openSUSE "Cannot create boot menu entry." hatası

Neurotic

Uzman
Yer
Teyvat
Alta eklediğim fotoğraftaki hatayı alıyorum. İlk Linux kurulumum o yüzden acemiliğimi mazur görün. Sorunun çözümünü detaylı anlatım yapabilecek varsa memnun olurum.

Boş alan kalmadığını iddia ediyor. Disk ekranında kendiniz mi diskte partition oluşturdunuz? "Otomatik/Yardımcı ile boş alanı kullan." tarzında bir seçenek yok muydu?

Boş alan kalmadığını iddia ediyor. Disk ekranında kendiniz mi diskte partition oluşturdunuz? "Otomatik/Yardımcı ile boş alanı kullan." tarzında bir seçenek yok muydu?
Maalesef öyle bir seçenek yoktu ya da ben anlamadım. Disklerim şu şekilde. Windows kurulu olan 1TB SSD'yi birimi küçült diyerek ikiye böldüm ve Linux kurmak için 399gb'lık bir bölüm oluşturdum ve kurulumu oraya yaptım. Hatta CachyOS vb. bir kaç çalışma daha kurmaya çalıştım ama CachyOS hiç kurulma bile başlamıyo. Nobara ise "verification failed: (0X1A) Security Violation" isminde hata veriyor. O hatayı araştırdığımda ise bios security bölümünden password oluşturup secure boot disabled yaparak çözüme ulaşacağımı söyleyen bir video izleyerek ilerledim. Sorun bu şekilde çözülmüştür herhalde madem en başta kurmaya çalıştığım OpenSuse çalışmasını tekrar kurmayı deneyeyim dedim ama konunun ilk mesajına iliştirdiğim ekran görüntüsünde ki hatayı vermeye devam ediyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 10
Linux için ayırdığınız alana Windows üzerinden bölüm açmaya çalışmayın. Orası boş alan (siyah) kalmalı. Ekran görüntüsünden gördüğüm kadarıyla EFI bölümü 100MB. Muhtemelen o yetersiz kalıyor çünkü bu boyut Linux Kernel için yetersiz kalabilir.

Tavsiyem, her şeyden önce yedek alın. (Çünkü Windows çökebilir.) Ardından önce Windows üzerinden EFI bölümünü genişletmeyi deneyin. (Nasıl yapılacağını yeni konu oluşturarak sorabilir veya internetten araştırabilirsiniz. Bu bölümün nasıl genişletildiği konusunda tecrübeli değilim.) O bölümü genişlettikten sonra tekrar kurulum deneyin.

Windows kurulu olan diski bu işe hiç bulaştırmayayım o zaman. 240gb olan SSD'mi boşaltmıştım her ihtimale karşı, yani şimdi 240gb SSD'ye kurmak istesem EFI boyutu otomatik OpenSUSE kurulumunda ayarlanır mı?

Windows kurulu olan diski bu işe hiç bulaştırmayayım o zaman. 240gb olan SSD'mi boşaltmıştım her ihtimale karşı, yani şimdi 240gb SSD'ye kurmak istesem EFI boyutu otomatik OpenSUSE kurulumunda ayarlanır mı?
Evet. Eğer mümkün ise kurulum esnasında geçici olarak Windows diskinizi çekin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…