MSI MPG Gungnir 300r kasa fanları çalışmıyor

HalGrayson

Çalışkan
Merhaba yeni sistem kurdum ve bütün kabloları vs kurulumu tertemiz yaptım fakat kasanın kendisinde bulunan fanlar çalışmıyor. Kasadan çıkan her türlü kablolamayı yaptım anakart kısmına. Ancak anlamadım fanlar çalışmıyor. Kasanın güç tuşu vs çalışıyor, kasayı açıp kapatabiliyorum ama fanlar çalışmıyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Merhaba yeni sistem kurdum ve bütün kabloları vs kurulumu tertemiz yaptım fakat kasanın kendisinde bulunan fanlar çalışmıyor. Kasadan çıkan her türlü kablolamayı yaptım anakart kısmına. Ancak anlamadım fanlar çalışmıyor. Kasanın güç tuşu vs çalışıyor, kasayı açıp kapatabiliyorum ama fanlar çalışmıyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Güç Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Kasanın fan kablolarının anakarta doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Genellikle, kasanın fanı için ayrı bir fan header olması gerekir. Bu kabloların düzgün bir şekilde bağlı olup olmadığını kontrol edin.

2. Fan Kontrol Yazılımını Kontrol Edin:
- Eğer anakartınızın yazılımı (BIOS veya MSI Dragon Center gibi) varsa, fan kontrol ayarlarını kontrol edin. Fanların özelleştirilip özelleştirilmediğini ve doğru ayarların yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

3. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Güç kaynağınızın fanlara yeterli gücü sağladığından emin olun. Güç kaynağının tüm kablolarının yerinde ve sağlam olduğuna dikkat edin.

4. Fanları Farklı Bir Header'a Takın:
- Eğer mümkünse fanların kablolarını farklı bir fan header'a takmayı deneyin. Bu, sorunun anakart veya fan bağlantı noktasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.

5. Fiziksel Düğümleri Kontrol Edin:
- Fanların kendisinde herhangi bir fiziksel hasar veya tıkanma olmadığından emin olun. Fanların dönmesini engelleyen herhangi bir yabancı cisim var mı kontrol edin.

6. Anakart Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Anakartınızın BIOS'unun güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değilse, anakartın resmi web sitesinden güncelleme yapın.

7. Fanları Test Edin:
- Eğer başka bir sistemde fanları test edebiliyorsanız, fanların çalışıp çalışmadığını görmek için başka bir bilgisayara bağlamayı deneyin. Eğer başka bir sistemde çalışıyorsa sorun anakart veya bağlantılardadır.

8. Son Çare Olarak, RMA Sürecini Düşünün:
- Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, fanların veya kasanın kendisinin arızalı olabileceğini düşünün. Ürünün arızalı olup olmadığını kontrol ettirmek için satın aldığınız yerle iletişim kurmayı değerlendirin.

Bu adımları izleyerek fan sorununu çözmeyi deneyin. Gerekirse daha fazla bilgi isteyin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt