Patriot Viper Venom 6000 MHz CL 30 Hynix H-Die için timing ayar tavsiyesi

Yeni GPU sonrası epey hatalarla uğraştım hocam. Ayrıca kart boyutu sebebiyle bütün parçalar neredeyse +10 derece ısınıyor diye fanları kökledim sayılır.

Yazı bu şekilde idare edeceğim artık.

Hocam aktif soğutma imkanım şu anda yok maalesef. Akıcılık konusunda ciddi fark etmeyecekse saatlerce uğraşmak istemiyorum açıkçası. Halihazırda EXPO ile stabil olan bir sistemi kurcalamak aklıma yatmıyor. Öneriniz nedir?

O halde yapmayın çok elzem değil yapmasanızda olur. Soğutmayı halledince yaparsınız.

Son düzenleme:
İfadeler: RPM

Soğutmayı hallettikten sonra ilgilenin, Patriot ısınıyor. Dual Rank çünkü, bir de sıkı timing çok yemeyebilir. Az gevşek ayarlamakta fayda var. Diğer subtiming'ler ve Nitro, FCLK ikilisi daha çok fayda ediyor diyebilirim. Düz EXPO'ya göre akıcılığı etkiliyor, optimize etmek her daim daha iyidir. X3D'lerde L3 Cache nedeniyle fark daha az sadece.

Bende önceden sadece EXPO açıp kullanıyordum. RAM overclock yaptıktan sonra anladım ki ben oyun oynamıyormuşum; akıcılığı ve stabiliteyi resmen hissediyorsunuz. Şahsi fikrim, uğraşmanız yönünde. Beğenmezseniz default ayara çeker, sadece EXPO ile yola devam edersiniz.

@RPM Bank Refresh Normal iken deneyin, iGPU kapatın. Nitro, Robust Enabled, 1-2-1, Burst 8x-8x kalsın. MCR, PDM Disabled.

@Ayhan Dönmez, testleri kaç dakika yapayım hocam? Ayrıca stabil ayarı bulduktan sonra MCR ve Fast Boot ayarlarını geri açabilir miyim?

Bence açmayın, MCR kapalı kalması daha iyi uzun vade. AM5'te demans var, bir müddet sonra sarıya düşüyor zaten açık bırakırsan. Cold Boot sorunları vs. olabiliyor, belki sonrasında üzerinde bir müddet durup sorunları gidermişlerdir ama çoğu kişide MCR oldum olası kapalı. Günde 1 kez PC açılıyor zaten, o mantıkta.

@Ayhan Dönmez, tRFC 500 ve tREFI 32767 ayarlarında yaklaşık 1 saattir testte hata vermedi.

Burst 1x-1x ve MCR-PDM Enabled. iGPU kapalı.

tRFC 390, tREFI 50000 çekip sizin verdiğiniz ayarlar ile tekrar deneyeyim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…