Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dobronx

Becerikli
İyi sosyaller OCCT ile Power test yaptığımda 50.saniyeden sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Elimdeki PSU'ya da CPU soğutucusundan mıdır? İşlemci sıcaklıkarı 90'a dayanıyor testte. Bileşenler R5 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB, PSU Thermaltake Smart BX1 650W. Teşekkürler.

BIOS'tan AMD Core Performance Boost'u kapatınca işlemci tüketimi 90 Watt'tan 60 Watt'a düştü, sıcaklık 67'ye düştü. OCCT Power testinde 4.dakikaya kadar bekledim kapanmadı. Sorunun PSU mu CPU mu olduğunu yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, anakartı yeni sürüm betaya güncelledim ve tekrar test yaptım, bu sefer kapanma olmadı. Hiç gidemediği kadar çok gitti ve en sonunda testi ben ellerimle durdurdum. En azından kapanma olmadı şu an. Hemen yeni bir soğutucu alacağım zaten ama bu soğutucun da bu kadar soğutamaması bence garip.

Ekran görüntüsü 2025-11-09 170628.webp
Eyvallah hocam, teşekkürler. Ne demek. Kolay bir şey herkes yapar işte de insanlar gözünde büyütüyor. Keza ben de öyle. Bu ekonomide bu kadar para verip bozarım korkusuyla çok endişeli montaj yapmıştım ben de. Ona rağmen dikkatli olunca yapılabiliyor. Taşan macunları naptınız? Nasıl sildiniz?

Hocam azıcık peçete azıcık kulak çöpüyle alabildiğim kadarını aldım. Bu arada hocam aklımda hala çift slot RAM takarken bilgisayara görüntü gelmemesinin sebebi seninki gibi mi acaba diye düşünüyorum. Serviste bunlar o yüzden mi diğer RAM'imi çıkarıp tek RAM gönderdi acaba diye.

Son düzenleme:
Hocam azıcık peçete azıcık kulak çöpüyle alabildiğim kadarını aldım. Bu arada hocam aklımda hala çift slot RAM takarken bilgisayara görüntü gelmemesinin sebebi seninki gibi mi acaba diye düşünüyorum. Serviste bunlar o yüzden mi diğer RAM'imi çıkarıp tek RAM gönderdi acaba diye.

Valla bilmiyorum hocam. Çift ram taksanız da sıkıntı olmaz. Ama bence alırken direkt 2x16 alın. Tek 16'yı aynısından bir tane daha alıp yapmayın derim. Alırken de anakartın destek kısmından uyumlu ramleri almaya özen gösterin. Benimkinde sıkıntı yok aslında. Boot sorunu bendeki. Benim gibi kendinize Bios ayarı yaparak sorunu çözebilirsiniz olursa. Muhtemelen de olmaz. Stabil Bios kullanmak gerekli. Yazılımsal bir sorun. Gönül rahatlığıyla alın çift ram. En kötü ayar çekersiniz.

Valla bilmiyorum hocam. Çift ram taksanız da sıkıntı olmaz. Ama bence alırken direkt 2x16 alın. Tek 16'yı aynısından bir tane daha alıp yapmayın derim. Alırken de anakartın destek kısmından uyumlu ramleri almaya özen gösterin. Benimkinde sıkıntı yok aslında. Boot sorunu bendeki. Benim gibi kendinize Bios ayarı yaparak sorunu çözebilirsiniz olursa. Muhtemelen de olmaz. Stabil Bios kullanmak gerekli. Yazılımsal bir sorun. Gönül rahatlığıyla alın çift ram. En kötü ayar çekersiniz.
hocam parasını verip aldığım rami kullanamıyorum :rofl: sıfır sistem servisten ramin biri geldi diğeri yok. o yüzden ileride mecbur yeni dual ram alıcam tek 16 kullansam yetmez diye düşündüm. yanına başka ram alıp takmakta olmaz dediler

hocam parasını verip aldığım rami kullanamıyorum :rofl: sıfır sistem servisten ramin biri geldi diğeri yok. o yüzden ileride mecbur yeni dual ram alıcam tek 16 kullansam yetmez diye düşündüm. yanına başka ram alıp takmakta olmaz dediler

