Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackeagle

Uzman
Arkadaşlar modem geldi. OpenWrt cihaza sorunsuz kurdum, interfaces ayarlarını da yaptım fakat internete bağlanamiyorum neden? WAN. 35'te connection attempt failed diyor. VDSL kullanıyorum.

3 saattir uğraşıyorum yapamadım. MR70X geldi OpenWrt sorunsuz kurdum. Arayüze 192.168.1.1 ile giriyorum. TP-Link TD-W9970 modem var ondan da internetten bakarak bridge moda aldım, sonra DHCP kapattım. Kapatmadan önce IPS'ini 192.168.2.1 yaptım OpenWrt'den interfaces ayarlarını yaptım ama hala internete bağlanamiyorum kafayı yiyeceğim ya. Modemde LAN1 portuna taktım routerda ise WAN portuna taktım. Daha sonra routerdan LAN1 portundan PC'ye bağladım bağlantı doğru değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_114559.webp
    IMG_20250625_114559.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öyle yaparsan 130. IP'yi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen lan interface ayarlarından SST'e attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod var mış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime
Olur abide TP-Link modemimin arayüzüne nasıl gireceğimi bilmiyorum :)

O modemin arayüzüne nasıl gireceğim tekrar?

Allah'tan kablosuzu kapatmamışım Wi-Fi üzerinden girebildim TP-Link'in arayüzüne bu sekmeden yaptım abi.

Bro bu şekilde ayarlanmış kendi kendine şimdi ben TP-Link'in arayüze nasıl girebilirim bu iplerle mi ilgili.
192.168.2.1 ile girmiyor mu?

Maalesef bilmiyorum. TP-Link arayüzüne girip ne yapacaksın ki zaten? Ayarlar doğru ise bir daha girmene gerek yok o arayüze, o modem artık sadece DSL sinyalini RJ45 Ethernet portuna dönüştürüyor. Tüm trafik MR70X'te dönüyor.

Anladım dostum teşekkürler. Bir de son olarak TP-Link'teyken modeme en fazla kaç Mbps internet geldiğini görebiliyordum OpenWrt'de nereden bakacağım ona?