Merhabalar, ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Anlık 5 dakika öncesini kaydediyorum, mikrofonumu algılamıyor ama mikrofonum açık ve simgesi var, sürekli açık. Bunu bas, konuşa yaptığım zaman bu sefer videoda sesim gidiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Her zaman açıkta kullanmak istiyorum.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Mikrofon Ayarlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızı açın ve "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Gizlilik" bölümüne tıklayın ve sol taraftaki menüden "Mikrofon"u seçin.
- Uygulamaların mikrofonunuza erişimi olup olmadığını kontrol edin. NVIDIA uygulamasının mikrofon erişiminin açık olduğundan emin olun.
2.
NVIDIA Uygulamasını Kontrol Edin:
- NVIDIA uygulamanızı açın ve ayarlarına gidin.
- Ses ayarlarını bulun ve mikrofonun doğru seçili olduğundan emin olun.
- Mikrofonun doğru aygıt olarak ayarlandığını kontrol edin (örneğin, USB mikrofon veya dahili mikrofon).
3.
Mikrofon Sürücüsünü Güncelleyin:
- Cihaz Yöneticisi’ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Cihaz Yöneticisi"ni seçin).
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünü genişletin.
- Mikrofonunuza sağ tıklayarak "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin ve güncellemeleri kontrol edin.
4.
Ses Kaydı Uygulamasını Yeniden Başlatın:
- NVIDIA uygulamasını kapatın ve yeniden açın.
- Bir kaydı başlatmadan önce mikrofonu test edin.
5.
Diğer Uygulamaları Kontrol Edin:
- Aynı anda mikrofonu kullanan başka bir uygulama açık ise (örneğin, Zoom veya Skype), bu uygulamayı kapatın ve yeniden deneyin.
6.
Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Tüm değişikliklerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almayı düşünebilirsiniz.