Furkan Borak
Uzman
Hocam BIOS üzerinden RAM ayarlarından tRFC1 değerini 420 yap açar ise RAM'a die oluyor ve daha da alıtını açabilir bu RAM 7600+ hızlara çıkabiliyor ve %70 açar emin olmak açamlı ardından zen timing programından ekran görüntüsü at değerlerine bakalım diğer parçaların iyi kalitede eğer satmak içine sinmiyor ise satma 1-2 saat kafa dağıtıyorum diyorsun yarının ne getireceği belli değil ve sistemin yeni gelecek işlemcilerede açık destekleyen bir altyapıya sahip satarsan bence pişman olursun.
Doğru diyorsun, en kötü GTA 6 bitirip satarım. Çok sağ ol hocam. Bu testi detaylı anlatırsan çok sevinirim, bende de var Silver scottish.
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve benzer özellikte RAM'leri kullanıyoruz. Bence de takasa girme. O RAM'ler SK Hynix a-die olabilir.
Merak ediyorum yapabileceğimizin en iyisin yapalım.
Açtım konu etiketliyorum orası yapılana kadar buradan ilerleyelim isterseniz ne yapmalıyım şimdi?
Nerede bu ayar? Tam olarak ne yapmalıyım bir de anlamadım. Bir de yaptığımız işe değer mi yani?Şimdi EXPO zaten açık BIOS ayarlarında tRFC1 ayarını bulun ve 420 ile boot ettirmeyi deneyin başlangıç olarak.
Nerede bu ayar? Tam olarak ne yapmalıyım bir de anlamadım. Bir de yaptığımız işe değer mi yani?
Var hocam, işlemcime OC vs. yaptım, eski anakartıma lehim bile atmışlığım var.PC kapatın açarken BIOS menüsüne girmeniz lazım tecrübeniz var mı BIOS ile? F2 del veya ESC ile BIOS'a girebilisiniz orada sadece dediğim ayarı değiştirin ve çıkın.
Var hocam işlemcime OC vs. yaptım eski anakartıma lehim bile atmışlığım varbenim merak ettiğim şu şu an ne yapıyoruz ne faydası olacak? RAM çipim kaliteli mi bir de?