Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackeagle

Uzman
Arkadaşlar modem geldi. OpenWrt cihaza sorunsuz kurdum, interfaces ayarlarını da yaptım fakat internete bağlanamiyorum neden? WAN. 35'te connection attempt failed diyor. VDSL kullanıyorum.

3 saattir uğraşıyorum yapamadım. MR70X geldi OpenWrt sorunsuz kurdum. Arayüze 192.168.1.1 ile giriyorum. TP-Link TD-W9970 modem var ondan da internetten bakarak bridge moda aldım, sonra DHCP kapattım. Kapatmadan önce IPS'ini 192.168.2.1 yaptım OpenWrt'den interfaces ayarlarını yaptım ama hala internete bağlanamiyorum kafayı yiyeceğim ya. Modemde LAN1 portuna taktım routerda ise WAN portuna taktım. Daha sonra routerdan LAN1 portundan PC'ye bağladım bağlantı doğru değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_114559.webp
    IMG_20250625_114559.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öyle yaparsan 130. IP'yi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen lan interface ayarlarından SST'e attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod var mış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime
Kardo bir şey soracağım şu an internet hız testi yapıyorum bayağı düşük hız 1 mbpslerde falan acaba Netspeed kaynaklı mi yoksa ana modemden olabilir mi? Bu tür sorunları OpenWrt'den görebilir miyim?
Netspeed kaynaklı, günlerdir bu sorun bulunmakta, sitelerini ve X hesabını takip edin ordan bilgilendirme geçiyorlar.
Ayrıca Netspeed OİMde hat değerlerini görebiliyorsun, boşuna ana modeme bağlanmana gerek yok değerler için.

Netspeed kaynaklı, günlerdir bu sorun bulunmakta, sitelerini ve X hesabını takip edin oradan bilgilendirme geçiyorlar.
Ayrıca Netspeed oimde hat değerlerini görebiliyorsun, boşuna ana modeme bağlanmana gerek yok değerler için.

Bende Netspeed kullanıyorum 15:00'dan beri internet resmen ölü durumda hala da devam ediyor.

Aynen öyle dün öğrendim bende Netspeed'e siber saldırı var mış kendileride açıklama yapmış. Umarım düzelir. Düzelmezse TurkNet devam :)

Aynen öyle dün öğrendim bende Netspeed'e siber saldırı var mış kendileride açıklama yapmış. Umarım düzelir. Düzelmezse TurkNet devam :)

Hocam bende aynı modem var, aynı routeri aldım ben de internete giremiyorum. Ne yapmam lazım?

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod var mış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime

Hocam aynı modem aynı router var, open kurdum Net'e girmiyor. Bridge olmadı sanırım. Sen TP-Link'i önce normal kurup sonra direkt kolay menüden mi bridge yaptın? Direkt kurmadan kolay menüden bridge seçiyorum, kaydet diyorum hiçbir şey olmuyor. Arayüz bile gitmiyor.

Hocam bende aynı modem var, aynı routeri aldım ben de internete giremiyorum. Ne yapmam lazım?

Hocam aynı modem aynı router var, open kurdum Net'e girmiyor. Bridge olmadı sanırım. Sen TP-Link'i önce normal kurup sonra direkt kolay menüden mi bridge yaptın? Direkt kurmadan kolay menüden bridge seçiyorum, kaydet diyorum hiçbir şey olmuyor. Arayüz bile gitmiyor.

Evet aynen öyle yaptım kolay menüden bridge yaptım o zaten her şeyi kendisi ayarladı sonra routerden PPPoE ayarlarını yaptım.