Learnof

Üstün
Makaleler
2
Nvidia 5000 serisi ekran kartlarını piyasaya sunduğunda almak mantıklı mı? Artık yapay zeka DLSS3 teknolojisini o kadar iyi kullanıyor ki her geçen gün şaşırıyoruz.

Bir çıksın gücünü görelim ona göre yorum yapılır. Mesela elimde RTX 4000 serisinden üst model ekran kartlarından olsa değiştirmezdim. Ama yoksa ve RTX 5000 serisi de bir önceki seriye göre daha güçlüyse alırdım.

Kimine göre mantıklı olur kimine göre olmaz ihtiyaçlara göre değişir, genel olarak bakarsak çıktığında önceki nesil ile fiyat performans kıyası yapıldığında makul bir iyileşme söz konusuysa alınabilir.

Yapay zeka ile ilgileniyorsanız ve güncel teknolojileri yakalamak istiyorsanız örnek DLSS3.5 fg rr gibi. Almak zorunda kalacaksınız. Ama şu an NVIDIA 8 pin ısrarını ya bırakacak ya da başka bir mühendislik üzerinde çalışacak (PCI Express 5.0). Çünkü ekran kartı besleme kabloları bile ısınıyor.

İçerik üreticisi değilseniz veya iş amaçlı o ekran kartına ihtiyacınız yoksa bence mantıksız. Çünkü bir seri altındaki kartlar çok daha fiyat performans oluyor.
Kart çıktığında 1000 dolarsa 1 yıl sonra 800 dolar civarına hatta daha altına düşebiliyor.
200 dolarım cebimde kalsın ben 1 sene daha beklerim doğrusu.