Zamanla artış gösteriyor, evet. Bu yeni bir şey değil ve bu durum oyuncu kulaklıklarına da özgü değil. Arctis 7+'a bakıyorum mesela, 5700 civarlarında. Önceden bu kadar pahalı olduğunu hatırlamıyorum, ne yalan söyleyeyim. Tabii hal böyle olunca insan kendi bütçesine yakın bir kulaklık bulmakta zorlanabiliyor.

Zamanla bir artış gösteriyor, evet. Bu yeni bir şey değil ve bu durum kulaklıklara da özgü değil. Arctis 7+'a bakıyorum, 5700 civarlarında. Önceden bu kadar pahalı olduğunu hatırlamıyorum, ne yalan söyleyeyim. Tabii hal böyle olunca insan kendi bütçesine yakın bir kulaklık bulmakta zorlanabiliyor.

Kulaklıkla da az biraz alakası var, o zamanlar DT 990 Pro, DT 770 Pro, HE400SE gibi kulaklıklar 5000-6000 TL gibi fiyatlardaydi, şimdi sen gidip HS80'i 4000 TL'ye, G PRO X'i 4500'e satarsan millet gidip bütçeyi 1000-2000 TL artırıp ondan hem müzik hem de oyun konusunda daha iyi iş yapan stüdyo kulaklıklarını alır, bu yüzden o kulaklıkları 2000-3000 bandına düşüyorlardi. Ben mesela DT 770 Pro'nun G PRO X2 ve Nova Pro'dan çok daha iyi kulaklıklar olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklıkla da az biraz alakası var, o zamanlar DT 990 PRO, DT 770 PRO, HE400SE gibi kulaklıklar 5000-6000 TL gibi fiyatlardaydı, şimdi sen gidip HS80'i 4000 TL'ye, G Pro X'i 4500'e satarsan millet gidip bütçeyi 1000-2000 TL artırıp ondan hem müzik hem de oyun konusunda daha iyi iş yapan stüdyo kulaklıklarını alır, bu yüzden o kulaklıkları 2000-3000 bandına düşüyorlardı. Ben mesela DT 770 Pro'nun G Pro X 2 ve Nova Pro'dan çok daha iyi kulaklıklar olduğunu düşünüyorum.
Karşılaştırmanız yanlış. Biz burada oyuncu kulaklıklarından bahsediyoruz (ki yorumumda "kulaklıklar" demiştim ama sonradan düzelttim). Stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklı, oyuncu kulaklıklarının kullanım amacı farklı. O kadar param olsa şahsen gider G Pro X 2 veya denginde bir kulaklık alırım. Benim önem verdiğim şey, o ürünün ne kadar F/P ürünü olduğudur. Oyuncu kulaklığı isteyen adama da stüdyo kulaklığı önermezsiniz, değil mi?

Karşılaştırmanız yanlış. Biz burada oyuncu kulaklıklarından bahsediyoruz (ki yorumumda "kulaklıklar" demiştim ama sonradan düzelttim). Stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklı, oyuncu kulaklıklarının kullanım amacı farklı. O kadar param olsa şahsen gider G Pro X 2 veya denginde bir kulaklık alırım. Benim önem verdiğim şey, o ürünün ne kadar F/P ürünü olduğudur. Oyuncu kulaklığı isteyen adama da stüdyo kulaklığı önersek bayağı dalga konusu oluruz ayrıca.
Oyuncu kulaklığı önerisi isteyen yok burada 2000 TL'ye düzgün stüdyo yok zaten, ayrıca oyuncu kulaklığını önerisi isteyen birine stüdyo kulaklığının daha iyi olduğunu anlatıp onu önermek o kişinin parasını kurtarmak demektir, bunu farklı kulaklık denerseniz benim dediğimin doğru olduğunu anlarsınız , kulaklığın başına oyuncu ekleyince oyunda size daha iyi ses kastiriyor anlamına gelmiyor, genellikle kulaklık+mikrafonlara oyuncu kulaklığı deniliyor iyi forumlar.

ayrıca oyuncu kulaklığını önerisi isteyen birine stüdyo kulaklığının daha iyi olduğunu anlatıp onu önermek o kişinin parasını kurtarmak demektir
Hayır, o anlama gelmiyor. Neden mi? Çünkü stüdyo kulaklıklarının hitap ettiği alan ile oyuncu kulaklıklarının hitap ettiği alanlar çok farklı. Madem oyuncu kulaklığı isteyen adama stüdyo kulaklığı önermeyi mantıklı buluyorsunuz, o zaman "oyuncu kulaklığı" denen şeyi tamamen ortadan kaldıralım, oldu mu?
bunu farklı kulaklık denerseniz benim dediğimin doğru olduğunu anlarsınız
Ve evet, bahsettiğiniz o stüdyo kulaklıklarını deneyimlemiş birisi olarak konuşuyorum burada. Oyuncu kulaklıkları ile stüdyo kulaklıklarının kullanım amacı farklıdır, nokta.
kulaklığın başına oyuncu ekleyince oyunda size daha iyi ses kastiriyor anlamına gelmiyor
Evet, bu anlama gelmiyor ama stüdyo kulaklığının da oyuncu kulaklığının yerini alabileceği anlamına da gelmiyor. İkisinin alanı farklı.
Oyuncu kulaklığı önerisi isteyen yok burada
Nasıl yok? Adamlar boşuna mı açtılar "Oyun Kulaklığı" kategorisini yani? Biz hangi konunun kategorisindeyiz, bak bakalım.
Bu arada bu konu ile alakalı biraz vukuatınız var belli ki. Şu konudan anlaşılıyor: