Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blackeagle

Uzman
Arkadaşlar modem geldi. OpenWrt cihaza sorunsuz kurdum, interfaces ayarlarını da yaptım fakat internete bağlanamiyorum neden? WAN. 35'te connection attempt failed diyor. VDSL kullanıyorum.

3 saattir uğraşıyorum yapamadım. MR70X geldi OpenWrt sorunsuz kurdum. Arayüze 192.168.1.1 ile giriyorum. TP-Link TD-W9970 modem var ondan da internetten bakarak bridge moda aldım, sonra DHCP kapattım. Kapatmadan önce IPS'ini 192.168.2.1 yaptım OpenWrt'den interfaces ayarlarını yaptım ama hala internete bağlanamiyorum kafayı yiyeceğim ya. Modemde LAN1 portuna taktım routerda ise WAN portuna taktım. Daha sonra routerdan LAN1 portundan PC'ye bağladım bağlantı doğru değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_114559.webp
    IMG_20250625_114559.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öyle yaparsan 130. IP'yi alacak cihaz ile senin modem çakışır mantıken. İlk benim dediğim gibi yap, arayüze erişemezsen veya yine net gelmezse 192.168.1.149 falan yapmayı deneyebilirsin.
Ayrıca ben 100-150 varsayılan olarak geliyor dedim ama sen lan interface ayarlarından SST'e attığım kısımdan kontrol ederek doğrula yine de.

Ayarladım sonunda ama nasıl biliyor musun o kadar saçmaki. TP-Link arayüzünde kolay menüden bridge mod var mış, oradan etkin yaptım o direkt tüm ayarlamaları kendisi yaptı. IP aralıklarını falan ayarladı benim başka hiçbir şey yapmama gerek bile kalmadı. Ne saçma bir şeymiş ya. Boşu boşuna WAN ayarlarından bridge moda almışım, boşu boşuna manuel olarak DHCP kendim kapatmışım. Ne saçma bir şeymiş ya. @Recep Baltaş @prime
PPPoE'yi TP-Link'te sonlandırsaydın evet DHCP açık olması gerekiyordu. Fakat şu anda MR70xte PPPoE sonlandırmaya çalıştığımız için TP-Link bridge modda ve DHCP kapalı, MR70xin ise DHCP açık ve PPPoE olarak bağlantı kurabilmesi gerekiyor. Maalesef aklıma başka çözüm gelmiyor.

TP-Link'e yeniden reset atıp tekrar sadece köprü mod yapıp deneyim mi? DHCP açık kalsın?

TP-Link'e yeniden reset atıp tekrar sadece köprü mod yapıp deneyim mi? DHCP açık kalsın?

OpenWrt PPPoE'de ayarlı bu şekilde VDSL kullandığım için.

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_142136.webp
    IMG_20250625_142136.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 89

Dosya Ekleri

• IMG_20250625_144506.webp
    IMG_20250625_144506.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20250625_144351.webp
    IMG_20250625_144351.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 76
Buradaki ayarlar da doğru gözüküyor. Maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor. PPPoE'de restart atın birkaç kere, Connection attempt failed harici hata veriyor mu diye kontrol edin.
Abi hep mi benim başıma gelir şöyle şeyler ya yeminle deliricem ya kaç saat oldu ya.

MR70X'teki WAN portu yerine LAN1 portuna takmayı deneyin bir de TD-W9970'teki kabloyu. PPPoE'yi de ona göre düzenleyin sonrasında.

Nasıl yani?

MR70X'teki WAN portu yerine LAN1 portuna takmayı deneyin bir de TD-W9970'teki kabloyu. PPPoE'yi de ona göre düzenleyin sonrasında.

Vallahi bugünlük yeter beynim yandı. En son tekrardan modemimi sıfırladım onu kullanıyorum. Yarın tekrar deneyeceğim olmazsa iade edeceğim stock yazılıma çevirip. Daha iyi anlayan biri varsa bu işlerden etiketlersen bu konuya iyi olur kral.

@Recep Baltaş kral bir bakabilir misin?

