Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dobronx

Becerikli
İyi sosyaller OCCT ile Power test yaptığımda 50.saniyeden sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Elimdeki PSU'ya da CPU soğutucusundan mıdır? İşlemci sıcaklıkarı 90'a dayanıyor testte. Bileşenler R5 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB, PSU Thermaltake Smart BX1 650W. Teşekkürler.

BIOS'tan AMD Core Performance Boost'u kapatınca işlemci tüketimi 90 Watt'tan 60 Watt'a düştü, sıcaklık 67'ye düştü. OCCT Power testinde 4.dakikaya kadar bekledim kapanmadı. Sorunun PSU mu CPU mu olduğunu yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, anakartı yeni sürüm betaya güncelledim ve tekrar test yaptım, bu sefer kapanma olmadı. Hiç gidemediği kadar çok gitti ve en sonunda testi ben ellerimle durdurdum. En azından kapanma olmadı şu an. Hemen yeni bir soğutucu alacağım zaten ama bu soğutucun da bu kadar soğutamaması bence garip.

Ekran görüntüsü 2025-11-09 170628.webp
Benim dual RAM'in eşi olmadığı için tek çalıştırıyorum. 1-2 olarak bişey görmemiştim, sadece tek seçenek vardı sanki. Onu da açıp 6000'e çekmiştim.

Olabilir. Kimisi tek EXPO ayarı oluyor. Onun dışında manuel olarak da OC yapılabiliyor ama bayağı ileri seviye teknik bilgi içeriyor. Ben de bilmiyorum zaten o kadar şeyi. Tek çalıştırmanızda bir şey olmaz ya. 5-10 FPS falan oynar oyunlarda en fazla. Boşta zaten çok tüketmez.

Olabilir. Kimisi tek EXPO ayarı oluyor. Onun dışında manuel olarak da OC yapılabiliyor ama bayağı ileri seviye teknik bilgi içeriyor. Ben de bilmiyorum zaten o kadar şeyi. Tek çalıştırmanızda bir şey olmaz ya. 5-10 FPS falan oynar oyunlarda en fazla. Boşta zaten çok tüketmez.
Hocam işlemci fanını boştayken bile %100' çekip EXPO'yu açıp RAM'i 6000 MHz'de tekrar OCCT testine soktum. Herhangi bir kapanma olmadı. Artık en hayırlısı yeni soğutucuyu alıp takmaktır. Teşekkür ederim değerli vaktini ayırıp yardımcı olan herkese özellikle @14330 kardeşime :alkış:

Ekran görüntüsü 2025-11-09 174144.webp

Hocam işlemci fanını boştayken bile %100' çekip EXPO'yu açıp RAM'i 6000 MHz'de tekrar OCCT testine soktum. Herhangi bir kapanma olmadı. Artık en hayırlısı yeni soğutucuyu alıp takmaktır. Teşekkür ederim değerli vaktini ayırıp yardımcı olan herkese özellikle @14330 kardeşime :alkış:

Eki Görüntüle 200006

Ne demek hocam, eyvallah. Sıkıntı değil. Ben de hobi olarak takip ediyorum. Çok bilgili sayılmam, öyle bildiklerimi söylemeye çalıştım sadece.

Ne demek hocam, eyvallah. Sıkıntı değil. Ben de hobi olarak takip ediyorum. Çok bilgili sayılmam, öyle bildiklerimi söylemeye çalıştım sadece.

Ek olarak şunu da söyleyim hocam. Önerdiğim Thermalright marka soğutucuyu ben örnek olsun diye attım. En ucuza alınabilecek en iyisi bu. Ama fiyat arttırdıkça daha iyilerini bulabilirsiniz. İleride işlemciyi yükseltirim vs. derseniz çift kuleli bakmanızda da fayda var. Bütçenize göre 4 bakır borulu ve üstü olan her Thermalright marka 12 cm fanlı soğutucu 7500f ile yeterli derecede çalışacaktır. Enermax'ın da bir soğutucusu var o sitede. Görünüş olarak o da fena değil. Zevkinize ve bütçenize kalmış. Thermalright daha köklü marka ama soğutma konusunda.

Son düzenleme:

Ek olarak şunu da söyleyim hocam. Önerdiğim Thermalright marka soğutucuyu ben örnek olsun diye attım. En ucuza alınabilecek en iyisi bu. Ama fiyat arttırdıkça daha iyilerini bulabilirsiniz. İleride işlemciyi yükseltirim vs. derseniz çift kuleli bakmanızda da fayda var. Bütçenize göre 4 bakır borulu ve üstü olan her Thermalright marka 12 cm fanlı soğutucu 7500f ile yeterli derecede çalışacaktır. Enermax'ın da bir soğutucusu var o sitede. Görünüş olarak o da fena değil. Zevkinize ve bütçenize kalmış. Thermalright daha köklü marka ama soğutma konusunda.
hocam eski soğutucum Dark Freezer x125 nasıl olur onun çıkış egzozu da vardı tek sıkıntısı çok büyük onun yerine güzel bir alternatif varsa atar mısınız Thermalright'dan daha iyisi yoksa onuda alırım sorun değil

hocam eski soğutucum Dark Freezer x125 nasıl olur onun çıkış egzozu da vardı tek sıkıntısı çok büyük onun yerine güzel bir alternatif varsa atar mısınız Thermalright'dan daha iyisi yoksa onuda alırım sorun değil

