Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dobronx

Becerikli
İyi sosyaller OCCT ile Power test yaptığımda 50.saniyeden sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Elimdeki PSU'ya da CPU soğutucusundan mıdır? İşlemci sıcaklıkarı 90'a dayanıyor testte. Bileşenler R5 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB, PSU Thermaltake Smart BX1 650W. Teşekkürler.

BIOS'tan AMD Core Performance Boost'u kapatınca işlemci tüketimi 90 Watt'tan 60 Watt'a düştü, sıcaklık 67'ye düştü. OCCT Power testinde 4.dakikaya kadar bekledim kapanmadı. Sorunun PSU mu CPU mu olduğunu yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, anakartı yeni sürüm betaya güncelledim ve tekrar test yaptım, bu sefer kapanma olmadı. Hiç gidemediği kadar çok gitti ve en sonunda testi ben ellerimle durdurdum. En azından kapanma olmadı şu an. Hemen yeni bir soğutucu alacağım zaten ama bu soğutucun da bu kadar soğutamaması bence garip.

Ekran görüntüsü 2025-11-09 170628.webp
Karar size kalmış hocam. Deneyebilirsiniz tabii ki ama ben Beta sürümü pek kullanmamaya özen gösteriyorum. Bende Gigabyte'ın B650M Gaming Wi-Fi kartı var 7500F'li sistemimde. Kendime göre güzel bir ayar yapmış stabil çalışırken; beta sürümüne güncelledim. PBO ve OC kısmını kapatmışlar beta sürümü diye. Şimdilik stok ayarlarda kullanıyorum ben de. Tabii yine size kalmış olay. Böyle bir sorun yaşıyorsunuz, belki düzelir umuduyla ben yüklerdim.
Betaya mı güncellesem yoksa normal sürüme mi düşürmeliyim sence hocam?

Amacin sorun cozmek. O yuzden stabil surumde deneme yapman daha mantikli olur. BIOS'tan oldugu kesinlesirse istersen daha sonra yeni BETA BIOS'u da deneyebilirsin. Onda da sorun yasarsan stabil surume geri donersin.
Hocam geriye dönmek BIOS'ta sıkıntı olabilir dedi @14330 hocam, o yüzden yükseltme yapacaktım.

Hocam geriye dönmek BIOS'ta sıkıntı olabilir dedi @14330 hocam, o yüzden yükseltme yapacaktım.

Valla hocam ben ikisini de önermiyorum aslında. Beta sürümü de kullanılmamalı ama BIOS sürümünü düşürmek hatalara da yol açabiliyor. Belki arkadaş benden daha bilgilidir bu konu hakkında farklı yorumu vardır lakin ben BIOS sürümünü düşürmek bayağı riskli bir işlem diye biliyorum. Hiç yapmadım downgrade işlemi.

Ben de böyle biliyorum. O yüzden hiç denemedim düşürmeyi. Anca manuel olarak BIOS atma makineleri var onlarla düzeliyor sanırım BIOS downgradede bir hata olursa. O yüzden hiç girmedim o işlere. Hep stabil sürümde kullanmaya çalışıyorum ben de.

Ben de böyle biliyorum. O yüzden hiç denemedim düşürmeyi. Anca manuel olarak BIOS atma makineleri var onlarla düzeliyor sanırım BIOS downgradede bir hata olursa. O yüzden hiç girmedim o işlere. Hep stabil sürümde kullanmaya çalışıyorum ben de.

Hocam ben senin dediğin gibi şimdi sürüm yükselteceğim mecbur.

Hocam ben senin dediğin gibi şimdi sürüm yükselteceğim mecbur.

Yani sonuçta şu an kullandığınız sürümde de hata alıyorsunuz. O yüzden beta sürümünde belki düzelir diye yüklemek mantıklı olabilir. Ama yine de beta sürümü hocam aklınızda bulunsun. Stabil çalışmayabilir. Dediğim gibi karar size kalmış. Arkadaşın dedikleri ve benim dediklerimi de denediğiniz zaman eğer halen devam ediyorsa sorun çok yüksek ihtimal arkadaşın dediği gibi voltaj ayarlayamaması. Onun için de özel EDC, TDC limiti ayarlayabilirsiniz ama sonuçta bir problem. Anakartı ya servise göndermeniz gerekebilir, ya da değiştirmeniz.