Konuları çorba yapıyorsun, sonra da cevap vermemi bekliyorsun. Hadi karşılaştıralım, hangisi daha korku diline hakimmiş görelim. Allahın dinini sağa sola çiçek böcek dağıtan, pofidik bir din zannediyorsunuz. Allahın dininde akrabalara yardım da var düşmanla savaşmak da.Güzel kardeşim, sana Eski Ahit'ten bahsetmiyorum. İncil'den bahsediyorum.. Bak "KİTAB-I MUKADDES" demedim. "YENİ AHİT - İNCİL"..
İsa Mesih, neden geldi? Yahudilerin, Tevrat'ı yanlış anlattığını söylemek için geldi.
Tevrat ile İncil'i okudun mu? Aradaki davranış farklarının farkına vardın mı?
He ama Tevrat'la ikisini birden ele alacaksak, istersen gel Kur'an'la karşılaştıralım, bakalım hangisi daha soft, hangisi daha korku diline hakim?
Hani sen dedin ya:
Yok irinler her yerimi saracakmış da, yok cehennemde ateş odunuymuşum da, yok Allah kalbimi kapatmış zaten katlim vacipmiş de...
Senin Kur'an'ında beddua var.. Bedduanın kutsal kitapta ne işi var? Bir de bunu sure olarak namazlarda okuyorsunuz..
Detaylar
Kim cevapladı?Mali Demokratoğlu
Yetkin
Evet.. Peygamberin uçkurunu da düşünüyor, peygamberin keyfini de düşünüyor, millete hakaret de ediyor, beddua da ediyor, kendi içinde çelişiyor da.. Say say bitmez...Konuları çorba yapıyorsun, sonra da cevap vermemi bekliyorsun. Hadi karşılaştıralım, hangisi daha korku diline hakimmiş görelim. Allahın dinini sağa sola çiçek böcek dağıtan, pofidik bir din zannediyorsunuz. Allahın dininde akrabalara yardım da var düşmanla savaşmak da.
Haklısın bu konuda.. Canı gönülden katılıyorum. Dürüst ol, canımı ye...
Bunlar, Kitab-ı Mukaddes'te de vardır bu arada.. Ama Kur'an'da olduğu kadar olmadığına emin olabilirsin..
Müslüman olmayanların yaptıkları, müslümanları ilgilendirmediği gibi aynı şekilde müslümanların yaptıkları da müslüman olmayanları ilgilendirmez bence. Tabi başkasının özgürlüklerini kısıtlamadıkları ve saygısızlık yapmadıkları sürece dediğime inanıyorum.İnsanlar ciddi şekilde günah ve sevaplarına takmış durumda
Neden bilmiyorum ama herkes yaptığı şeylerde günah mı yoksa sevap mı diye dikkat ediyorlar. Bence insan bir işi yaparken o iş bana yakışıyor mu yakışmıyor mu diye bakması gerek. Çünkü insan günah sevap işlerine takılırsa hayatını yaşayamaz. Hata yapmadan doğru öğrenilmez bu hayatın gerçeği.
Birde her şeye internetten o günah mı şu günah mı diye bakanlar var. Ben bunu şahsen tamamen yanlış buluyorum. Neden mi? Çünkü internet kendine göre Müslümanlık dinini oluşturmuş. Elimde örneğim de var.
Artık İnternetin yarattığı Müslümanlık demek istiyorum çünkü bu Müslümanlık değil.
Bir İnternet sayfası, kitapta müzik dinlemenin ve müzik aleti çalmanın günah olduğunu, bunun da hadislerde açık açık belirtildiğini söylemiş.
Gerçekten çok komik. En başta bahsettiğim her şeye günah mı sevap mı diye bakan, skolastik düşünceye sahip, cahil bir insan buna direkt inanır ve müzikten soğur.
Bende bir ara kaşımı çizdiriyorum diye kâfir damgası yedim ve şu anda hala da bana kâfir diyorlar. Bu durumdan deli gibi rahatsız oluyorum, bunu da hep belirtiyorum fakat bunu yapan şahıslar (şahıs demeye bin şahit ister) anlamıyorlar. Cahilliklerine bağışlıyorum.
Yaşıtlarına göre olgun olmanın verdiği kötü bir yan. Ama ileride kazanan ben olacağım için bu saatten sonra keyfimi bozmuyor, tam gaz devam ediyorum.
Yani o adam müslüman ve sevap-günah'a bakması gayet normal. Bana karışmıyorsa bende ona karışmam istediğini yapsın.
Peygamberin nerede uçkunu düşünüyor be saygısız adam? Rasulullahın eşlerinin çoğu yaşlı, dişleri kırık dökük insanlar. Kendi içinde nerede çelişiyor acaba? Açıkla da bilelim, kimsenin bilmediği o eşsiz bilgilerinle aydınlat bizi.Evet.. Peygamberin uçkurunu da düşünüyor, peygamberin keyfini de düşünüyor, millete hakaret de ediyor, beddua da ediyor, kendi içinde çelişiyor da.. Say say bitmez...
Haklısın bu konuda.. Canı gönülden katılıyorum. Dürüst ol, canımı ye...
Bunlar, Kitab-ı Mukaddes'te de vardır bu arada.. Ama Kur'an'da olduğu kadar olmadığına emin olabilirsin..
Mali Demokratoğlu
Yetkin
"uçkur" ne demek birader? Cinsellik demektir, uçkur.. Cinsellik bir ihtiyaçtır. Ortada küfür yok, hakaret yok..Peygamberin nerede uçkunu düşünüyor be saygısız adam? Rasulullahın eşlerinin çoğu yaşlı, dişleri kırık dökük insanlar. Kendi içinde nerede çelişiyor acaba? Açıkla da bilelim, kimsenin bilmediği o eşsiz bilgilerinle aydınlat bizi.
Demek istediğim, peygamberin yatak odasının, yani özelinin kutsal bir kitapta ne işi var? Bu Kur'an'da geçiyor sorun yok da, ben söyleyince mi sorun var? "Peygamber, 30 erkek gücündeydi, bir abdestle bütün eşlerini dolaşırdı." diye hadisiniz var sizin.. Dalga mı geçiyon la benle??
Çelişen ayetleri, daha evvel gün konuştuk ya.. Ne zaman unuttun?
Gerçi iki surenin üzerinden geçtik.. Daha çok var.
mr.esat 71
Üstün
Dinde ''Müzik aletlerinin ve çalgıların haram olduğunu'' kanısına nereden vardınız? Kaynak bekliyorum. Bu dini gönderen Allah, hacı hocalar değil. Kitabıma bakarım, Peygamberime bakarım yoluma devam ederim. Ha bazı şeylerin bilgisi olmayabilir, o zaman kendi mantığım süzgecinde hacı hocaları dinlerim.Dinde bir şey haramsa yapılmaz. Müzik aletleri ve çalgı ulemanın çoğunluğuna göre haram kabul edilmiştir. Müslüman adam eğer haramlara dikkat ediyorsa yapmaz, yok hoşuna gitmiyorsa çık dinden keyfine bak. İnternet Müslümanlığı ile müziğin haram olmasının ne alakası var? İnternetten önce müzik haram değil miydi?
Ana konu mesajınaysa katılıyorum. Tâbiki mir Müslüman Allah rızası için ve sevaba girmek için bazı fiillerde bulunmalı. Lakin her şeyi buna bağlamak samimiyeti kaçırıyor. İyilik amaçlanmalı.