Hmm, insanın kendini geliştirmesi için paraya ihtiyacı var hocam.
Hayır yok. Sana programlama öğrendiğim eski bilgisayarı atsam 50 sigarayı birden yakarsın depresyona girer monitörünü ısırırsın.
Marifet imkansızlıklardan imkan yaratmak zaten. Potansiyelin varsa her türlü kendini geliştirirsin.

Ayrıyeten, yurtdışına taşınsam Almanya'yı tercih etmem sanırım sırf bu yüzden. Türkler çok çünkü. Doğruya doğru.

Normalde zaten kabul etmeyecektim ama işsizlik çok büyük sorun olmaya başladı burada, ben de tüm yaz boş boş oturacağıma en azından biraz kazanırım diye düşündüm ama o kadar da enayi değiliz.
4 yıl önce ABD'de 14 yaşında çocuk 1 ay çim biçerek biriktirdiği para ile şunu almış:

İmkanın varsa komşu ABD'ye de gidebilirsin aslında. Burada yazın turizmde Antalya'ya, Bodruma falan çalışmaya gidiyorlar ya, öyle bir şey varsa değerlendir aslında güzel olur.

4 yıl önce ABD'de 14 yaşında çocuk 1 ay çim biçerek biriktirdiği para ile şunu almış:

İmkanın varsa komşu ABD'ye de gidebilirsin aslında. Burada yazın turizmde Antalya'ya, Bodruma falan çalışmaya gidiyorlar ya, öyle bir şey varsa değerlendir aslında güzel olur.

2 sene içerisinde gitmeyi planlıyorum zaten bu ülkeden şu an reşit değilim seneye reşit olup biraz para kazanıp farklı bir ülkeye taşınacağım burası Hindistan’a döndü.

Bu arada çim biçip para kazanma olayı burada var ama gel gör ki küçücük kasabada yaşıyorum ve herkes kendi işini kendi yapıyor. Zamanında ilan açmıştım ama geri dönen olmadı.

Seneye kendimi tesisat sektörüne atmayı planlıyorum zaten kuzenimin şirketi var onunla çalışırsam güzel olacak.

Seneye kendimi tesisat sektörüne atmayı planlıyorum zaten kuzenimin şirketi var onunla çalışırsam güzel olacak.
Sana tavsiyem hazır iş istiyorsun, önden bu sektörü bir deneyimlemen olur. Tesisat firmalarına çıraklık başvurusu yap. İşi deneyimlersin, sıfırdan başlarsın staj gibi olur. Eğitim düzeyinin lise olması yeterli olur çıraklık için. On the job resmi çıraklık eğitim programı var, gerçekten bunun üzerinde duracaksan düşünebilirsin. Ya da dediğim gibi kurs, program vs. olmadan direkt başvur, muhakkak eleman ihtiyacı vardır.

Kanada'da olup neden bu coğrafyadan birinin işine girmeyi düşündün onu anlayamadım ben. Türk, Kürt, Arap farketmez. Arayacağın patronlar Güney Kore, Japonya, Amerikalı, İngiliz, Belçikalı, Hollandalı v.b olmalı.

İngilizce biliyorsan, asosyallik problemin vb. de yoksa cidden Kanadalı sahibi olan bir yere git. Türklerden zaten uzak durman lazım. Ailen uyarmadı mı?
Asosyallik ve depresif problemleri olan bir insanım, bugün nedense baya bir moralim bozuldu zaten iyice bunalıma girdim son birkaç aydır. Ne iş ne de başka bir şey yapamam bu saatten sonra sadece 7/24 uyuyacağım.

Ne yazık ki Türk patronları böyle çoğunluk konuşmayayım ama genel anlamda böyle büyüzden dünyada tanınmış hiçbir markaları yok.

IMG_0520.webp