5600 önerilmeme nedeni çip seçeneğinin fazla olması, daha doğrusu kötü bir çipin gelme ihtimalinin daha fazla olması.
6400'ün doğrudan değil de dolaylı olarak önerilmesinin nedeni ımc yani bellek kontrolcü.
6000 en tatlı nokta AMD için.
6000 açamayan bellek kontrolcüsü çok nadir. Birkaç kişiyi gördüm Reddit'te 9800X3D kullanan. Sr 1.30 SoC ile bile adam 6000 açamamış.
Dünyanın en şanssız insanlarından birisi olmak gerekiyor. Çocuk 5800'de kullanıyordu bu arada.
Uclk şans işi, FCLK şans işi, Core tarafı şans işi ve bunların hepsi ayrı ayrı birer şans işi
Benim chip hepsinde ortalama. 2233 boot etmiyor 2220'ye kadar FCLK açabiliyor BCLK ile. 6400 boot ediyor ama stabilleştirme için uğraşmadım. Muhtemelen 1.28 SoC ile 6400 açabilir ama dr olduğum için vakit harcamadım o yüzden 6200 de kullanıyorum.
Core tarafı da bende ortalama. 5.4 GHz 1.25 ile açıyor. Aslında biraz kötü diyebiliriz Core için.
Bir de son olarak;
PSU Titanium alın. Bende bir sonraki seferde Gold almayacağım. Hatta Platinium da almayacağım. Parayı bayılıp Titanium PSU alacağım.
Nedenini sormayın arkadaşlar oralar çok karışık ama voltage ripple denen bir şey var. Bu muhabbet yüzünden belki de biz 6600 stabil açabileceğiz ama PSU larımız yüzünden açamıyoruz.
@LH44 @Ayhan Dönmez
Son düzenleme: