Hayır, o anlama gelmiyor. Neden mi? Çünkü stüdyo kulaklıklarının hitap ettiği alan ile oyuncu kulaklıklarının hitap ettiği alanlar çok farklı. Madem oyuncu kulaklığı isteyen adama stüdyo kulaklığı önermeyi mantıklı buluyorsunuz, o zaman "oyuncu kulaklığı" denen şeyi tamamen ortadan kaldıralım, oldu mu?

Kaldırmak gibi bir cümle çıkmadi ağzımdan, belli bütçede mik+kulaklık isteyenler için veya PlayStation (Wireless) oyunculari için alinabilir

Ve evet, bahsettiğiniz o stüdyo kulaklıklarını deneyimlemiş birisi olarak konuşuyorum burada. Oyuncu kulaklıkları ile stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklıdır, nokta.

Bahsettiğim kulaklıkları deneyimlemissen benim dediğime katilman gerekirdi.
Sana şöyle anlatayım, biz kulaklık neden kullanırız? Genellikle Müzik dinlemek için oyun oynamak için ve bu konuda stüdyo kulaklıkları daha iyi, (müzik yapmak, mixing Mastering'i saymıyorum bile)
Oyunda önemli olan şey imaging ve ses sahnesidir ve bu konularda benim saydığım kulaklıklar çok daha iyi oyuncu kulaklıklarına göre, oyunda ayak seslerini ayırt ettiren oyuna o gerçekçi immersive hava katan şey ses sahnesi ve imagingtir.
Şu an mesela Twitch CS yayınlarına bak o kadar fazla DT770 PRO/DT990 Pro kullanan çok, yani oyun için kullanan bir sürü var mış.

Evet, bu anlama gelmiyor ama stüdyo kulaklığının da oyuncu kulaklığının yerini alabileceği anlamına da gelmiyor. İkisinin alanı farklı.

Tamam ne güzel bir fikir şunmussunuz, fakat savunmuyorsunuz ben size fikrimi detaylı açıklayarak anlatıyorum siz ise "ikisinin alanı farklı" "kullanım amaçları farklı nokta" deyip devamını getirmiyorsunuz.
Sorun mikrofon mu? ModMic takarsın direkt kökten çözüm ya da yaka mik veya AliExpress'ten sudan ucuz olan kaliteli Fifine mikler.
Sorun kablo dolanması mı? Kablo denilen şey zaten stüdyo kulaklıklarında hem kaliteli dolanmayan oluyor hem de değiştirebilir kablo oluyor.
Wireless teknolojisi 1-2 istisna dışında gereksiz, yukarıda dediğim gibi uzaktan oynayan konsol oyuncusuysan o zaman iyi. Wireless oyuncu kulaklıkları kaliteli audiohile -studyo kulaklıkları fiyatında oluyor.
Wireless ses bozuyor ve statik ses sorunu aşırı yaygın oluyor

Nasıl yok? Adamlar boşuna mı açtılar "Oyun Kulaklığı" kategorisini yani? Biz hangi konunun kategorisindeyiz, bak bakalım.
Bu arada bu konu ile alakalı biraz vukuatınız var belli ki. Şu konudan anlaşılıyor:

Ben burada kulaklık önerisi isteyen yok derken bu konudan bahsettim koskaca Techolay forumundan değil.

Her neyse normalde yazmicaktim çünkü bazı insanlarla insan gibi tartışınca konu dışı olarak raporlayip gönderiyor, bakalım bu da böyle olacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim kulaklıkları deneyimlemissen benim dediğime katilman gerekirdi.
Hayır, gerekmezdi. Diyorum ya, stüdyo kulaklığı ile oyuncu kulaklığı farklı diye. Stüdyo kulaklığını oyuncu kulaklığı yerine kullanmak başlı başına saçmalık.
Sorun mikrofon mu? Modmic takarsın direkt kökten çözüm ya da yaka mikrofon veya aliexpressten sudan ucuz olan kaliteli fifine mikler.
Sorun kablo dolanması mı? Kablo denilen şey zaten stüdyo kulaklıklarında hem kaliteli dolanmayan oluyor hem de değiştirebilir kablo oluyor.
İyi de, Razer Kraken V3 gibi mikrofonu jak girişi ile rahatça bağlanabilen mikrofonlu kulaklıklar varken neden bu topa giresin ki?
Wireless teknolojisi 1-2 istisna dışında gereksiz, yukarıda dediğim gibi uzaktan oynayan konsol oyuncusuysan o zaman iyi. Wireless oyuncu kulaklıkları kaliteli Audiohile -studyo kulaklıkları fiyatında oluyor.
Wireless ses bozuyor ve statik ses sorunu aşırı yaygın oluyor.
Hangi üründen bahsediyorsunuz bilmiyorum ama şu ana kadar birçok farklı Wireless kulaklık kullandım ve çoğunda böyle bir sıkıntı yaşamadım. "Her Wireless kulaklık sorunlu" diye bir şey yok ayrıca. Kablo derdinizin olmadığı, basit kurulumla rahatça kullanabildiğiniz kulaklıklar var.
Ben burada kulaklık önerisi isteyen yok derken bu konudan bahsettim, koskoca Techolay forumundan değil.
Ne? Yazdığınız konu bir öneri konusu değil mi yani? O konunun sahibi çıkıp insanlardan öneri istemiyor mu? Ben mi bir şeyleri yanlış anlıyorum?
Her neyse normalde yazmicaktim çünkü bazı insanlarla insan gibi tartışınca konu dışı olarak raporlayip gönderiyor, bakalım bu da böyle olacak mı?
Umurumda bile değil bu durum. Siz her yerde stüdyo kulaklığı önermeye devam edebilirsiniz lakin. Bu sorun beni ilgilendirmez.

Hayır, gerekmezdi. Diyorum ya, stüdyo kulaklığı ile oyuncu kulaklığı farklı diye. Stüdyo kulaklığını oyuncu kulaklığı yerine kullanmak başlı başına saçmalık.

İyi de, Razer Kraken V3 gibi jak girişi ile rahatça bağlanabilen mikrofonlu kulaklıklar varken neden bu topa giresin ki?

Hangi üründen bahsediyorsunuz bilmiyorum ama şu ana kadar birçok farklı Wireless kulaklık kullandım ve çoğunda böyle bir sıkıntı yaşamadım. "Her Wireless kulaklık sorunlu" diye bir şey yok ayrıca. Kablo derdinizin olmadığı, basit kurulumla rahatça kullanabildiğiniz kulaklıklar var.

Ne? Yazdığınız konu bir öneri konusu değil mi yani? O konunun sahibi çıkıp insanlardan öneri istemiyor mu? Ben mi bir şeyleri yanlış anlıyorum?

Umurumda bile değil bu durum. Siz her yerde stüdyo kulaklığı önermeye devam edebilirsiniz lakin. Bu sorun beni ilgilendirmez.

Hocam yani kusura bakmayında duvara konuşuyorum bence, o hala tartışmanın ana konusu olan 2 saaten beri savunduğunuz ",ikisi de KESİNLİKLE FARKLI" ve "stüdyo kulaklığı oyunda kullanılmaz" düşüncesi dışında konuşmussunuz, ben size neden kullanıldığını detaylı bir şekilde anlattım, onun dışı olan her şeyi yanitlamissiniz.

Hocam yani kusura bakmayın da duvara konuşuyorum bence
Bence de.
İkisi de kesinlikle farklı" ve "stüdyo kulaklığı oyunda kullanılmaz" düşüncesi dışında konuşmussunuz
Mesajımı nerenizle okudunuz? Ben dünden beri ne diyorum? Kullanım amacı oyun, internette takılma vb. şeyler içinse oyun kulaklığı almak yerine neden stüdyo kulaklığı alsın?
Neyse, bu konuyu daha uzatmak istemiyorum. Ses kartı ile alakalı sorununuz yoksa siz bilirsiniz. Ama kısıtlı bir bütçeye oyuncu kulaklığı isteyen adama da böyle şeylerle gelmemek gerek. Ha, her şeye rağmen gidip stüdyo kulaklığı önerecek olursanız da sonradan size gelecek tepkilerden ötürü gidip bana suç atmayın.

Bence de.

Mesajımı nerenizle okudunuz? Ben dünden beri ne diyorum? Kullanım amacı oyun, internette takılma vb. şeyler içinse oyun kulaklığı almak yerine neden stüdyo kulaklığı alsın?
Neyse, bu konuyu daha uzatmak istemiyorum. Ses kartı ile alakalı sorununuz yoksa siz bilirsiniz. Ama kısıtlı bir bütçeye oyuncu kulaklığı isteyen adama da böyle şeylerle gelmemek gerek. Ha, her şeye rağmen gidip stüdyo kulaklığı önerecek olursanız da sonradan size gelecek tepkilerden ötürü gidip bana suç atmayın.
Bu forumu çok kullanmıyorum obur forumu daha çok kullanıyorum, oyuncu kulaklığına gidipte stüdyo kulaklığı attığım çok yok, herkesin kullanım amacı internette takılıp arada oyun değil, bazı insanlar ses kalitesine önem veriyor müziğe , oyuna, amacı bu 1-2 şey olan adam gidip 800 TL'ye ucuz İEM alir zaten. Bu arada düşük bütçeli bir adam mik+kulaklık istiyorsa oyuncu kulaklığı alabilir cümlesinide kurduğumu çok iyi hatırlıyorum.

Bence de.

Mesajımı nerenizle okudunuz? Ben dünden beri ne diyorum? Kullanım amacı oyun, internette takılma vb. şeyler içinse oyun kulaklığı almak yerine neden stüdyo kulaklığı alsın?.
Dünden beri ilk kez "Kullanım amacı oyun, internette takılma vb. şeyler içinse oyun kulaklığı almak yerine neden stüdyo kulaklığı alsın" cümlesini kuruyorsunuz, mesajınızı çok dikkatlice okudum siz orasını merak etmeyin.

Bu arada düşük bütçeli bir adam mik+kulaklık istiyorsa oyuncu kulaklığı alabilir cümlesini de kurduğumu çok iyi hatırlıyorum.
Onca karışık mesajın arasından böyle bir şeyi görmedim. Gerçekten böyle bir şey yazdıysanız kusura bakmayın.
Dünden beri ilk kez "Kullanım amacı oyun, internette takılma vb. şeyler içinse oyun kulaklığı almak yerine neden stüdyo kulaklığı alsın" cümlesini kuruyorsunuz, mesajınızı çok dikkatlice okudum
O zaman bu mesaj nedir:
Karşılaştırmanız yanlış. Biz burada oyuncu kulaklıklarından bahsediyoruz (ki yorumumda "kulaklıklar" demiştim ama sonradan düzelttim). Stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklı, oyuncu kulaklıklarının kullanım amacı farklı. O kadar param olsa şahsen gider G Pro X 2 veya denginde bir kulaklık alırım. Benim önem verdiğim şey, o ürünün ne kadar F/P ürünü olduğudur. Oyuncu kulaklığı isteyen adama da stüdyo kulaklığı önermezsiniz, değil mi?
Bugün söylediğim şey ile dün söylediğim şeyin aynı anlama geldiğini düşünüyorum. Siz nasıl algılarsınız, orasını bilemem. İyi forumlar.