Çözüldü Mercusys MR70X OpenWrt internete bağlanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackeagle

Becerikli
Arkadaşlar modem geldi. OpenWrt cihaza sorunsuz kurdum, interfaces ayarlarını da yaptım fakat internete bağlanamiyorum neden? WAN. 35'te connection attempt failed diyor. VDSL kullanıyorum.

3 saattir uğraşıyorum yapamadım. MR70X geldi OpenWrt sorunsuz kurdum. Arayüze 192.168.1.1 ile giriyorum. TP-Link TD-W9970 modem var ondan da internetten bakarak bridge moda aldım, sonra DHCP kapattım. Kapatmadan önce IPS'ini 192.168.2.1 yaptım OpenWrt'den interfaces ayarlarını yaptım ama hala internete bağlanamiyorum kafayı yiyeceğim ya. Modemde LAN1 portuna taktım routerda ise WAN portuna taktım. Daha sonra routerdan LAN1 portundan PC'ye bağladım bağlantı doğru değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_114559.webp
    IMG_20250625_114559.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öyle yaparsan 130. IP'yi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen lan interface ayarlarından SST'e attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod varmış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime
OpenWrt'de zaten ayarlı olarak gelmiş olması gerekiyor:
Eki Görüntüle 157603
Örneğin bende 100-150 arası olarak belirlenmiş, ben ellememiştim bu ayarı hiç. 150'yide 200 yapabilirsin, bu şekilde denenebilir. Muhtemelen olacaktır.

Yarın deneyip bilgilendiririm kral.

OpenWrt'de zaten ayarlı olarak gelmiş olması gerekiyor:
Eki Görüntüle 157603
Örneğin bende 100-150 arası olarak belirlenmiş, ben ellememiştim bu ayarı hiç. 150'yide 200 yapabilirsin, bu şekilde denenebilir. Muhtemelen olacaktır.

Benim sorunum büyük ihtimal IP ile ilgili ya bu IP'yi ayarlamam lazım yarın OpenWrt'de 192.168.1.1 TP-Link arayüzde 192.168.1.1 nasıl ayarlayacağım bunu bilmiyorum işte tam. Bir kaç video izledim modemin ipsini 192.168.1.200 yapan falan var

Son düzenleme:
Yarın deneyip bilgilendiririm kral.

Benim sorunum büyük ihtimal IP ile ilgili ya bu IP'yi ayarlamam lazım yarın OpenWrt'de 192.168.1.1 TP-Link arayüzde 192.168.1.1 nasıl ayarlayacağım bunu bilmiyorum işte tam. Bir kaç video izledim modemin ipsini 192.168.1.200 yapan falan var
Openwrt arayüzü zaten 192.168.1.1 olarak geliyor varsayılan olarak. Modemde değiştirebiliyorum dediniz. Modemin arayüz ipsini DHCP sunucu > LAN ayarları kısmından 192.168.1.30 olarak yapın örneğin. Tabii modemden DHCP kapamayıda unutmayın. Gerisi basit. 192.168.1.1 ile Openwrtye, 192.168.1.30 ile tplinke ulaşmış olacaksınız işte. Openwrt dhcp zaten varsayılan olarak 192.168.1.100-150 arası imiş, onu ayarlamanıza bile gerek yok.

OpenWrt arayüzü zaten 192.168.1.1 olarak geliyor varsayılan olarak. Modemde değiştirebiliyorum dediniz. Modemin arayüz IPS'ini DHCP sunucu > lan ayarları kısmından 192.168.1.30 olarak yapın örneğin. Tabii modemden DHCP kapamayı da unutmayın. Gerisi basit. 192.168.1.1 ile OpenWrt'ye, 192.168.1.30 ile TP-Link'e ulaşmış olacaksınız işte. OpenWrt DHCP zaten varsayılan olarak 192.168.1.100-150 arası imiş, onu ayarlamanıza bile gerek yok.

Yarın deneyeceğim kral.

Şu videoya bakar mısın bu adamda bundan bahsediyor sanırım.

