Opel Mokka alınır mı?

Bunların şanzıman sorunu var mı peki. İkinci el olacağı için hor kullanılıp kullanılmadığını bilemiyoruz. Sağlam şanzıman olması gerekmez mi?

Peki ne önerirsiniz bu bütçede? Babam Peugeot 3008 düşünüyordu, onun içinde elektrik tesisatında sıkıntı var dediler. Babam SUV araç düşünüyor. SUV'lar hoşuna gidiyor.

SUV araclar avantajli araclar degiller. Cok yakarlar yol tutuslari olmaz, yola uyumlu degillerdir yani. Isin kotu yani araziye de uygun degillerdir. Disaridan buyuk dursalar da ic hacimleri kucuktur. Bu butcedeki araclardan bahsediyorum tabii ki. Bu butcedeki araclar B segment araclarin yerden yukseltilmis halleridir. Zaten platformlari aynidir. Buna ragmen C segment araba fiyatina satilirlar.

SUV alternatifi olarak Egea Cross veya Ford Focus Active onerebilirim. Bunlar yukseltilmis hb araclardir. Sizin butcenizde satilan SUV araclarda aslinda yukseltilmis hb araclar zaten. Bunlarin tek farki bir tik daha az yukseltilmis olmalari. Hem SUV gorunumune sahipler hem de SUV'larin aksine daha iyi yol tutarlar.

Butce artarsa Ford Kuga ve Hyundai Tucson'a bakabilirsiniz. Alinabilecek en uygun SUV'lar bunlar bence. Bunlardan daha ucuza alinacak olan SUV'lar dedigim gibi avantaji olmayan yukseltilmis hb araclardir.

Hem butce artmiyor hem de hb veya sedana yonelmek istenilmiyorsa da Mokka yerine Ford Puma ve Renault Captur oneririm. Captur'larin ic hacmi nasil bilmiyorum ama surusu cok guzel diye duydum. Puma ise aynen Mokka gibi ic hacim olarak kucuk kalan bir araba. Mokka'ya nazaran daha alinabilir araclardir.

Benim onerim SUV yerine Focus Active ve Egea Cross gibi yuksek hb araclara bakmaniz. Onlar olmazsa Sedana yonelmeniz. O da olmazsa butce yukseltip gercek SUV'lara bakmaniz. O da olmazsa son care olarak Puma ve Captur gibi alternatifleri arastirmaniz olacaktir.

Focus Active sahibiyim. Merak ederseniz araba hakkinda bir seyler anlatabilirim. Hyundai aracimda var ama Tucson deneyimim olmadi.

Peugeot ben tercih etmezdim. Sorunlu bir marka. Ama belki 3008 iyidir. Bilmiyorum.

Kafam iyice karıştı. Bunları anlatayım babama. Belki sedan almaya karar verir, ona göre araştırmaya başlarım.

Egea cross benim hoşuma gidiyor ama babam da kardeşim de sıcak bakmıyorlar. Fiyatı da uygun aslında ama bilmiyorum.

Kronik sorunlu bir motoru var ve içi çok küçük.
Bunun yerine Captur veya Puma tarzı daha büyük ve daha az sorunlu araçlara bakın derim.

Puma gibi powershift, captur gibi edc şanzıman, Hyundai gibi dct şanzımana sahip araç önermişler. Ama öneririken, olası bir şanzıman arızasında olacakları da belirtselermiş keşke. Bu modellerin hepsi çift kavrama ve ikinci elde riskli şanzımanlara sahip araçlar. Çift kavrama değişimi 150 bin liraları buluyor komple değişirse şanzıman. Kavrama ve volandan bahsetmiyorum, onlar çok pahalı değil. Bu araçlardan birini alırsanız, kenarda en az 100k bulundurun. Kuga anlarım, focus active, düz focus anlarım onlar da çok sağlam şanzımana sahip, motor olarak da öyleler. Ford'ta benzin tavsiye etmiyorum, dizel tavsiye ederim.

3008, 5008, Kuga, Opel grandland, C5 Aircross, Nissan E Power SUV modelleri bende bunları tavsiye ediyorum. Bu önerdiğim modellerin hepsinin motor, şanzıman sorunsuzlar. Baş ağrıtmaz. Uzak durman gereken sadece 1.2 puratech motor, gerisi sorunsuz Psa'da şanzıman ve motor olarak.

Evet 3008 modellerinde bulunan eat8 tork konvertörlü diye tabir ettiğimiz yeni nesil, çok güzel bir şanzıman. Bizzat kendim kullanıyorum bu şanzımanı. 3 farklı PSA modeli kullandım, bakım harici sanayi ve yetkili servis yüzü görmedim bu arada.

Son düzenleme:
Sıcak bakmama sebepleri ne? Benzer farkli araclar onerebilirim ona gore.

Egea iyi değil diyorlar. Egea mı alacağız diyorlar. Benim çok hoşuma gidiyor Egea cross, hem sorunsuz, masrafsız hem de uygun fiyatlı yani daha ne istiyorlar anlamıyorum.

Kronik sorunlu bir motoru var ve içi çok küçük.
Bunun yerine Captur veya Puma tarzı daha büyük ve daha az sorunlu araçlara bakın derim.

Renaulta da çok karşılar. Kötü diyorlar, bu algıyı yıkamadım Egea ve Renault asla almıyorlar.

Normalde babamın da isteği 3008'di. Yorumlarına bakınca elektriksel sıkıntıları olduğunu yazmış çoğu kişi. İç tesisatında işte klima algılamıyor kapatıp açmam gerekiyor falan gibi şikayetlerde bulunmuşlar. Olmazsa yine 3008e yönelelim ya. Yine hepimizin içine sinen bir model.

Egea Cross'lar hiç fena değil aslında. Lakin %100 kronik sorunsuz bir araba bulamazsın zaten. Hepsinde var irili, ufaklı sorunlar. Wag grubu alsan, alternatör problemi ayyuka çıktı. Garanti yoksa 150k civarı mesela. İşte Psa'da 1.2'ler kronik. Renault alsan TCe devir daim patlatıyor, alüminyum motor. Motor arızasında, sandık motor attırman lazım tamirde olmuyor. Ford alsan ecoboost problemi var, güven vermiyor. Yeni kasa toyata corollo 1.5 benzin alsan yatak sarma problemleri çıktı atmosferiklerinde.

Benim önerim tabii ki 1. sırada Nissan qashqai e-Power olur. Yakıt az, şanzıman yok, performans var, Japon sağlamlığı gerçekten iyi bir SUV. Şanzıman derdi yok, kafan rahat.

3008 elinizde kalmaz, piyasası çok iyi durumda. Şanzıman, motor, donanım, dış tasarım derken çok tutulan bir araba. Ama 1.2 puratech olanını yine almayın. 1.6 dizel, 1.5 dizel, 1.6 puratech benzinli motorlarından birini tercih edin. Eğer 3008 tercih ederseniz, son karar sizin.

Elektrikli arabaya da sıcak bakmıyorlar. TOGG falan alsak mı diye düşündük de menzili az diyor. 40 yılda bir uzun yola çıkıyoruz zaten. Hep şehir içinde kullanacağımıza rağmen yine elektrikli almıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…