Arkadaşlar VDSL 70 Mbps download, 20Mbps upload internet kullanıyorum. FPS oyunlarında daha iyi bufferbloat sonucu alayım diye Mercusys MR70X aldım (SQM kullanmak için). Sorunsuz bir şekilde rehbere göre OpenWrt kurdum. Daha sonra TP-Link W9970V3 modemimin LAN 1 çıkışından kabloyu çıkıp MR70X'in WAN portuna taktım. Daha sonra routerın LAN 1 çıkışından da kasaya bağladım.
Modemi bridge edip DHCP kapatıp bridge ettim fakat routerdan internete bağlanamıyorum; hata veriyor. Hatta OpenWrt ve TP-Link W9970 modemimin ikisinin de IP'si 192.168.1.1 olduğu için modemin IP'sini192.168.2.1 yaptım çakışmaması için, sizce ne yapmam gerekiyor? 6 saat uğraştım yapamadım. Nedeni nedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Ekte birkaç fotoğraf ekliyorum:

IMG_20250625_150744.webp

IMG_20250625_150711.webp

IMG_20250625_144506.webp

IMG_20250625_142136.webp

Herhangi bir fikri olan yok mu?

@Recep Baltaş bunu bilse bilse sen bilirsin abi :)

Ben daha önce hiç böyle bir şey yapmadığım için webde bir arama yaptım ve şöyle bir yönerge elde ettim:

TP-Link VDSL modemi OpenWrt yönlendiriciye köprülemek (bridge) için genel yöntem, TP-Link modem/yönlendiriciyi bridge moduna almak ve ardından OpenWrt yönlendiriciye bağlamaktır. PPPoE veya diğer bağlantı işlemlerini OpenWrt yönlendirici yapacaktır.

1. TP-Link VDSL Modemini Bridge Moduna Al​

• Modemin web arayüzüne gir (genellikle 192.168.1.1 gibi bir IP ile).
  • WAN veya İnternet ayarlarını bulun.
  • Bağlantı türünü PPPoE veya dinamik IP'den bridge mode'a (bazı modellerde "modem only" ya da "bridge modem") çevir.
  • Mümkünse DHCP sunucusunu devre dışı bırak.
  • Ayarları kaydet ve modemi yeniden başlatın.
Bu adım, TP-Link cihazın yönlendirici özelliklerini kapatarak saf bir modeme dönüştürür; böylece bağlantıyı doğrudan OpenWrt yönlendiriciye iletir (NAT ve yönlendirme yapmaz).

2. TP-Link Modem ile OpenWrt Yönlendirici Arasında Fiziksel Bağlantı Kur​

• TP-Link modemin LAN portunu, bir Ethernet kablosu ile OpenWrt yönlendiricinin WAN portuna bağla.

3. OpenWrt Yönlendiricide WAN Arayüzünü Yapılandır​

• OpenWrt’nin web arayüzü olan LuCI'ye gir.
  • Ağ → Arayüzler (Network → Interfaces) bölümüne git.
  • WAN arayüzünü oluştur veya düzenle; bağlantı türünü PPPoE olarak seç.
  • ISS’den aldığın kullanıcı adı ve şifreyi gir.
  • Ayarları kaydedip uygula.
Artık DSL bağlantısını, kimlik doğrulamasını ve yönlendirmeyi OpenWrt yönlendirici yönetecek.

Şimdi burada asıl önemli nokta ülkemizdeki operatörlere göre VDSL ayarı yapmak. Bunun bilgisi de OpenWrtt sayfasında mevcut:

Mesela TurkNet VDSL için /etc/config/network dosyasını açın. Aşağıdaki satırda yer alan dsl0.35 kısmı önemli. Normalde dsl0 yazar, satırı bulup dsl0.35 olarak düzenleyin.

Kod:
config dsl 'dsl'
    option annex 'b'
    option xfer_mode 'ptm'
    option line_mode 'vdsl'

config interface 'wan'
    option proto 'pppoe'
    option username '***************@turk.net'
    option password '****'
    option ifname 'dsl0.35'  # VLAN ID: 35

4. İsteğe Bağlı: OpenWrt Üzerinden Modem Arayüzüne Erişim​

Modemin web arayüzüne (genellikle 192.168.100.1) erişmek isterseniz WAN arayüzüne statik IP alias tanımlayabilirsiniz:
  • LuCI’de Ağ → Arayüzler kısmına gidin.
  • Yeni arayüz eklebutonuna tıklayın:
    • Ad: modem
    • Protokol: Statik IP adresi (Static address)
    • Arayüz: @wan
  • IPv4 adresini 192.168.100.2, alt ağ maskesini 255.255.255.0 olarak ayarlayın.
  • Bu arayüzü wan güvenlik duvarı bölgesine (firewall zone) atayın.
  • Ayarları kaydedin ve uygulayın.
  • Yerel ağınızın (LAN) IP adresi modemle çakışmamalı. Gerekirse LAN IP’sini örneğin 192.168.2.1 yapın.
  • Artık LAN üzerinden 192.168.100.1 IP adresiyle modeme ulaşabilirsiniz.