Baktım şimdi x125'e, o da güzel duruyor hocam. 6x6mm ısı boruluymuş. Fena durmuyor ama ben o bütçeye ben thermalright'ın size attığımın v2 modeli var. 2 fanlı onu alırdım açıkçası. Kendim Deepcool AK400 kullanıyorum. Tek fanlı, digital ekran olanından. Sessizlikse derdiniz bunu da öneririm. Diğer ikisi performans olarak bendekinden daha iyi performans verir ama sessizlik olarak benimki daha iyi çalışır muhtemelen. Hava soğutmada Türkiye piyasasında en iyilerinden Thermalright, Deepcool. Arctic'in de tam adlarını hatırlamıyorum ama 1600, 1700'e iyi soğutucuları var. Hiç kullanmadığım için bir şey diyemem o konuda. Hatta isterseniz soğutucu için yeni bi başlık açın. Daha iyi bilen arkadaşlar daha iyi önerilerde bulunacaklardır. Benim fikrim Thermalright'ın Assasin King veya Spirit modellerinden bütçenize ve zevkinize uyanlarfan birini almanız. Hepsi 7500f için iyi performans verecektir.

Baktım şimdi x125'e, o da güzel duruyor hocam. 6x6mm ısı boruluymuş. Fena durmuyor ama ben o bütçeye ben thermalright'ın size attığımın v2 modeli var. 2 fanlı onu alırdım açıkçası. Kendim Deepcool AK400 kullanıyorum. Tek fanlı, digital ekran olanından. Sessizlikse derdiniz bunu da öneririm. Diğer ikisi performans olarak bendekinden daha iyi performans verir ama sessizlik olarak benimki daha iyi çalışır muhtemelen. Hava soğutmada Türkiye piyasasında en iyilerinden Thermalright, Deepcool. Arctic'in de tam adlarını hatırlamıyorum ama 1600, 1700'e iyi soğutucuları var. Hiç kullanmadığım için bir şey diyemem o konuda. Hatta isterseniz soğutucu için yeni bi başlık açın. Daha iyi bilen arkadaşlar daha iyi önerilerde bulunacaklardır. Benim fikrim Thermalright'ın Assasin King veya Spirit modellerinden bütçenize ve zevkinize uyanlarfan birini almanız. Hepsi 7500f için iyi performans verecektir.
hocam bana v2 modelini atabilir misiniz

Anlayamamışım ilk okuduğumda hocam. Elinizde var mış sanırım x125. O şu anki soğutucunuzdan çok daha iyi çalışır. İhtiyaç yok diyorsanız onu kullanın. O da hemen hemen yakın performans verir önerdiklerimle muhtemelen.

hocam bana v2 modelini atabilir misiniz

Bu site distribütörü Thermalright'ın. Hava soğutmalarda daha bir sürü seçenek var. Hepsi iş yapar 12 cm ve üstü olanların. Estetik olarak da fena değiller bence. 6x6 mm olanları da var. Benim önerdiğim 4 borulu diye biraz daha ucuz. 1700 liraya 6 borulular var. Onlar daha çok iş yapar.

Hocam elimde yok maalesef Dark model o kasayı çıkardım elden. Ben bu attığınız V2 modeli çok beğendim sanırım onu alacağım teşekkür ederim. alttaki bakır borusunun 4 olması sorun olur mu

Hocam elimde yok maalesef Dark model o kasayı çıkardım elden. Ben bu attığınız V2 modeli çok beğendim sanırım onu alacağım teşekkür ederim. alttaki bakır borusunun 4 olması sorun olur mu

7500f ile hiçbir sorun olmaz hocam. Benimki de 4 ısı borulu. Boşta 40-50 arası, OCCT'de maksimum 75'te kalıyor stok ayarlarda. V2 modeli benimkinden daha iyi performans verir bu arada. Hem çift fanlı, hem Thermalright'ın fanları Deepcool'un hava soğutma fanlarından daha iyi diye biliyorum bu modellerinde. Benimkinin tek artısı sessiz ve ekranlı olması. İsterseniz ekranlı Thermalright modelleri de var. Bakabilirsiniz o siteden.

benimde cpu testinde reset atıyordu.

1000w lık psu var. 1300w almıştım onu takıp cpu testi yaptığımda Core hataları filan akmaya başladı. Garantiye gönderdim. Tabi ilk yolladığımda hata görüntüsü ile yollamadım sorun yok deyip geri yollamışlardı.

İkinci gönderdiğimde, occt hata görüntüsü ile yolladım. Garantiden değişim yaptılar. Güncel bios güncel driver kullanın. Eğer cpu testinde reset atıyorsa garantiye yollayın. Değişim isteyin.

Sıcaklıklarda 5 derece fazlaydı bende ve yüke binince mouse donması yapıyo sistem reset atsam mı atmasam mı kararsız kalıp bazen çalışmaya devam ediyo, bazende resetliyordu. Full test yapın occt, prime95, memtest86+, furmark vb programlar ile de diğer parçaları denemenizi öneririm.