Geçmiş olsun hocam. Çok kafaya takılacak bir durum değil ya. 16 da sınırda sonuçta. 32 olsa daha iyi olur tabi ama 16'da da büyük farklılıklar olmaz. Elinizdekini satar çift 2x16 alırsanız daha iyi olur. Dual ram'ler fabrikada basılırken arka arkaya basılıyor. Arka arkaya basılanları satıyorlar. Tek tek aldığınızda aynı ram de olsa sıkıntı yaşayanlar var. Bu yüzden ben hep çift aldım. Ram piyasası da fena kötü. Bu aralar ram alınmaz gibi. Biraz daha fiyatların düşmesini beklemek daha iyi. Ama görüntü gelmez gibi vs bir şeyden korkmayın. Çözümü var. Ben CPU ışığı yandığı için götürdüm işlemciyi. CMOS yapıp, ram'i teke indirince de sorun çözülmüştü. CPU'yu göndermeyip ikinci Ram'i de taksaydım biraz bekleyip muhtemelen ben de görüntü alırdım. Emin olmak için gönderdim işlemciyi ben. Msi'yı bir daha kullanacağımı düşünmüyorum. En babası Asus bu anakart piyasasının. Asrock, Gigabyte, Msi, Asus kullandım bu zamana kadar en sorunsuzu ve stabili Asus'tu. Sonra da Asrock gelir. O da Asus'un kurucularından ayrılıp açılan firma zaten. Ddr5 kanalında Asrock'ta da problem var gerçi. Özellikle X3D işlemcilerde.

Geçmiş olsun hocam. Çok kafaya takılacak bir durum değil ya. 16 da sınırda sonuçta. 32 olsa daha iyi olur tabii ama 16'da da büyük farklılıklar olmaz. Elinizdekini satar çift 2x16 alırsanız daha iyi olur. Dual RAM'ler fabrikada basılırken arka arkaya basılıyor. Arka arkaya basılanları satıyorlar. Tek tek aldığınızda aynı RAM de olsa sıkıntı yaşayanlar var. Bu yüzden ben hep çift aldım. RAM piyasası da fena kötü. Bu aralar RAM alınmaz gibi. Biraz daha fiyatların düşmesini beklemek daha iyi. Ama görüntü gelmez gibi vs bir şeyden korkmayın. Çözümü var. Ben CPU ışığı yandığı için götürdüm işlemciyi. CMOS yapıp, RAM'i teke indirince de sorun çözülmüştü. CPU'yu göndermeyip ikinci RAM'i de taksaydım biraz bekleyip muhtemelen ben de görüntü alırdım. Emin olmak için gönderdim işlemciyi ben. MSI'yı bir daha kullanacağımı düşünmüyorum. En babası ASUS bu anakart piyasasının. ASRock, Gigabyte, MSI, ASUS kullandım bu zamana kadar en sorunsuzu ve stabili ASUS'tu. Sonra da ASRock gelir. O da ASUS'un kurucularından ayrılıp açılan firma zaten. DDR5 kanalında ASRock'ta da problem var gerçi. Özellikle X3D işlemcilerde.

İlk defa MSI anakart kullanıyorum. Önceki anakartım Gigabyte'dı memnundum. Dediğin gibi hocam ileride yeni 2x16 Dual RAM alacağım yapacak bir şey yok maalesef şu an.

İlk defa MSI anakart kullanıyorum. Önceki anakartım Gigabyte'dı memnundum. Dediğin gibi hocam ileride yeni 2x16 Dual RAM alacağım yapacak bir şey yok maalesef şu an.

Gigabyte da iyidir. Benim de bir sistemimde giriş segment de olsa Gigabyte marka anakartım var. En çok montaj kolaylığı sağlayan firma bence Gigabyte. Vidasız montaj olsun, ez latch'leri olsun, Bios ekranı olsun baya hoşuma gidiyor. MSI da çok çok iyi marka da işte MPG veya MAG Tomahawk serileri falan almak lazım onların da. Pro ve Gaming serileri zaten aynı kartlar, sadece modifiyeli halleri birbirlerinin. Giriş segment en alınmayacak marka MSI olabilir. 3 tane MSI marka ürünüm oldu. 2'si bozuldu, 1'i beni tatmin etmedi. 7 ayda A750GL model orta segment PSU bozuldu. Servis dahi yapamadı.

Gigabyte da iyidir. Benim de bir sistemimde giriş segment de olsa Gigabyte marka anakartım var. En çok montaj kolaylığı sağlayan firma bence Gigabyte. Vidasız montaj olsun, ez Latch'leri olsun, BIOS ekranı olsun bayağı hoşuma gidiyor. MSI da çok çok iyi marka da işte MPG veya MAG Tomahawk serileri falan almak lazım onların da. Pro ve gaming serileri zaten aynı kartlar, sadece modifiyeli halleri birbirlerinin. Giriş segment en alınmayacak marka MSI olabilir. 3 tane MSI marka ürünüm oldu. 2'si bozuldu, 1'i beni tatmin etmedi. 7 ayda A750GL model orta segment PSU bozuldu. Servis dahi yapamadı.

Sistemde MSI anakart vardı mecbur kaldık buna ileride bir daha MSI anakart almayı düşünmüyorum zaten