OpenWrt arayüzü zaten 192.168.1.1 olarak geliyor varsayılan olarak. Modemde değiştirebiliyorum dediniz. Modemin arayüz IPS'ini DHCP sunucu > lan ayarları kısmından 192.168.1.30 olarak yapın örneğin. Tabii modemden DHCP kapamayı da unutmayın. Gerisi basit. 192.168.1.1 ile OpenWrt'ye, 192.168.1.30 ile TP-Link'e ulaşmış olacaksınız işte. OpenWrt DHCP zaten varsayılan olarak 192.168.1.100-150 arası imiş, onu ayarlamanıza bile gerek yok.

Ayrıca 192.168.1.30 yerine OpenWrt 100 ile 150 arası calisiyorsa 192.168.1.130 falan yapmam gerekmez mi?

Yarın deneyeceğim kral.

Şu videoya bakar mısın bu adamda bundan bahsediyor sanırım.

Ayrıca 192.168.1.30 yerine OpenWrt 100 ile 150 arası calisiyorsa 192.168.1.130 falan yapmam gerekmez mi?

Öyle yaparsan 130. IPyi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen LAN interface ayarlarından sste attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Öyle yaparsan 130. IP'yi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen lan interface ayarlarından SST'e attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod varmış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime

Çözüm
Sorunun çözüldüğüne sevindim :) Güle güle kullan. Kolay modta yaptığı şeyler de dün söylediklerim olmalı ama tabii tek tuşta yapmak var birde uğraşmak var.

Sorunun çözüldüğüne sevindim :) Güle güle kullan. Kolay modta yaptığı şeyler de dün söylediklerim olmalı ama tabii tek tuşta yapmak var birde uğraşmak var.
Sanada çok teşekkür ederim dostum okadar ilgilendin benimle. Valla sevindim kardo ya birşey daha sorucam. Şimdi evdekiler diğer modeme bağlanıp kullanamayacaklar değil mi illaki routera bağlı olmak zorundalar? Ve birde openwrt hangi paketleri kurmalıyım güzel işe yarar ve hangi ayarları yapmalıyım sence? bufferbloat için vs? yoksa onun için ayrı konu açıp seni mi etiketleyim? :D

Sanada çok teşekkür ederim dostum okadar ilgilendin benimle. Valla sevindim kardo ya birşey daha sorucam. Şimdi evdekiler diğer modeme bağlanıp kullanamayacaklar değil mi illaki routera bağlı olmak zorundalar? Ve birde openwrt hangi paketleri kurmalıyım güzel işe yarar ve hangi ayarları yapmalıyım sence? bufferbloat için vs? yoksa onun için ayrı konu açıp seni mi etiketleyim? :D
Onun için ayrı konu açsanız daha iyi olur, evet. Ayrıca evet, TD-W9970 modemin şuan sadece DSL sinyalini RJ45e dönüştürmeye yarıyor. O modemin kablosuzunu kapatın ayarlardan, MR70X'in kablosuzunu kullansın tüm cihazlar.

Bir ekran görüntüsü de ekler misin, gelecek nesillere yardımcı olsun.

Olur abide TP-Link modemimin arayüzüne nasıl gireceğimi bilmiyorum :)

Onun için ayrı konu açsanız daha iyi olur, evet. Ayrıca evet, TD-W9970 modemin şu an sadece DSL sinyalini RJ45'e dönüştürmeye yarıyor. O modemin kablosuzunu kapatın ayarlardan, MR70X'in kablosuzunu kullansın tüm cihazlar.

O modemin arayüzüne nasıl gireceğim tekrar?

Bir ekran görüntüsü de ekler misin, gelecek nesillere yardımcı olsun.

Allah'tan kablosuzu kapatmamışım Wi-Fi üzerinden girebildim TP-Link'in arayüzüne bu sekmeden yaptım abi.

Onun için ayrı konu açsanız daha iyi olur, evet. Ayrıca evet, TD-W9970 modemin şu an sadece DSL sinyalini RJ45'e dönüştürmeye yarıyor. O modemin kablosuzunu kapatın ayarlardan, MR70X'in kablosuzunu kullansın tüm cihazlar.

Bro bu şekilde ayarlanmış kendi kendine şimdi ben TP-Link'in arayüze nasıl girebilirim bu iplerle mi ilgili.

Dosya Ekleri

• IMG_20250626_140305.webp
    IMG_20250626_140305.webp
    680,6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20250626_140337.webp
    IMG_20250626_140337.webp
    796,2 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt