vwfan

Uzman
Cihaz
G770 Excalibur
Merhaba https://chatgpt.com/share/680d1ab5-af68-8006-b9b1-f33943d24e3f ChatGPT'den yardım istedim ve böyle yapabileceğimi söyledi yapacağım işlem.

Bu videonun başında adamın GRUB bashta yaptığı şey böyle yapıp UEFI+Legacy boot mode yapabilmem mümkün müdür ChatGPT'ye güvenmeli miyim? O da videonun başlarındaki GRUB bashtaki işlemin aynısını söylüyor.

Laptop modeli: Casper Excalibur G770 işlemcim i5 10300H GTX 1650.

Son düzenleme:
Merhaba https://chatgpt.com/share/680d1ab5-af68-8006-b9b1-f33943d24e3f ChatGPT'den yardım istedim ve böyle yapabileceğimi söyledi yapacağım işlem.

Bu videonun başında adamın GRUB bashta yaptığı şey böyle yapıp UEFI+Legacy boot mode yapabilmem mümkün müdür ChatGPT'ye güvenmeli miyim? O da videonun başlarındaki GRUB bashtaki işlemin aynısını söylüyor.

Laptop modeli: Casper Excalibur G770 işlemcim i5 10300H GTX 1650.

• UEFI ve Legacy Boot modlarını kullanarak sisteminizi başlatmak mümkün, ancak dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle GRUB üzerinde değişiklikler yaparken.
  • İzlediğiniz video, GRUB başlatıcısını kullanarak UEFI ve Legacy boot arasında geçiş yapmayı açıklıyorsa, işlemleri dikkatlice takip etmeye çalışın.
  • İşlemlere başlamadan önce şu adımları takip edin:

1. Verilerinizi Yedekleyin: Sistemdeki önemli dosyaların bir yedeğini alın. Herhangi bir değişiklikte veri kaybı yaşanmaması için bu önemlidir.

2. GRUB Yapılandırmasını Kontrol Edin:
- Terminalde sudo nano /etc/default/grub komutunu çalıştırarak GRUB yapılandırma dosyasını açın.
- Boot seçeneklerini düzenleyebilir, UEFI ve Legacy seçeneklerini belirlemek için gerekli ayarları yapabilirsiniz.

3. Yeni Bir GRUB Konfigürasyonu Oluşturun:
- Değişiklik yaptıktan sonra terminalde sudo update-grub komutunu çalıştırarak GRUB yapılandırma dosyasını güncelleyin.

4. BIOS/UEFI Ayarlarına Girin:
- Laptopunuzu yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girmek için uygun tuşa (genellikle F2, DEL veya ESC) basın.
- Boot sekmesine gidin ve UEFI veya Legacy boot seçeneklerini kontrol edin. Eğer iki moddan birini seçmek istiyorsanız, ilgili ayarları değiştirin.

5. Sistemi Test Edin:
- Yapılandırmayı kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Farklı boot modlarını test ederek hangisinin çalıştığını kontrol edin.

6. Geri Dönüş Yapın: Eğer işlem sonucu sisteminiz açılmazsa, tekrar BIOS/UEFI ayarlarına dönün ve önceki ayarlarınıza dönün.

- Herhangi bir noktada zorlanırsanız veya farklı bir hata mesajı alırsanız, lütfen hata mesajını paylaşın veya daha fazla teknik detay sağlayın.