Sorunu çözmek için anakartın güncel BIOS'unu kurdum. AMD resmi sitesinden güncel chipset sürücüsünü kurdum. Windows güncellemelerini yaptım. BIOS'u önce default moda alıp bir süre PC'yi çalıştırdıktan sonra tekrar EXPO 1 yaparak denedim. Tüm bu denemelerime rağmen çözüme ulaşamadım.
Çözülür de, ne kadar zamanda çözülür bilemeyiz. Kart kötü kart değil. Colorful isteyenlere B850 cvn Plus falan öneriyorum o ancak kurtarıyor. ASUS B850M-K'ya da Gigabyte B850M-Force gibi modellerken varken Colorful tercih edilmemeli. Tak kullan tarafında tercih edilebilir ama biraz ayar konularına girilecekse zor. Vulcan serisini sağlam yapmış ama.
Çözülür de, ne kadar zamanda çözülür bilemeyiz. Kart kötü kart değil. Colorful isteyenlere B850 cvn Plus falan öneriyorum o ancak kurtarıyor. ASUS B850M-K'ya da Gigabyte B850M-Force gibi modellerken varken Colorful tercih edilmemeli. Tak kullan tarafında tercih edilebilir ama biraz ayar konularına girilecekse zor. Vulcan serisini sağlam yapmış ama.
Yeni BIOS güncellemesi ile gelen tRFC modundan kaynaklı olabilir. EXPO açtıktan sonra tRFC modunu değiştirip bootlamayı dene ya da tRFC2 ve tRFCsb değerlerini değiştirip dene .
Expo 1 girip sadece frekansı 6000 yerine 5800 yapınca sorunsuz çalışıyor. Yeni güncelleme ile birşeyleri bozmuşlar ama tam olarak anlayamadım.
tRFC modu nasıl değişir?
tRFC2 ve tRFCsb değerlerini ne yapmalıyım?
Rehber konuyu inceleyin. Zen timings programı ile iki slotun da görselini buraya iletin. Telemetry kısmını yükleyin. Vanguard ve FACEIT varsa ZenTimings verileri okumayabilir, kaldırmanız lazım. Thaiphoon Burner programı ile de iki RAM slotunun görselini buraya yükleyebilirsin. Kullanımı görselde mevcut. Zentimings ile değerlere bakalım.
Thaiphoon Burner'ı Windows'ta Ücretsiz İndirin. Thaiphoon Burner ile kusursuz bir indirme deneyiminin kilidini açın. En son indirmelere güvenli bir şekilde erişmenin yolu burada.
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
Expo 1 girip sadece frekansı 6000 yerine 5800 yapınca sorunsuz çalışıyor. Yeni güncelleme ile birşeyleri bozmuşlar ama tam olarak anlayamadım.
tRFC modu nasıl değişir?
tRFC2 ve tRFCsb değerlerini ne yapmalıyım?
Reworked the memory benchmark: native buffer with automatic large pages, pinned to a quiet core, short-slice sampling with a noise verdict; app polling pauses during a run. A new Random score expos...