediyor gerçekten.