- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Niyeyse tersini düşünsem bile "OE haklı"ya basasım geldi. Recep abi bu konu iyi olmuş. Bilet sahibinden izin alınması, konu içinde ismi verilmemesi, üyelerin görüşünün sorulması falan nereden baksan kral hareket. Bundan sonra açılacak benzer konularda bunlara dikkat edersek hayat bence çok güzel olur.
Arkadaş haklı aslında, yani o küfrü ettiği şahıslar açısından ama keşke ettiği küfürün arkasında dursaymış. "Yok abi ben 'okullu evlat' demek istedim." yerine "O malum küfrü ettim." deseymiş.
Recep Tayyip İvedik
Üstün
Son zamanlarda biraz stresliyim, o yüzden anlamada kıtlık çekiyorum. (Nasıl olsa kendime olduğu için hakaret etmemde sorun yoktur herhalde) Biraz afedersiniz tam olarak aptal'ım. Ancak anladığım kadarıyla Oe kesinlikle haksız.
"'OE' ifadesini şu amaçla kullanılmıştır kesin." diyerek ceza uygulamak hukukî sonuç doğurabilir. Gerçekten "okullu evlat" anlamında da kullanmış olabilir, mesela bu durumda ceza alan arkadaş bu cezayı almasının ardından konuyu yargıya taşıyıp "Anayasanın 25 ile 26. Maddeleri kapsamında güvence altına alınan düşünce ve kanaat özgürlüğü ile düşünce ve kanaati yayma özgürlüğüm gasp ediliyor" dese mahkeme haklı bulabilir ve Techolay yaptırıma maruz kalabilir. Türk Dil Kurumuna göre "oe" şeklinde resmî bir kısaltma yok. Ancak konu bilirkişiye gider, bilirkişi herkesçe tahmin edilen anlamda kullandığı yönünde bir rapor verirse durum o zaman Techolay lehine değişebilir.
Hukukî yanı bir tarafa ceza alan arkadaşın herkesçe tahmin edilen anlamda bu ifadeyi kullandığını düşünüyorum.
Hukukî yanı bir tarafa ceza alan arkadaşın herkesçe tahmin edilen anlamda bu ifadeyi kullandığını düşünüyorum.
Yok biri bizden öylesine geyik olsun diye haklı dedi.Abi, uyanır uyanmaz ana sayfada böyle bir konu görünce forum hacklendi sandım. 10 kişi, OE'yi yani Ordulu Evladı haklı bulmuş. Grupları kaç kişi acaba?
efebatiin
Yetkin
KökBilgi
Uzman
Arkadaşa çekilen muamele
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.