Hayır, o anlama gelmiyor. Neden mi? Çünkü stüdyo kulaklıklarının hitap ettiği alan ile oyuncu kulaklıklarının hitap ettiği alanlar çok farklı. Madem oyuncu kulaklığı isteyen adama stüdyo kulaklığı önermeyi mantıklı buluyorsunuz, o zaman "oyuncu kulaklığı" denen şeyi tamamen ortadan kaldıralım, oldu mu?
Kaldırmak gibi bir cümle çıkmadi ağzımdan, belli bütçede mik+kulaklık isteyenler için veya PlayStation (Wireless) oyunculari için alinabilir
Ve evet, bahsettiğiniz o stüdyo kulaklıklarını deneyimlemiş birisi olarak konuşuyorum burada. Oyuncu kulaklıkları ile stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklıdır, nokta.
Bahsettiğim kulaklıkları deneyimlemissen benim dediğime katilman gerekirdi.
Sana şöyle anlatayım, biz kulaklık neden kullanırız? Genellikle Müzik dinlemek için oyun oynamak için ve bu konuda stüdyo kulaklıkları daha iyi, (müzik yapmak, mixing Mastering'i saymıyorum bile)
Oyunda önemli olan şey imaging ve ses sahnesidir ve bu konularda benim saydığım kulaklıklar çok daha iyi oyuncu kulaklıklarına göre, oyunda ayak seslerini ayırt ettiren oyuna o gerçekçi immersive hava katan şey ses sahnesi ve imagingtir.
Şu an mesela Twitch CS yayınlarına bak o kadar fazla DT770 PRO/DT990 Pro kullanan çok, yani oyun için kullanan bir sürü var mış.
Evet, bu anlama gelmiyor ama stüdyo kulaklığının da oyuncu kulaklığının yerini alabileceği anlamına da gelmiyor. İkisinin alanı farklı.
Tamam ne güzel bir fikir şunmussunuz, fakat savunmuyorsunuz ben size fikrimi detaylı açıklayarak anlatıyorum siz ise "ikisinin alanı farklı" "kullanım amaçları farklı nokta" deyip devamını getirmiyorsunuz.
Sorun mikrofon mu? ModMic takarsın direkt kökten çözüm ya da yaka mik veya AliExpress'ten sudan ucuz olan kaliteli Fifine mikler.
Sorun kablo dolanması mı? Kablo denilen şey zaten stüdyo kulaklıklarında hem kaliteli dolanmayan oluyor hem de değiştirebilir kablo oluyor.
Wireless teknolojisi 1-2 istisna dışında gereksiz, yukarıda dediğim gibi uzaktan oynayan konsol oyuncusuysan o zaman iyi. Wireless oyuncu kulaklıkları kaliteli audiohile -studyo kulaklıkları fiyatında oluyor.
Wireless ses bozuyor ve statik ses sorunu aşırı yaygın oluyor
Nasıl yok? Adamlar boşuna mı açtılar "Oyun Kulaklığı" kategorisini yani? Biz hangi konunun kategorisindeyiz, bak bakalım.
Bu arada bu konu ile alakalı biraz vukuatınız var belli ki. Şu konudan anlaşılıyor:
Merhaba, yavaş yavaş ekipmanlarımı güncelliyorum ve sıra kulaklığıma geldi. Bütçemi 6000-7000 civarlarına kadar çıkarabilirim diye düşünüyorum. Fakat piyasada o kadar fazla kulaklık var ki hangisine bakacağımı şaşırdım. Birincil amacım oyun oynamak olacak fakat müzik dinlemeyi de çok seviyorum. Aslında genel kullanım için istiyorum. Başlangıçta aklımda HyperX Cloud II Wireless modeli vardı fakat bütçeyi biraz arttırıp Razer BlackShark V2 Pro modeli bana daha mantıklı gibi geldi. Sizlerin önerilerini merak ediyorum. Özellikle bana deneyimlerinizden bahsederseniz mutlu olurum. Şimdiden...
- Shriena
- kablosuz önerisi oyuncu oyuncu kulaklığı önerisi
- Forum: Oyun Kulaklığı
Ben burada kulaklık önerisi isteyen yok derken bu konudan bahsettim koskaca Techolay forumundan değil.
Her neyse normalde yazmicaktim çünkü bazı insanlarla insan gibi tartışınca konu dışı olarak raporlayip gönderiyor, bakalım bu da böyle olacak mı?
Son düzenleyen: Moderatör: