Hocam bende 2 tane sistem var. Birini eşime topladım, diğerini kendime. Eşime topladığımda 7500F vardı. İlk satın aldığım yere gönderdim. Sorun yok dediler, sonra distribütör firmaya gönderdiler. Orada da sorun yok dediler. 2 RAM boot ederken CPU ışığını yakıyordu anakart. Kimi zaman açmıyordu. O anakart da MSI marka anakarttı. B650M Gaming Plus anakartı. Tek RAM'de çalıştırabildim boot etti ama sonradan iki RAM ile çalıştırınca da çalıştı. Sorunun anakartın boot problemi olduğunu gördüm. O sıralar PBO'yu Auto'da kullanıyordum ben de. Muhtemelen bundan dolayı boot ederken sorun yaşıyordu anakart. O sisteme 7700 çektim, 7500F'i de diğer sistemimi DDR5'e yükseltip kullandım. Bu yüzden bir daha MSI marka anakart alacağımı düşünmüyorum. O 7500F'i ben şu an Gigabyte marka anakartla kullanıyorum. Hiçbir sorun yok. Tamamen anakartın boot etme sorunu, RAM'lerin yüksek frekanslar olup stabil çalışamaması işte.
Soğutucu montajı için de kitapçığında vardır hocam. Yazılımsal bir şey olmadığı için yardım edemem pek. Donanım işi sonuçta. Sök, çıkar, tak. Trifact adında bir kanal var YouTube'da. Oradaki arkadaş çok fazla Thermalright marka soğutucu incelemesi yapıyor. Hemen hemen Thermalright'ın çoğu ürünleri aynı şekilde monte ediliyor. Tam size attığım modeli montaj yaptı mı bilmiyorum ama oradan montajı kolaylıkla anlayabilirsiniz. Soğutucu incelemeleri de çok var.