Geçmiş olsun hocam. Çok kafaya takılacak bir durum değil ya. 16 da sınırda sonuçta. 32 olsa daha iyi olur tabii ama 16'da da büyük farklılıklar olmaz. Elinizdekini satar çift 2x16 alırsanız daha iyi olur. Dual RAM'ler fabrikada basılırken arka arkaya basılıyor. Arka arkaya basılanları satıyorlar. Tek tek aldığınızda aynı RAM de olsa sıkıntı yaşayanlar var. Bu yüzden ben hep çift aldım. RAM piyasası da fena kötü. Bu aralar RAM alınmaz gibi. Biraz daha fiyatların düşmesini beklemek daha iyi. Ama görüntü gelmez gibi vs bir şeyden korkmayın. Çözümü var. Ben CPU ışığı yandığı için götürdüm işlemciyi. CMOS yapıp, RAM'i teke indirince de sorun çözülmüştü. CPU'yu göndermeyip ikinci RAM'i de taksaydım biraz bekleyip muhtemelen ben de görüntü alırdım. Emin olmak için gönderdim işlemciyi ben. MSI'yı bir daha kullanacağımı düşünmüyorum. En babası ASUS bu anakart piyasasının. ASRock, Gigabyte, MSI, ASUS kullandım bu zamana kadar en sorunsuzu ve stabili ASUS'tu. Sonra da ASRock gelir. O da ASUS'un kurucularından ayrılıp açılan firma zaten. DDR5 kanalında ASRock'ta da problem var gerçi. Özellikle X3D işlemcilerde.